Έρχονται και .... προληπτικές κατασχέσεις από την Εφορία

Σειρά σκληρών αλλά ευφάνταστων μέτρων με στόχο την αύξηση των εσόδων προωθεί το οικονομικό επιτελείο. Μιας και το κυνήγι της φοροδιαφυγής παραμένει στα χαρτιά αλλά και προκειμένου η κυβέρνηση να γίνει αρεστή στην τρόικα που επιθυμεί μέτρα για να ενισχυθουν τα έσοδα, το υπ. Οικονομικών, εισάγει στο σχέδιο νόμου για τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων, μια απίστευτη διάταξη που προβλέπει ότι ο ελεγκτικός μηχανισμός θα μπορεί, υπό προϋποθέσεις, να προχωρά σε συντηρητικές κατασχέσεις κινητών και ακινήτων ακόμη κι αν βρίσκονται στα χέρια τρίτων, ακόμη και πριν από τη λήξη της προθεσμίας καταβολής της οφειλής!

 

 

 

Μέχρι σήμερα σε περίπτωση ληξιπρόθεσμων οφειλών, η εφορία  ενημέρωνε τον φορολογούμενο με μία κοινοποίηση οφειλής ότι αν σε τριάντα μέρες δεν είχε τακτοποιήσει την οφειλή του θα κινδύνευε με κατάσχεση.

Με τις νέες όμως διατάξεις αυτό αλλάζει και οι 30 ημέρες διαγράφονται, οι κατασχέσεις θα μπορούν να γίνονται χωρίς προειδοποίηση αλλά ακόμα... καλύτερα θα μπορούν να γίνονται ακόμα και με την υποψία ότι ο φορολογούμενος δεν θα πληρώσει στην ώρα του, πριν καλά καλά λήξει η προθεσμία πληρωμής του φόρου!

Με άλλη διάταξη  ανοίγει ο δρόμος για δεσμεύσεις καταθέσεων και θυρίδων.

Σύμφωνα με την Ναυτεμπορική, σε περιπτώσεις μεγάλης φοροδιαφυγής δεσμεύεται το 50% των καταθέσεων, των πάσης φύσεως λογαριασμών και παρακαταθηκών και του περιεχομένου των θυρίδων του παραβάτη.

Δεσμεύονται επίσης στο σύνολό τους, το μη χρηματικό περιεχόμενο θυρίδων και οι μη χρηματικές παρακαταθήκες.

Διαβάστε περισσότερα για τις προβλέψεις του άρθρου 48 του νομοσχεδίου στο euro2day.gr

Πηγές: euro2day.gr - Ναυτεμπορική

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 14/12/2013 - 10:27