Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ηρακλείου

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠ¨Ο ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ 12/12/2013

* Σε κλοιό βαρυχειμωνιά και σήμερα η Κρήτη. Μικρής έκτασης προβλήματα στο οδικό δίκτυο λόγω των χιονοπτώσεων και σε χαμηλά υψόμετρα, καθώς και των ισχυρών βόρειων ανέμων. Σε επιφυλακή βρίσκεται ο μηχανισμός της περιφέρειας και των Δήμων για την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων όπου παρουσιάζονται. Επετράπη ο απόπλους των πλοίων, ενώ σταδιακή ύφεση των καιρικών φαινομένων αναμένεται εντός της ημέρας, κυρίως ως προς την ένταση των ανέμων. Τα κύρια χαρακτηριστικά ωστόσο του καιρού θα αφορούν χιονοπτώσεις ή χιονόνερο κυρίως στα ορεινά του νησιού, βροχή και ανέμους που σε ένταση θα φτάνουν μέχρι τα 8 μποφόρ. Κλειστά και σήμερα τα σχολεία σε Οροπέδιο Λασιθίου και Βιάννο. Για λόγους ασφαλείας έκλεισε το λιμάνι του Ρεθύμνου, ως προς την διέλευση των οχημάτων, ύστερα  από απόφαση που πήραν από κοινού, το Διαδημοτικό Λιμενικό Ταμείο και το Λιμεναρχείο Ρεθύμνου, καθώς  το πάρκινγκ του,  πλημμύρισε για μια ακόμα φορά .

 

* Το Ηράκλειο επισκέπτεται αύριο,  ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ  Δημήτρης Κουτσούμπας, προκειμένου  να παραστεί στην ετήσια συνεστίαση της Κομματικής Οργάνωσης Ηρακλείου του Κόμματος που θα είναι αφιερωμένη στα 95 χρόνια αγώνων και θυσιών του ΚΚΕ. Η συνεστίαση θα γίνει στο κέντρο “Άνοδος” στο Γάζι . Η είσοδος θα γίνεται με προσκλήσεις που διατίθενται από τις Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ.

 

* Παραπέμπεται οριστικά στις καλένδες, το έργο του Βόρειου Οδικού Αξονα, σύμφωνα με δηλώσεις του απερχόμενου προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής του Τμήματος Ανατολικής  Κρήτης  του Τεχνικού Επιμελητηρίου, Πέτρου Ινιωτάκη. Ο κος Ινιωτάκης, σημειώνει ότι έτσι, «βυθίζεται έτι περαιτέρω ο  τόπος σε ένα αναπτυξιακό έλλειμμα που θρέφεται για χρόνια από την ανισοκατανομή διάθεσης πόρων, ενώ ο  ΒΟΑΚ θα παραμείνει ακόμη ως γιοφύρι της Άρτας ή ως βωμός θυσίας ανθρώπων στο «μολόχ» της ασφάλτου, για δεκαετίες ακόμη αφού δεν πρόκειται να διατεθούν επαρκείς δημόσιες χρηματοδοτήσεις για την ολοκλήρωση του».

 

* Την ίδια ώρα, ο  Ευρωπαίος Επίτροπος, αρμόδιος για θέματα Περιφερειακής Πολιτικής Γιόχανς Χαν,  απένειμε  τα εύσημα στον Περιφερειάρχη Κρήτης για τις επαφές του, αλλά και στην Κρήτη, που «έχει ένα πολύ ισχυρό λόμπι στα κέντρα λήψης αποφάσεων με την παρουσία τόσο των ευρωβουλευτών της όσο και άλλων πολιτικών.» Ο κος Χαν, ύστερα από σειρά επαφών στο νησί, τόνισε ότι :«Η Κρήτη αποτελεί πρότυπο μοντέλο ανάπτυξης και πρέπει να είναι παράδειγμα προς μίμηση για τις άλλες Περιφέρειες στην χώρα την νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020» Εκτίμησε ότι η Κρήτη θα εξέλθει πρώτη από την ύφεση, ότι η ανάπτυξη της περιφέρειας θα πρέπει να στηριχθεί στον τουριστικό τομέα, στον πρωτογενή τομέα και την αξιοποίηση τη γνώσης που παράγεται στα πανεπιστημιακά και τα ερευνητικά ιδρύματα, ενώ για τον Β.Ο.Α.Κ. και το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι,  ο κος Χαν επεσήμανε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, περιμένει από την κυβέρνηση να της παρουσιάσει ένα στρατηγικό σχεδιασμό για τον τομέα των μεταφορών, που θα περιλαμβάνει και τα δυο αυτά έργα.

 

* Τους Συλλόγους Διδασκόντων στα σχολεία του Ηρακλείου,  καλεί η Διοίκηση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών “Δομίνικος Θεοτοκόπουλος”, ύστερα από πρόταση του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών,  να διερευνήσουν ενδεχόμενες περιπτώσεις μαθητών, που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης (υποσιτισμός, διακοπή ρεύματος κ.ά.)  και να έλθουν σε επικοινωνία με την Διοίκηση του Συλλόγου, για την οργάνωση δράσεων αλληλεγγύης.

 

* Κατά της άρσης της ασυλίας του Βουλευτή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Σταθάκη ψήφισε χθες η Βουλή. Συγκεκριμένα, το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για την άρση ασυλίας του Γιώργου Σταθάκη ήταν :59 υπέρ, 171 κατά, 21 παρών και 2 λευκά .

 

* Σήμερα συζητείται στη Βουλή, πρόταση τροπολογίας του Βουλευτή Ηρακλείου της Ν.Δ. Μανόλη Κεφαλογιάννη. Η τροπολογία, αφορά  στην απαλλαγή από την υποχρέωση ασφάλισης στον ΟΑΕΕ των ενεργεία και συνταξιούχων αγροτών που είναι ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ και είναι επαγγελματίες, βιοτέχνες, έμποροι.

 

* Την επαναπροκύρυξη του έργου του δρόμου της Μεσαράς, φέρνουν με αναφορά τους στη Βουλή οι Βουλευτές Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Διακάκη και Μιχάλης Κριτσωτάκης, σημειώνοντας ότι, «η επικείμενη καθυστέρηση ολοκλήρωσης της κεντρικής οδικής αρτηρίας, και η χρήση ενός απαρχαιωμένου οδικού δικτύου ζημιώνει τους επαγγελματίες που ασχολούνται με τον Πρωτογενή και Τριτογενή τομέα καθώς και τους πολίτες και επισκέπτες του Δήμου Φαιστού».

 

* Την  επιστολή της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων του Νομού Ηρακλείου, με την οποία, η Ομοσπονδία,  είχε εκφράσει την αντίθεσή της σχετικά με τα κριτήρια ένταξης επιχειρηματιών, οι οποίοι είχαν κλείσει ή θα έκλειναν τις επιχειρήσεις τους, στο ειδικό ταμείο ανεργίας έφερε στην Βουλή ο Βουλευτής Ηρακλείου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νότης Μαριάς, ζητώντας σχετική ενημέρωση.

 

* Σήμερα πραγματοποιούνται εκλογές για την ανάδειξη Διοικητικού και Εποπτικού Συμβουλίου στην ΕΛΜΕ Ηρακλείου. Της εκλογικής διαδικασίας  που θα λήξει στις 7 το απόγευμα και θα φιλοξενηθεί στο 3οΛύκειο, θα προηγηθεί Γενική Συνέλευση του κλάδου.

 

* Στο πρωτοδικείο Νεάπολης, δικάζονται την ερχόμενη Τρίτη,  4 πολίτες κατηγορούμενοι για την κατάληψη - αποκλεισμό της Αντιπεριφέρειας Λασιθίου το Φεβρουάριο του 2012. Με ανακοίνωσή του, ο Σύλλογος Εργαζομένων του νοσοκομείο Αγίου Νικολάου, απευθύνει πρόσκληση σε συμπαράσταση, προς τους 4 κατηγορούμενους, αλλά και διαμαρτυρία «στην προσπάθεια τρομοκράτησης των πολιτών και για τη στοχοποίηση κάθε μορφής κοινωνικής διαμαρτυρίας και αντίστασης, η οποία αποτελεί πρακτική των μνημονιακών κυβερνήσεων».

 

* Αφιερωμένη  στη μνήμη των αδικοχαμένων διασωστών  Δήμητρη Βουρβαχάκη και Βαγγέλη Κελλαράκη είναι η σημερινή ημέρα εκπάιδευσης, που οργανώνει το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ 4ης Περιφέρειας Κρήτης. Η  μέρα  θα αφορά στην καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση και θα πραγματοποιηθεί στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου στο Ηράκλειο. Στο μεταξύ, τον Φεβρουάριο του 2014 αναμένεται να εκδικαστεί η υπόθεση του τροχαίου δυστυχήματος, το Δεκέμβριο του 2012, που στοίχισε τη ζωή στο Δημήτρη Βουρβαχάκη και το Βαγγέλη Κελαράκη.

 

* Χριστουγεννιάτικη Αγορά Αλληλεγγύης από τις γυναίκες της "ΕΣΤΙΑΣ" θα πραγματοποιηθεί την 15η Δεκεμβρίου στον προαύλιο χώρο του Αγίου Νεκταρίου στα Μάλια. Από την Παρασκευή έως την Κυριακή το Χριστουγεννιάτικο παζάρι Αγάπης στο Πολύκεντρο της Σούδας.

 

* Το  Σάββατο  το πρωί, κλείνει ο «Κύκλος Καβάφη» που συνδιοργανώνουν στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης η Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών και το Τμήμα Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης. Θα μιλήσουν η Αναστασία Νάτσινα, καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Κρήτης, και η γλύπτριαΑσπασία Παπαδοπεράκη, με θέμα Ο ιστορικός Καβάφης και οι δραματικοί του μονόλογοι, και Η μορφή του Καβάφη, αντίστοιχα.


 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54