Γονείς στη Νάουσα είπαν όχι στο πετρέλαιο του Τζορτζ Σόρος

Απόφαση να αρνηθεί τη διανομή πετρελαίου θέρμανσης, προερχόμενο από δωρεά του ιδρύματος του Τζορτζ Σόρος, έλαβε στη Νάουσα η γενική συνέλευση των συλλόγων γονέων, παρά το πρόβλημα έλλειψης πετρελαίου που αντιμετωπίζουν τα σχολεία της περιοχής τους. Υπενθυμίζεται ότι πριν από δυο εβδομάδες τα σχολεία του Δήμου είχαν κλείσει ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την έλλειψη πετρελαίου θέρμανσης. Παρόλα αυτά, οι γονείς αρνήθηκαν τη δωρεά, υποστηρίζοντας ότι τους προκάλεσε εύλογες υποψίες το γεγονός και σημειώνοντας ότι η λειτουργία και συντήρηση των σχολείων είναι υποχρέωση του κράτους.
 
«Καταρχήν μας προκάλεσαν εύλογες υποψίες οι λόγοι για τους οποίος ο φιλάνθρωπος αυτός μεγιστάνας σκέφτηκε ξαφνικά το πρόβλημα των σχολείων της Νάουσας. Δεν μας πείθει ότι η προσφορά του είναι ανιδιοτελής» δήλωσε στην εφημερίδα Μακεδονία, ο πρόεδρος των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Νάουσας Μανόλης Γαλίτης.
 
Είμαστε βέβαιοι, συμπλήρωσε, ότι από αυτή την ‘ευεργεσία’ ο κ. Σόρος αναμένει ανταλλάγματα και δεν θέλουμε τα σχολεία των παιδιών μας να μπουν σ’ αυτό το παιχνίδι.
 
Ο ίδιος υποστήριξε ακόμα ότι για τους γονείς υπάρχει ακόμα ένας σημαντικότερος λόγος για να αρνηθούν την προσφορά.
 
«Πετρέλαιο θα μπορούσαμε να αγοράσουμε και μόνοι μας, με χρήματα των γονέων. Αλλά δεν είναι αυτός ο ρόλος των συλλόγων μας. Η λειτουργία των σχολείων είναι υποχρέωση του κράτους. Τι κοινωνία είμαστε αν δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε τα σχολεία μας; Γι’ αυτό εξηγούμε ότι δεν ζητήσαμε και δεν ζητάμε από κανέναν ελεημοσύνη. Απαιτούμε από το κράτος να διασφαλίζει τα δικαιώματα και τη μόρφωση των παιδιών μας και όλων των παιδιών» ανέφερε.
 
Πηγή: alfavita.gr
 
 
 
 
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 12/12/2013 - 18:09