Βατή κλήρωση για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό

Στη Βαρκελώνη έγινε η κλήρωση της φάσης των ομίλων της Ευρωλίγκα της νέας περιόδου 2013-14, όπου οι δύο «αιώνιοι» κληρώθηκαν σε βατούς ομίλους, στον τρίτο όμιλο ο Ολυμπιακός και στον τέταρτο ο Παναθηναϊκός. Στο Μιλάνο θα γίνει όπως ανακοινώθηκε το φάϊναλ φορ και συγκεκριμένα στις 16 και 18 Μαΐου 2014.

Λίγο πριν την έναρξη της κλήρωσης βραβεύτηκε από τον εκτελεστικό διευθυντή της Ευρωλίγκα, Τζόρντι Μπερτομέου, ο Γιώργος Μπαρτζώκας ως o κορυφαίος προπονητής της περασμένης σεζόν με τον πρωταθλητή Ευρώπης Ολυμπιακό.

Πριν την κλήρωση των ομίλων έγινε η κλήρωση των προκριματικών από τις οποίες μια ομάδα θα συμπληρώσει τον όμιλο του Παναθηναϊκού.

Ο πρωταθλητής Ευρώπης Ολυμπιακός κληρώθηκε στον τρίτο όμιλο μαζί με τις Σιένα, Μάλαγα, Γαλατασαράϊ, Ζιελόνα Γκόρα και Μπάγερν Μονάχου, ενώ ο νταμπλούχος Ελλάδας Παναθηναϊκός έπεσε στον 4ο όμιλο με τις Μακάμπι Τελ Αβίβ, Λαμποράλ Κούτσα, Λοκομοτίβ Κούμπαν, Ερυθρό Αστέρα και τον νικητή των προκριματικών.

Αναλυτικά η κλήρωση της φάσης των ομίλων έχει ως εξής:

Α' Όμιλος

Μπαρτσελόνα

ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Φενέρμπαχτσε

Μπουντιβέλνικ

Παρτίζαν

Ναντέρ

Β' Όμιλος

Ρεάλ Μαδρίτης

Εφές

Ζαλγκίρις Κάουνας

Μπάμπεργκ

Μιλάνο

Στρασμπούργκ

Γ' Όμιλος

Ολυμπιακός

Σιένα

Μάλαγα

Γαλατάσαραϊ

Ζιελόνα Γκόρα

Μπάγερν Μονάχου

Δ' Όμιλος

Παναθηναϊκός

Μακάμπι Τελ Αβίβ

Λαμποράλ Κούτσα

Λοκομοτίβ Κούμπαν

Ερυθρός Αστέρας

Ο νικητής των προκριματικών

Η κλήρωση των προκριματικών

Νωρίτερα έγινε η κλήρωση των προκριματικών που ενδιαφέρει άμμεσα τον Παναθηναϊκό, αφού η νικήτρια θα μετάσχει στον τέταρτο όμιλο.

Αναλυτικά τα ζευγάρια των προκριματικών:

Α Βαρέζε – Όλντεσμπουργκ

Β  Λιέτουβος Ρίτας – Ρίγα

Γ  Νίμπουργκ – Μπάνβιτ

Δ  Κίμκι – Οστάνδη

Στα ημιτελικά των προκριματικών θα διασταυρωθούν το ζευγάρι (Α) με το ζευγάρι (Β) και το ζευγάρι (Γ) με το ζευγάρι (Δ). Οι νικητές θα αναμετρηθούν στον τελικό.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54