Υπουργείο Εσωτερικών: 3.708 δημοτικοί υπάλληλοι περισσεύουν

Σε 3.708 υπολογίζει ο Υφυπουργός Εσωτερικών, Λεωνίδας Γρηγοράκος, τους δημοτικούς υπαλλήλους που πλεονάζουν. Σε επιστολή του μάλιστα προς τους δημάρχους, τους ενημερώνει πόσοι πρέπει να τεθούν σε διαθεσιμότητα, καταρχήν εθελοντικά.

Γιώργος Καμίνης: Απαράδεκτη η επιστολή Γρηγοράκου

Η πρώτη και άμεση αντίδραση ήταν του δήμαρχου της Αθήνας. Ο Γιώργος Καμίνης χαρακτήρισε απαράδεκτη την επιστολή Γρηγοράκου και συγκάλεσε έκτακτο δημοτικό συμβούλιο για το θέμα.

Ο Γιώργος Καμίνης εγκαλεί τον υφυπουργό εσωτερικών για απίστευτη προχειρότητα, αφού στη μελέτη που του έστειλε και η οποία συνάγει ότι στο δήμο Αθηναίων «περισσεύουν» 667 υπάλληλοι, υπολογίζονται ως μόνιμοι εργαζόμενοι οι σχολικοί φύλακες, που έχουν τεθεί από το καλοκαίρι σε διαθεσιμότητα, οι συμβασιούχοι που έχουν παραμείνει στο δήμο με ασφαλιστικά μέτρα και για τους οποίους εκκρεμούν δικαστικές αποφάσεις για την οριστική τους απομάκρυνση, και εποχικοι συμβασιούχοι που δούλεψαν το καλοκαίρι στις κατασκηνώσεις.

Γιώργος ΚαμίνηςΤο πρώτο εντυπωσιακό είναι, ότι η εν λόγω μελέτη επικαλείται παρωχημένα στοιχεία (Ιούνιος 2013) , παρόλο που το υπουργείο Εσωτερικών ενημερώνεται καθημερινά για τη δύναμη κάθε δήμου. Αποκορύφωμα της προχειρότητας είναι ότι αγνοείται το γεγονός ότι ο δήμος Αθηναίων είναι από το 1834, πρωτεύουσα του νομού Αττικής, καθώς επίσης και πρωτεύουσα της χώρας. Αλλιώς δεν εξηγείται το γιατί εξαιρείται από την επιπλέον σχετική μοριοδότηση, της οποίας τυγχάνουν οι πρωτεύουσες όλων των άλλων νομών.

Νικήτας Κακλαμάνης: Ο Γρηγοράκος έδωσε λάθος στοιχεία στο Δήμο Αθηναίων

Ο Νικήτας Κακλαμάνης, βουλευτής της ΝΔ δήλωσε ότι μίλησε με τον Λεωνίδα Γρηγοράκο, ο οποίος παραδέχτηκε ότι τα στοιχεία για τους πλεονασματικούς υπαλλήλους του Δήμου Αθηναίων είναι λάθος.

Ν.Κακλαμάνης: Σήμερα το πρωί, στις 09:30 π.μ., μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχα με τον κ. Γρηγοράκο παραδέχτηκε ότι τα στοιχεία που χρησιμοποιήθηκαν για το Δήμο Αθηναίων ήταν του Ιουνίου 2013 και όχι τα σημερινά (δεν έχουν υπολογιστεί δηλαδή συνταξιοδοτήσεις, αποχώρηση 1.000 δημοτικών αστυνομικών και 315 σχολικών φυλάκων). Όπως επισημαίνεται και στην επιστολή, το Υπουργείο Εσωτερικών θα ενσωματώσει τα νέα στοιχεία που θα στείλει ο Δήμος της Αθήνας και μετά από πρόχειρο υπολογισμό, με βάση τα νέα στοιχεία, το αυθαίρετο σημερινό συμπέρασμα, ότι «περισσεύουν» 665 εργαζόμενοι, ανατρέπεται ριζικά.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 18/12/2013 - 17:32