Έλεγχοι ΣΔΟΕ και σε σπίτια φορολογουμένων χωρίς άδεια Εισαγγελέα

Ακόμα και  ελέγχους σε σπίτια χωρίς εισαγγελική εντολή, θα μπορεί να πραγματοποιεί εφεξής η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, υπό την προϋπόθεση ότι αυτές έχουν δηλωθεί ως έδρες ελευθέρων επαγγελματιών και επιχειρήσεων. Αυτό προβλέπει διάταξη που περιλαμβάνεται  στο πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή και που έχει προκαλέσει ήδη αντιδράσεις. Για τάγματα εφόδου της εφορίας κάνει λόγο με σκληρή δήλωσή του ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ.

«Χθες αναφέρθηκα στην πολιτική αλητεία Στουρνάρα, με τις ευλογίες Σαμαρά και Βενιζέλου, καθώς φέρνει νέες στραγγαλιστικές φορολογικές «ρυθμίσεις» για τρίτη φορά σε έξι μήνες. Σήμερα αποδεικνύεται ότι εφαρμόζει ακόμα πιο προχωρημένα τις πολιτικές των Κομαντατούρ πατρώνων του» ανέφερε ο βουλευτής των Ανεξάρτων Ελλήνων.

Ειδικότερα, αναφορικά με τους φοροελέγχους στα σπίτια

«Η είσοδος στην κατοικία του φορολογουμένου από ελεγκτές, επιτρέπεται μόνο με εντολή του Εισαγγελέα εκτός εάν αυτή έχει δηλωθεί από το φορολογούμενο και ως χώρος άσκησης επαγγελματικής ή επιχειρηματικής δραστηριότητας. Σε αυτή την περίπτωση η πρόσβαση περιορίζεται μόνο στους χώρους στους οποίους ασκείται η δραστηριότητα»

Σύμφωνα με άλλη διάταξη του νομοσχεδίου, όπου απαιτείται θα μπορούν οι φορολογικοί έλεγχοι να διενεργούνται όλο το 24ώρο και οι ελεγκτές της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων θα μπορούν να βάζουν «λουκέτο» σε καταστήματα για φορολογικές παραβάσεις, ανά πάσα στιγμή όλο το χρόνο.

Πηγή:tovima.gr - Ημερησία - Ναυτεμπορική

 

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 14/12/2013 - 22:08