Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ηρακλείου

Αθώοι κρίθηκαν από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Νεάπολης και οι τέσσερις κατηγορούμενοι για την κατάληψη του κτιρίου της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου τον Φεβρουάριο του 2012, στη διάρκεια κινητοποιήσεων ενάντια στην ψήφιση του Β' Μνημονίου.


Σε κοινή ανακοίνωσή τους μετά την απόφαση οι Βουλευτές  Κρήτης του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι «Η συμπαράσταση κι η αλληλεγγύη του κόσμου δείχνουν πως ο λαός δεν τρομοκρατείται κι αγωνίζεται ενάντια στις αντιδημοκρατικές πολιτικές της ποινικοποίησης των αγώνων και του εκφοβισμού, ενάντια στις πολιτικές που εξαθλιώνουν τη ζωή του και περιστέλλουν τα δικαιώματά του.»


Ως επικίνδυνη χαρακτηρίζουν την κατάσταση στο χώρο της υγείας σε επιστολή τους προς τον αρμόδιο Υπουργό, οι πρόεδροι των Ιατρικών Συλλόγων Θεσσαλονίκης, Ηρακλείου, Πατρών και Λάρισας. Στην κοινή τους επιστολή οι πρόεδροι επισημαίνουν ότι: «Η γραφειοκρατία που κυβερνά το Υπουργείο Υγείας επί δεκαετίες και ως «Κίρκη» μαγεύει του υπουργούς, δεν εγγυάται τίποτα. Εξυπηρετεί δυστυχώς συγκεκριμένα συμφέροντα εις βάρος του κοινωνικού συνόλου. Υπό αυτό το πρίσμα η παροδική αναστολή με την έναρξη ουσιαστικού διαλόγου με τους θεσμικούς φορείς επί της ονομαζόμενης μεταρρύθμισης στην ΠΦΥ, θεωρούμε ότι είναι αναγκαία πράξη σύνεσης.
Είμαστε έτοιμοι εκ του ρόλου μας, καταλήγουν οι 4 Πρόεδροι των Ιατρικών Συλλόγων,  ως πρόεδροι ΝΠΔΔ, να συνδράμουμε στην ανάταξη του χώρου της υγείας μέσω του συνολικού σχεδιασμού του και εντός των οικονομικών δυνατοτήτων της χώρας».


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα αυξημένα προβλήματα του χώρου της υγείας πραγματοποιούν οι συνταξιούχοι του Ρεθύμνου, σήμερα  στις 10.00 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο της πόλης.


Αύριο το βράδυ αναχωρούν οι αγρότες από την Κρήτη, προκειμένου  να βρίσκονται στην Αθήνα,  την Παρασκευή το πρωί. Για τη μαζικότερη μετακίνησή τους έχουν εξασφαλίσει ειδική έκπτωση από το Ηράκλειο (το εισιτήριο μετ' επιστροφής θα κοστίζει 20 ευρώ), ενώ γίνονται προσπάθειες η ίδια έκπτωση να εξασφαλιστεί και για τις μετακινήσεις από το λιμάνι της Σούδας.  Την κινητοποίηση των μελών τους διοργανώνουν οι κτηνοτρόφοι του Ρεθύμνου, ενώ πρόσκληση για μαζική συμμετοχή στον αγώνα απεύθυνε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων  Νομού Ηρακλείου, Γιώργος Τζωρτζάκης.


Τη μετατροπή της σε Αγροτική Εταιρική Σύμπραξη  θα επικυρώσει σήμερα,  η ΚΣΟΣ κατά τη διάρκεια γενικής συνέλευσης των αντιπροσώπων που θα συνέλθει  στις 11 το πρωί στις εγκαταστάσεις της στην βιομηχανική περιοχή Ηρακλείου. Η συνέλευση θα δώσει στην ουσία και το «πράσινο φως» για την έναρξη της προεκλογικής περιόδου στην ΚΣΟΣ, καθώς η προσωρινή διοίκηση που θα οριστεί σήμερα,  θα είναι αρμόδια και για τη διενέργεια των εκλογών μετά από περίπου 2 μήνες, που θα αναδείξουν τη διοίκηση της εταιρείας.


Για τις 23 Δεκεμβρίου διεκόπη η ακροαματική διαδικασία στη δίκη του διπλού φονικού στον Προφήτη Ηλία τον Ιούνιο του 2012. Χθες η διαδικασία, εν μέσω εντάσεων και αποδοκιμασιών από την πλευρά των οικογενειών των θυμάτων,  επικεντρώθηκε στην κατάθεση του εμπειρογνώμονα οπλουργού της πολιτικής αγωγής. Ο εμπειρογνώμονας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ο Πρίαμος Ξυδάκης το ένα από τα θύματα, να έκανε χρήση όπλου, αιτιολογώντας τις κηλίδες αίματος σε πιστόλι, ενώ για τον τραυματισμό του ανήλικου γιου του 53χρονου κρεοπώλη, ανέφερε ότι το τραύμα προέρχεται από εξοστρακισμό, ενώ δεν αποκλείει να προκλήθηκε από σκάγι.


Σε ειδική εκδήλωση στην Περιφέρεια Κρήτης υπεγράφη χθες μεταξύ της Περιφέρειας και του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης,  προγραμματική σύμβαση  για την λειτουργία στο νησί ενός ειδικού επιστημονικού κέντρου καταγραφής του καρκίνου. Σύμφωνα με τον Καθηγητή Παθολογίας-Ογκολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης-Διευθυντή της Παθολογικής Ογκολογικής Κλινικής του ΠαΓΝΗ Βασίλης Γεωργούλιας ανέφερε ότι «το ΚΚΚ είναι ένα αναπτυξιακό-επιστημονικό «εργαλείο» για το νησί γιατί εκτός από την πληροφορία για την επιδημιολογία, θα μας δώσει και τα στοιχεία εκείνα που χρειάζονται ώστε ορθολογικά να κατανεμηθούν οι δράσεις για την πρόληψη του καρκίνου».


Στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Περιφέρειας Κρήτης πραγματοποιείται σήμερα, το τελικό συνέδριο για το Πρόγραμμα «ΘΑΛΑΣΣΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ» . Το Πρόγραμμα ΘΑΛΑΣΣΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ αποσκοπεί στην προώθηση κοινής σε θέματα πολιτιστικού τουρισμού μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου πολιτικής, χρησιμοποιώντας το φυσικό & το πολιτιστικό υπόβαθρο των δύο χωρών ως αφετηρία για την εμπέδωση κοινών πρακτικών, προτάσεων & πρωτοβουλιών.


Μέχρι το τέλος του 15 αναμένεται να έχει  ολοκληρωθεί το έργο  της “αποχέτευσης ακαθάρτων του οικισμού Γουρνών» η σύμβαση του οποίου υπεγράφη χθες. Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό: 6.478.000,00 €.


Στο Δημοτικό Κατάστημα Επισκοπής σήμερα, αύριο στις 11 το πρωί στο Δημοτικό Κατάστημα Μαλίων, και την Παρασκευή στις  10.00  το πρωί, στο Δημοτικό Κατάστημα Χερσονήσου θα γίνει Δωρεάν Διανομής Τροφίμων σε απόρους  του Δήμου Χερσονήσου έτους 2013.


Στις 11 το πρωί θα γίνει στον Πολυχώρο της παλιάς Λαχαναγοράς του Ηρακλείου,  η παράδοση από το Δήμαρχο Ηρακλείου  Γιάννη Κουράκη και τους Αρμόδιους Αντιδημάρχους  Ειδικού Εξοπλισμού Πολιτικής Προστασίας σε Εθελοντικές Ομάδες.
Ενημέρωση για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων πραγματοποιείται το απόγευμα στο Ρέθυμνο.


Στο Επιμελητήριο Ηρακλείου, παρουσιάζεται απόψε στις 7, το βιβλίο του Αντώνη Σανουδάκη “Ήρωες και Δαίμονες. Η εθνική Αντίσταση του Κρουσώνα”. Πρόκειται για μια αφήγηση των γεγονότων της Μάχης της Κρήτης και της αντίστασης στην Ελλάδα μέσα από τη ματιά δύο πρωταγωνιστών της εποχής, στις μαρτυρίες των οποίων βασίζεται ο κύριος κορμός του βιβλίου: Του Νικολάου Βιδάκη ή Τσικαλά, συναργηγού της θρυλικής Ομάδας Σατανά του Κρουσώνα, και του Μιχαήλ Πειρασμάκη, που πλήρωσε την αντιστασιακή δράση της οικογένειάς του με πολυετή κράτηση στα ναζιστικά στρατόπεδα Mauthausen και Ebensee.


Στο  Ηράκλειο θα γίνει ο τελικός του κυπέλλου Ελλάδος στις 9 Φεβρουαρίου δήλωσε χθες από το Ηράκλειο ο Πρόεδρος της ΕΟΚ Γιώργος Βασιλακόπουλος. Ο κος Βασιλακόπουλος, ανακοίνωσε ακόμα, ότι και  το παγκόσμιο εφήβων του 2015 θα διεξαχθεί στην Κρήτη εφόσον η Ελλάδα αναλάβει τη διοργάνωση

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54