Πονοκέφαλος στο Μαξίμου από την εσωστρέφεια στο ΠΑΣΟΚ

Νέο πονοκέφαλο στο Μαξίμου προκαλεί το κύμα αμφισβήτησης των επιλογών του Ε. Βενιζέλου, από μερίδα βουλευτών, πρώην υφυπουργών και υπουργών της περιόδου διακυβέρνησης της χώρας από τον Γ. Παπανδρέου. Με επιστολή τους στον πρόεδρο του κόμματος, έντεκα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, «παπανδρεϊκοί» στη συντριπτική τους πλειονότητα, ζήτησαν την άμεση σύγκληση του ανώτατου κομματικού οργάνου. Πρόκειται για τους βουλευτές Γιώργο Ντόλιο, Θάνο Μωραΐτη και Φίλιππο Σαχινίδη, τους τέσσερις πρώην βουλευτές Ανδρέα Μακρυπίδη, Μανώλη Οθωνα, Γιώργο Πεταλωτή και Αφροδίτη Παπαθανάση, καθώς και τους Βασίλη Κίτσιο, Ανδρέα Κελεπούρη, Στέφανο Ξεκαλάκη και Κωνσταντίνο Τάτση. Η εσωστρέφεια στο ΠΑΣΟΚ, προκαλεί αναστάτωση και στο Μέγαρο Μαξίμου, με στενό συνεργάτη του Πρωθυπουργού να διαπιστώνει, σύμφωνα με την Ναυτεμπορική, ότι «είναι πλέον εμφανές ότι στο  εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ έχει χαθεί ο έλεγχος». Ουδείς πρέπει να ξεχνά, έλεγε ο ίδιος ότι η Χαριλάου Τρικούπη είναι «ο ένας πυλώνας της κυβέρνησης. Αν πέσει αυτός, πέφτει και η κυβέρνηση».

 

Στην επιστολή τους οι 11 τόνιζαν ότι «οι τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις με την πυκνότητα και τη σοβαρότητά τους επιβάλλουν τη συζήτησή τους στο κορυφαίο, θεσμικό, συλλογικό, κομματικό όργανο».

Σημειώνεται ότι η Κεντρική Επιτροπή επρόκειτο να συνεδριάσει σήμερα, ωστόσο μετατέθηκε πιθανότατα για το επόμενο Σαββατοκύριακο.

Στη Χαριλάου Τρικούπη, πάντως, θεωρούν ότι η επιστολή των 11 στελεχών έχει σταλεί μόνο για να δημιουργήσει εντυπώσεις, καθώς όλοι γνώριζαν ότι υπήρχε σχεδιασμός για τη σύγκλιση της Κεντρικής Επιτροπής την ερχόμενη εβδομάδα.

Εκτιμούν μάλιστα, ότι η αντίδραση αυτή πυροδοτήθηκε από τη μεγάλη επιτυχία της εκδήλωσης στο Ακροπόλ και πολλοί μιλούν ευθέως «για πόλεμο του Γιώργου Παπανδρέου κατά της Κεντροαριστεράς».

Πέραν της κίνησης των 11 αβεβαιότητα για την εξάντληση της τετραετίας εξέφραζε και ο Κώστας Σκανδαλίδης, υπενθυμίζοντας στον Ευάγγελο Βενιζέλο ότι η κυβερνητική συνεργασία του ΠΑΣΟΚ με τη Ν.Δ. πρέπει να τερματιστεί στις επόμενες εθνικές εκλογές.

Σφοδρή επίθεση στη Ν.Δ., παρά τις αγαστές σχέσεις σε επίπεδο κορυφής Σαμαρά – Βενιζέλου, εξαπέλυε και ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, κατηγορώντας για θράσος τη Συγγρού «που έταζε αντιμνημόνια, Ζάππεια και μας έκαψε με τις δημοσιονομικές αλχημείες».

Πηγές: Ναυτεμπορική, Εφημερίδα των Συντακτών, Το Βήμα

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 14/12/2013 - 08:31