Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ρόδου

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΑΚΗΣ  ''ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΦΟΡΟΛΕΗΛΑΣΙΑ ΣΤΗ ΜΙΚΡΗ ΚΑΙ ΜΕΣΑΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ''
Για την αντίφαση του νομοσχεδίου και την αδιέξοδη φοροεπιδρομή στην κοινωνία, μίλησε στην τοποθέτηση του στην αρμόδια Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής  αναφορικά με  τον ενιαίο φόρο ιδιοκτησίας ακινήτων, ο βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Γάκης.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ–ΕΚΜ, στην ομιλία του τόνισε ότι πρέπει να σταματήσει η φορολεηλασία στη μικρή & μεσαία ακίνητη περιουσία και να αντιμετωπιστούν άμεσα οι συνέπειες της ανάλγητης μνημονιακής πολιτικής που υποβαθμίζει ακόμα και τις πιο στοιχειώδεις κοινωνικές ανάγκες των πολιτών. Μιας πολιτικής που ‘χτυπάει’ αδυσώπητα τις πιο ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.
Ειδικά για τη νησιωτική χώρα, ο βουλευτής Δ/νήσου υπογράμμισε ότι θα πρέπει να βελτιωθούν ακόμα περισσότερο οι πρόνοιες για τη φορολογική ελάφρυνση στα μικρά ακριτικά νησιά.
Η φορολογική πολιτική πρέπει να είναι δίκαιη και ανταποδοτική στην κοινωνία.
 Ο ίδιος τόνισε, ότι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ αφορά στην ανάγνωση της κοινωνικής πραγματικότητας, με μια πολιτική που θα κατευθύνεται πρωτίστως στη φορολογία του μεγάλου συσσωρευμένου κεφαλαίου, την ανταποδοτικότητα και τη δημιουργία αναπτυξιακών κινήτρων.
Τέλος, ο βουλευτής Δ/νήσου μίλησε για τη ταξικότητα του νομοσχεδίου, αναφερόμενος στις τροπολογίες που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στο νομοσχέδιο, υπέρ των οικονομικά και κοινωνικά αδύναμων τμημάτων του πληθυσμού («παράταση προθεσμίας αναστολής πλειστηριασμών και απαγόρευση άμεσης ή έμμεσης μεταβίβασης στεγαστικών και καταναλωτικών δανείων», που υπογράφει σύσσωμη η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, «παροχή δωρεάν ρεύματος σε φτωχές και ευπαθείς ομάδες πληθυσμού» και  «επαναφορά  του ΕΦΚ πετρελαίου θέρμανσης στα επίπεδα Μαρτίου 2011»).  
Τόνισε  τέλος  τη μεγάλη αντίθεση στις προτεραιότητες μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και της νεοφιλελεύθερης συγκυβέρνησης και υπογράμμισε τη διαφορετικότητα στις προσεγγίσεις για την επίτευξη των κοινωνικών στόχων των δύο πολιτικών. Να μην «χαρίζονται» φόροι στο μεγάλο κεφάλαιο, όπως με την υπουργική τροπολογία στους μεγαλοκαναλάρχες, αλλά να εισπράττονται.''   σημείωσε χαρακτηριστικά ο βουλευτής Δωδ/σου.

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΖΩΙΔΗ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ.
Τις τρεις προτεραιότητες που έχει θέσει ως γενικός γραμματέας Νησιωτικής Πολιτικής και Αιγαίου περιέγραψε στην ΕΡΑ Ρόδου και στην δημοσιογράφο Ρένα Βενιανάκη o  Νίκος Ζωίδης. Ήταν καλεσμένος της ΕΡΑ Ρόδου, την περασμένη Παρασκευή και έδωσε το στίγμα των πρωτοβουλιών που ήδη έχει αρχίσει και αναλαμβάνει.
Η πρώτη προτεραιότητα όπως είπε, είναι όλα τα νησιά να πάψουν να υδροδοτούνται με υδροφόρες. Και αυτό μπορεί να γίνει με μονάδες αφαλατώσεις και την αξιοποίηση των φραγμάτων που υπάρχουν σε πολλά από αυτά αλλά μέχρι στιγμής δεν είναι αξιοποιήσιμα για διάφορους λόγους.
Η δημιουργία ενός φορέα για τον σχεδιασμό του ακτοπλοϊκού χάρτη της χώρας και φυσικά η συνέχιση όλων των δρομολογίων  που υπάρχουν παρά την οικονομική στενότητα που έχει και το Υπουργείο Ναυτιλίας.
Και το τρίτο η θεσμοθέτηση της ρήτρας νησιωτικότητας, πριν πάει δηλαδή ένα νομοσχέδιο στη Βουλή, να περνά από ένα συμβούλιο που θα ερευνά αν λαμβάνεται υπόψη η νησιωτικότητα. Σε ερώτηση για τις σχέσεις του με τον υπουργό ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, ο Νίκος Ζωίδης είπε οτι υπήρξαν κάποιες αναταράξεις αλλά τώρα έχουν βρει τις ισορροπίες τους..

ΑΞΙΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΑΠΟ ΥΨΗΛΟΒΑΘΜΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ  ALPHA. ΣΤΗ ΡΟΔΟ.
Σε εξέλιξη είναι οι συνεντεύξεις  αξιολόγησης των  εργαζομένων της Συνεταιριστικής Τράπεζας Δωδ/σου  από υψηλόβαθμα στελέχη της  ALPHA BANK .στο κατ/μα της τελευταίας στη Ρόδο.
120 πρώην υπάλληλοι της Τράπεζας Δωδ/σου,  εκ των οποίων οι 70 προέρχονται από το κατ/μα της Ρόδου και οι υπόλοιποι από τα άλλα νησιά Κω, Κάλυμνο, Λέρο, Πάτμο, Κάρπαθο Τήλο ,Κάσο, Νίσυρο , Λειψούς και Πειραιά κατέθεσαν αίτηση για απορρόφηση στα κατ/τα της ALPHA και σύμφωνα με δήλωση του προέδρου του συλλόγου εργαζομένων της Συνεταιριστικής Αλέξανδρου Μανωλάκη, στην ΕΡΑ Ρόδου μέχρι τη Πέμπτη θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία.
Η Διοίκηση της  ALPHA   δίνει προτεραιότητα στα μικρά νησιά  και  σύμφωνα με τον κ. Μανωλάκη  εκτός από τους μέχρι χθες υπηρετούντες στα τοπικά κατ/τα της Κάσου της Τήλου των Λειψών, (ένας εργάζονταν  σε κάθε κατ/μα) , αυτά  θα  ενισχυθούν  με  δύο τουλάχιστον υπαλλήλους ,που θα προέρχονται από το κατ/μα της Ρόδου,  καθώς δεν είναι εφικτό να απορροφηθούν στη τράπεζα ALPHA της Ρόδου  και οι 70  εργαζόμενοι της Συνεταιριστικής, που  τη στελέχωναν μέχρι χθες.

 ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΠΡΟΣ ΜΙΧΕΛΑΚΗ ΓΙΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ.
Επιστολή προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Μιχελάκη  έστειλε χθες ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του  Περιφερειακού συμβουλίου Χαράλαμπος Κόκκινος
. Ο  κ. Κόκκινος  εκθέτει τις απόψεις του στον Υπουργό Εσωτερικών και του περιγράφει την τραγική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στα Δωδεκάνησα (Ρόδο, Ψέριμο, Κάλυμνο, Σύμη, Τήλο) εικόνα της οποίας αποκόμισε ο κ. Υπουργός μετά την περιοδεία του στην περιοχή.
Συγκεκριμένα  στην επιστολή του ζήτησε: «η πολιτεία να τηρήσει άμεσα τις δεσμεύσεις της και να στηρίξει τους πληγέντες από την πρόσφατη κακοκαιρία. Απαιτείται , υπογραμμίζει, επιπλέον χρηματοδότηση από το Υπουργείο Εσωτερικών (γιατί οι ανάγκες είναι πολύ μεγαλύτερες από τις 400.000€ που προγραμματίζονται να δοθούν) και όπως αναφέρει – με δεδομένη, πλέον, την αποτυχία των τοπικών αρχών -  το Υπουργείο καλείται να αναλάβει πρωτοβουλίες ώστε να υπάρχει σχεδιασμός και δράσεις πρόληψης.
Ο επικεφαλής του περιφερειακού συνδυασμού ''ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ'' επεσήμανε την οργή  την αγανάκτηση και την απαίτησή του   κόσμου ,για άμεσες και αποτελεσματικές ενέργειες και ζήτησε   φορο-ελαφρύνσεις για τις επιχειρήσεις και τα πληγέντα νοικοκυριά.  
''Ένας (1) μήνας από τις καταστροφές  και ο χειμώνας και η βαριά καθημερινότητα επιδεινώνουν την κατάσταση''. προσθέτει,  ζητώντας παράλληλα αποτελεσματικό σχέδιο και ενόψει των Αγίων και εορταστικών ημερών που έρχονται ώστε να στηριχθεί η περιοχή που επλήγη.
''Οι πολίτες'' καταλήγει στην επιστολή του ο κ. Κόκκινος,'' αγωνιούν και υποφέρουν, χρειάζονται ηθική, ψυχολογική και οικονομική στήριξη. Η πολιτεία πρέπει να δείξει άμεσα το ανθρώπινο πρόσωπό της και να ανταποκριθεί  στις προσδοκίες τους''.

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ. ΠΑΥΛΙΔΗΣ ''Η ΧΩΡΑ ΥΠΟΧΕΙΡΙΟ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ''
Ο τέως υπουργός Αιγαίου Αριστοτέλης Παυλίδης ήταν χθες  ο καλεσμένος της ΕΡΑ Ρόδου και της δημοσιογράφου Ρένας Βενιανάκη. Ο έμπειρος πολιτικός μίλησε για όλους και για όλα, ..Ξεκίνησε με αναφορά στην πρόσφατη συνάντηση που είχε με τον Αχμέτ Νταβούτογλου στην Αθήνα, στον Σύλλογο Ιμβρίων. Όπως είπε "υπάρχει θετική ανταπόκριση" από τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών για την Ίμβρο και την Τένεδο ενώ εμφανίστηκε συγκρατημένα αισιόδοξος για την πορεία των νέων συζητήσεων για την επίλυση του Κυπριακού, αποδίδοντας αυτή την αισιοδοξία του στο γεγονός της ανάληψης της προεδρίας της Ε.Ε από την Ελλάδα το α΄ εξάμηνο του 2014.
Για την Τράπεζα Δωδεκανήσου ήταν αποκαλυπτικός!
"Πήγαινε καλά η τράπεζα μας; Οι μέτοχοι οφείλουν να αναζητήσουν τους λόγους που η τράπεζα έφθασε εδώ. Έχουν υποχρέωση να αναζητήσουν τα αίτια. Δεν επιστρέφουν οι μετοχές..." είπε και πρόσθεσε πως "δεν νομίζει ότι η τράπεζα της Ελλάδας μας έβαλε στο μάτι".
Στην ερώτηση αν "Η Ελλάδα είναι μια χώρα στην υποτέλεια" ο κ. Παυλίδης απάντησε διπλωματικά παραδεχόμενος, εμμέσως πλην σαφώς ότι η χώρα είναι υποχείριο των δανειστών της. "Είναι υποχρεωμένη να δέχεται υποδείξεις. Οι υποδείξεις ενίοτε γίνονται εντολές... Μακάρι το 2014 να είναι πιο θετικό"!
  Απαντώντας στο ερώτημα αν επέστρεψε στη Νέα Δημοκρατία; "Μα δεν έφυγα ποτέ" ήταν η απάντηση του
.Όσο για το αν θα είναι υποψήφιος στο δήμο Κω, η στην περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ο τέως υπουργός τα άφησε όλα ανοιχτά ακόμη και να θελήσει να επιστρέψει στην κεντρική πολιτική σκηνή.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΓΑΠΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΑΙΜΟΔΟΤΕΣ ΡΟΔΟΥ
Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ρόδου ενόψει των γιορτινών ημερών των Χριστουγέννων που πλησιάζουν, και στηρίζοντας την προσπάθεια του γενικού φιλόπτωχου ταμείου της Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου, διοργανώνει  αύριο  Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου εκδήλωση Αγάπης με σκοπό την  συλλογή τροφίμων μακράς διαρκείας (μακαρόνια, αλεύρι, γάλα, ρύζι, λάδι κτλ) για τη στήριξη των απόρων οικογενειών της Ρόδου.
Η συλλογή τροφίμων θα πραγματοποιείται από της 09.00 το πρωί έως 09.00 το βράδυ στο Πνευματικό Κέντρο δίπλα στον Ιερό Ναό Αγίου Χριστόφορου. Η εκδήλωση θα κορυφωθεί στις 06.00 το απόγευμα με την συμμετοχή  μελών Ευρωπαϊκής Χορωδίας του μουσικού σχολείου, υπό την διεύθυνση του κ. Μιχαήλ Καλαετζή. Είσοδος Ελεύθερη

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΡΟΔΟΥ
  Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση διοργανώνει το απόγευμα  στις 5.30 μμ, στο αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου στα Κοσκινού το μουσικό σχολείο Ρόδου
 Θα ακουστούν   εορταστικοί ύμνοι και μελωδίες από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΑΕΔ
Από σήμερα και έως τις 23 Δεκεμβρίου καταβάλλεται στους επιδοτούμενους ανέργους το δώρο των Χριστουγέννων από τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ).

 Το εορταστικό επίδομα δικαιούνται όσοι επιδοτούνται από τον ΟΑΕΔ από 1-5-2013 και έπειτα, οι οποίοι μάλιστα θα το πάρουν και ολόκληρο. Όσοι λαμβάνουν επίδομα ανεργίας για μικρότερο διάστημα, τότε, για κάθε μήνα που ήταν άνεργος δικαιούται τρία ημερήσια επιδόματα.
Τέλος, για κάθε ανήλικο τέκνο που έχει ο άνεργος, το δώρο Χριστουγέννων προσαυξάνεται κατά 10%.

ΔΙΑΚΟΠΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΙΡΛΑΝΔΙΚΗ ΔΙΑΒΑΣΗ ΤΗΣ ΚΡΕΜΑΣΤΗΣ ΛΟΓΩ ΕΡΓΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΥΑΡ.
Σας ενημερώνουμε ότι  από αύριο 17-12-2013  και για τις επόμενες 2-3 μέρες, λόγω έκτακτης βλάβης θα εκτελούνται εργασίες από τη ΔΕΥΑΡ στην Γέφυρα Κρεμαστής στο ρεύμα από αεροδρόμιο προς Ρόδο. Η κυκλοφορία από Αεροδρόμιο προς Ρόδο  και αντίθετα θα γίνεται από τον παρακαμπτήριο (παραποτάμιο Κρεμαστής) .Ζητούμε την κατανόηση των κατοίκων και των  οδηγών  και παρακαλούμε να αποφεύγουν τις μετακινήσεις μέσω αυτού του τμήματος.
Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΔΙΚΤΥΩΝ ΔΕΥΑΡ

ΚΟΛΟΣΣΟΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: 58-73!
Ιδιαίτερα ανταγωνιστική ήταν η Κ.Α.Ε. ΒΑΠ Κολοσσός στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό (10η αγωνιστική) από τον οποίο ηττήθηκε με σκορ 73-58. Στο άδειο «Βενετόκλειο» και παρά τις τρεις σημαντικές απουσίες (Τσάμης, Προύιτ, Κουκουλάς), η ομάδα μας προσπάθησε φιλότιμα απέναντι στους πρωταθλητές Ελλάδας και έκανε μία αξιοπρεπή παρουσία.


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΩ

ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ ΟΙ 18 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ  ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ  ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ.
Σε παρέμβαση στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κω προχωρά σήμερα η διοίκηση του Εργατικού κέντρου Β! Συγκ/τος Δωδεκανήσου, προκειμένου να καταβληθούν οι μισθοί στους 18 εργαζόμενους της  υπηρεσίας  καθαριότητας στο αεροδρόμιο, που παραμένουν απλήρωτοι από τον Απρίλιο.

Κ. ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΚΩ...
ΚΑΜΙΑ ΜΑΧΗ ΔΕ ΔΟΘΗΚΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΨΗΦΟ ΜΑΣ  ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ.
Η αναιτιολόγητη και εγκληματική απόφαση της Τράπεζας Ελλάδας για τη σφαγή της Τράπεζας Δωδ/σου ήταν μια αιφνίδια πισώπλατη  μαχαιριά για όλους μας. Συνεταίρους, πελάτες εργαζόμενους....'' αναφέρει σε δήλωση της η Διευθύντρια του κατ/τος Συνεταιριστικής Δωδ/σου στη  Κω  Κίτσα Θαλασσινού.
  Η Τράπεζα Δωδ/σου, συμπληρώνει, η τρίτη μεγαλύτερη συνεταιριστική τράπεζα της χώρας - που εν μια νυκτί σφαγιάστηκε στο βωμό των επιταγών του μνημονίου- κατάφερε χωρίς στήριξη από το κράτος όχι μόνο να επιβιώσει αλλά να καταστήσει εξυπηρετούμενα τα περισσότερα από τα προβληματικά της δάνεια , να υπερκαλύψει το στόχο της αυτοδύναμης ανακεφαλαιοποίησης της με τη συγκινητική και αθρόα συμμετοχή των Δωδεκανησίων.
''Παρόλα αυτά'', προσθέτει η κ. Θαλασσινού, '' σώθηκαν άλλες μικρότερες συνεταιριστικές τράπεζες , που είχαν σωτήριες πολιτικές παρεμβάσεις και ο Αρμαγεδώνας ήρθε για τη Τράπεζα Δωδεκανήσου, για τα ίδια τα Δωδ/σα και καμία πολιτική ασπίδα δεν υπήρξε , καμία μάχη δε δόθηκε από αυτούς που είχαν τη δύναμη και βρίσκονται με τη ψήφο μας στα κέντρα αποφάσεων.''

ΔΗΜΟΣ ΚΩ..''ΣΕ ΕΥΘΕΙΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΑΝ ΕΚΠΟΙΗΘΕΙ ΤΟ ΑΚΙΝΗΤΟ ΤΗΣ 80 ΑΔΤΕ ''
''Την τακτική του στρουθοκαμηλισμού, ανακοινώνοντας μία δήθεν συνάντηση διαλόγου για να καλύψει με συνηθισμένα επικοινωνιακά τερτίπια την πολιτική του ένδεια, επιλέγει ο κ. Κυρίτσης σένα μείζον ζήτημα, ενώ γνώριζε ότι η Δημοτική Αρχή δια του Αντιδημάρχου Κω, κ. Θεοδόση Νικηταρά είχε προγραμματισμένη συνάντηση χθες  στην Αθήνα (16.12.2013) με τα στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ (Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου).υποστηρίζει η δημοτική αρχή .
Αφορμή η πρόσκληση σε διάλογο , φορέων και παρατάξεων απόψε στις 7 στο ΜΑΡΙΤΙΝΑ από τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας για   διεκδίκηση του ακινήτου της 80 ΑΔΤΕ .
''Αντιλαμβανόμαστε '' συμπληρώνει το γραφείο τύπου του δήμου ''  την ανάγκη συγκάλυψης της επιπολαιότητας που επέδειξε ο κ. Κυρίτσης, στο θέμα του κτιρίου της πρώην 80 ΑΔΤΕ το 2006, όταν ως αντιπολίτευση του τότε Δήμου της Κω, καταγράφηκε ως ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΜΕΙΟΨΗΦΩΝ στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, για τη διεκδίκηση της παραχώρησης του στο Δήμο.
Κατανοούμε ''προσθέτει ''τις ενοχές του για την απόλυτη αδράνειά του ως Δήμαρχος, όταν επί 4 ολόκληρα χρόνια με ευνοϊκές τότε οικονομικές και κυβερνητικές συνθήκες, δεν έπραξε ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ. Θυμήθηκε την ύπαρξη του κτιρίου μόνο ως προεκλογικό πυροτέχνημα χωρίς καμία συνέχεια, μόλις 25 ημέρες πριν τις εκλογές του 2011 ενώ προχώρησε  ΕΓΓΡΑΦΩΣ ΣΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΕΣ προς πάσα κατεύθυνση τον Γενάρη του 2011, όταν η παρούσα Δημοτική Αρχή προσπαθώντας να υπερασπιστεί την περιουσία του Κωακού λαού, έκανε παρέμβαση στο κτίριο.
Και η δημοτική αρχή ενημερώνει ότι
η πρόταση του δήμου  έχει φτάσει ήδη στο Υπουργείο Πολιτισμού με θετική εισήγηση από την Εφορεία Νεωτέρων Μνημείων Δωδ/σου.και στη συνάντηση του αντιδημάρχου με την ηγεσία του ΤΑΙΠΕΔ   μεταφέρθηκε η δυσαρέσκεια της Κωακής κοινωνίας. καθώς και η ειλημμένη απόφαση ευθείας σύγκρουσης σε περίπτωση που επιχειρηθεί η εκποίηση του εν λόγω ακινήτου.

Η ΠΡΩΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΤΩΝ  ''58'' ΣΤΗ ΚΩ
Με ομιλητή το Νίκο Μπίστη πραγματοποιείται τη Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου στις 7 το απόγευμα στο Πολύκεντρο Θαλασσινού, η πρώτη συγκέντρωση της Πρωτοβουλίας των 58 ''Η οργάνωση της συγκέντρωσης ανήκει στη προσωρινή επιτροπή στήριξης της Πρωτοβουλίας των ''58''.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΑΛΥΜΝΟ  

ΑΚΑΡΠΕΣ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ 35ΧΡΟΝΟ ΨΑΡΟΝΤΟΥΦΕΚΑ  ΑΠΟ ΚΑΛΥΜΝΟ.
Άκαρπες παραμένουν, μέχρις στιγμής, οι έρευνες για τον εντοπισμό  35χρονου ψαροτουφεκά από τη Κάλυμνο, που αγνοείται από χθες το πρωί .
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λιμενικού ενημερώθηκαν χθες το πρωί οι λιμενικές αρχές Νάξου  Καλύμνου και Λέρου  για  αγνοούμενο 35χρονο υποβρύχιο αλιέα στη θαλάσσια περιοχή των νησιών Λέβιθα.
Άμεσα ξεκίνησαν οι έρευνες από πλωτό περιπολικό του Λιμενικού σώματος και την Ελληνική Ακτοφυλακή, με επαγγελματία δύτη , με αρνητικό μέχρις αυτή την ώρα αποτέλεσμα.
Ξεκίνησαν από το πρωί και πάλι οι έρευνες του λιμενικού  για τον εντοπισμό του 35χρονου ψαροντουφεκά που αγνοείται από χθες το πρωί, όταν με άλλους δύο συμπατριώτες του πήγαν για ψαροντούφεκο στα νησιά Λέβιθα, οκτώ ν.μ από την Αμοργό.
Οι έρευνες γίνονται με τη συνδρομή  ενός σκάφους ABEKING , του κεντρικού λιμεναρχείου Πειραιά και τεσσάρων  αλιευτικών  της Καλύμνου με τρεις δύτες.
Για τον αγνοούμενο 35χρονο ,του οποίου η οικογένεια ζει στη Κάλυμνο (είναι πατέρας δυο παιδιών) ενημερώθηκαν άμεσα οι λιμενικές αρχές Νάξου και Λέρου και μέχρι αργά χθες το απόγευμα ερευνούσαν την ευρύτερη περιοχή με ένα πλωτό και ένα σκάφος της Ελληνικής Ακτοφυλακής με επαγγελματία δύτη, χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα.

ΣΤΟ ΔΗΜΟ  ΚΑΛΥΜΝΙΩΝ  ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΣΥΝΔΕΣΗ ΗΛ. ΡΕΥΜΑΤΟΣ.
Άρχισε  η συγκέντρωση των σχετικών αιτήσεων  για αναξιοπαθούντες συμπατριώτες και συμπατριώτισσές  που έχει διακοπεί η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στις κατοικίες τους, εξ αιτίας οφειλών προς τη ΔΕΗ, .σύμφωνα  με ανακοίνωση του γραφείου Κοινωνικής Μέριμνας του δήμου.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν σχετική αίτηση στο Δημοτικό Κατάστημα προσκομίζοντας
1. Εκκαθαριστικό φορολογικής δήλωσης έτους 2013.
2. Πιστοποιητικό Οικογενειακής κατάστασης.
3. Λογαριασμός ΔΕΗ και
4. Φωτοτυπία Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΛΕΡΟ

ΣΥΛΛΗΨΗ 26ΧΡΟΝΟΥ ΓΙΑ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ
Συνελήφθη χθες στη Λέρο 26χρονος ημεδαπός για κατοχή και διακίνηση Ναρκωτικών.
Σε έρευνα που πραγματοποίησαν αστυνομικοί ,παρουσία δικαστικού λειτουργού στο σπίτι του 26χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 180 γραμ ακατέργαστης κάνναβης και μια ζυγαριά ακριβείας.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΑΣΟ
 
ΝΕΚΡΟΣ 67ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΗ ΚΑΣΟ
Το θανάσιμο τραυματισμό 67χρονου     καταγράφει το Αστυνομικό δελτίο της Β! Αστυνομικής Δ/νσης  .Ο 67χρονος  βρέθηκε απόγευμα Κυριακής στη περιοχή ΦΡΥ χωρίς τις αισθήσεις του, πεσμένος σε ακάλυπτο χώρο κατοικίας και μεταφέρθηκε στο Κ.Υ του νησιού , όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.
Στο πλαίσιο της προανάκρισης παραγγέλθηκε ιατροδικαστική εξέταση, ενώ ο αστυνομικός σταθμός Κάσου διενεργεί έρευνα για να εξακριβωθούν τα αίτια και οι ακριβείς συνθήκες του θανάσιμου τραυματισμού.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54