KEΔΔΕ: Έξω η αστυνομία από τις σχολές

Φοιτητικό συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί σήμερα Πέμπτη στις 11πμ έξω από τη ΓΑΔΑ, ενάντια στις απόπειρες ανάμιξής της στη λειτουργία του συνδικαλιστικού κινήματος στα ΑΕΙ.
 Για το θέμα αυτό, η κίνηση για τις δημοκρατικές ελευθερίες και τα δικαιώματα στην εποχή μας (ΚΕΔΔΕ), αναφέρει σε ανακοίνωσή της:

"Η ΚΕΔΔΕ χαιρετίζει την κινητοποίηση των φοιτητικών συλλόγων την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου εναντίον της κυβέρνησης που οργανώνει την εισβολή της αστυνομίας και των εισαγγελέων στα πανεπιστήμια. Το μέλλον της νεολαίας δεν είναι η καταστολή. Το πανεπιστήμιο πρέπει να είναι δημόσιο, δωρεάν και αυτοδιοίκητο.

Καμία δουλειά δεν έχει η αστυνομία και ο εισαγγελέας να παρεμβαίνει στις διαδικασίες των φοιτητικών συλλόγων, των συλλόγων διοικητικού προσωπικού και των πανεπιστημιακών δασκάλων.

Καμία δουλειά δεν έχει η κυβέρνηση να διατάσσει διώξεις πανεπιστημιακών, καταστολή φοιτητικών κινητοποιήσεων. Έξω η αστυνομία από τις σχολές. Κάτω τα χέρια από τους αγώνες της νεολαίας και των εργαζομένων. Οι μαζικές δημοκρατικές διαδικασίες του φοιτητικού κινήματος και της εργατικής τάξης είναι η απάντηση στην κρατική – κυβερνητική καταστολή, στην κλιμάκωση της επίθεσης με το δόγμα «νόμος και τάξη και αστυνομία παντού».

Η εποχή μας δεν είναι εποχή ενός νέου αστυνομικού-επιχειρηματικού κράτους. Είναι εποχή της γνώσης, της ελευθερίας και της δημοκρατίας που δεν γνωρίσαμε ακόμα".

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 18/12/2013 - 20:35