Μπάχαλο με την επιστολή Γρηγοράκου για 3.708 πλεονάζοντες δημοτικούς υπαλλήλους

Έγινε λάθος, λέει τώρα ο Υπουργός Εσωτερικών.

Σύμφωνα με τη μελέτη που επικαλέστηκε στην επιστολή του ο Λεωνίδας Γρηγοράκος, 3.708 δημοτικοί υπάλληλοι περισσεύουν και καλό θα ήταν να αυτοπροταθούν για διαθεσιμότητα...

Απαράδεκτη χαρακτηρισε την επιστολή ο Δήμαρχος της Αθήνας, που συγκάλεσε έκτακτο δημοτικό συμβούλιο

Ο Γιώργος Καμίνης εγκαλεί τον υφυπουργό εσωτερικών για απίστευτη προχειρότητα, αφού στη μελέτη που του έστειλε και η οποία συνάγει ότι στο δήμο Αθηναίων πλεονάζουν 667 υπάλληλοι, υπολογίζονται ως μόνιμοι εργαζόμενοι οι σχολικοί φύλακες, που έχουν τεθεί από το καλοκαίρι σε διαθεσιμότητα, οι εποχικοι συμβασιούχοι που δούλεψαν το καλοκαίρι στις κατασκηνώσεις, και οι συμβασιούχοι που έχουν παραμείνει στο δήμο με ασφαλιστικά μέτρα , αλλά αναμένεται η έκδοση της δικαστικής απόφασης .

Σύμφωνα με τον αλγόριθμο της μελέτης, αν οι συμβασιούχοι χάσουν το δικαστήριο, ο δήμος αφού θα έχει διώξει 667, θα πρέπει να προσλάβει 800.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΜΙΝΗΣ: Αποκορύφωμα της προχειρότητας είναι ότι αγνοείται το γεγονός ότι ο δήμος Αθηναίων είναι από το 1834, πρωτεύουσα του νομού Αττικής, καθώς επίσης και πρωτεύουσα της χώρας. Αλλιώς δεν εξηγείται το γιατί εξαιρείται από την επιπλέον σχετική μοριοδότηση, της οποίας τυγχάνουν οι πρωτεύουσες όλων των άλλων νομών.

Στο δήμο θεσσαλονίκης, το υπουργείο υπολόγισε ως υπεράριθμους 321 υπαλλήλους. Χρησιμοποίησε στοιχεία του Ιουνίου, χωρίς όμως να υπολογίσει ότι έκτοτε 100 υπάλληλοι συνταξιοδοτήθηκαν και 340 δημοτικοί αστυνομικοι και σχολικοί φύλακες τέθηκαν σε διαθεσιμότητα

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ: Δεν δεχόμαστε τη λίστα του Υπουργείου Εσωτερικών. Όχι μόνο δεν μας περισσεύουν , αλλά μας λείπουν κιόλας άτομα.

Αποτέλεσμα ήταν η αναδίπλωση του Λεωνιδα Γρηγοράκου που παραδέχτηκε ότι τα στοιχεία χρήζουν επικαιροποίησης.

Σίγουρο όμως είναι ότι το καθυσηχαστικό κλίμα που προσπαθούσε να καλλιεργήσει η κυβέρνηση με τις προτάσεις για εθελοντική συμμετοχή στην ενδοδημοτική κινητικότητα, έχει πλέον ανατραπεί.

ΠΟΕ ΟΤΑ: Τα περί δήθεν διαδημοτικής κινητικότητας δεν είναι τίποτε άλλο από μία προσπάθεια της κυβέρνησης να προχωρήσει σε νέες απολύσεις εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

 

Εντωμεταξύ, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ανακοίνωσε ότι ανοίγουν θέσεις για ορισμένες κατηγορίες υπαλλήλων που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα το καλοκαίρι

233 θέσειςστο υπουργείο παιδείας, στις οποίες θα μετακινηθούν καθηγητές των επαγγελματικών σχολείων. 455 περίπου θα μείνουν εκτός δημοσίου, καθώς έχουν προκηρυχθεί κι άλλες θέσεις εκπαιδευτικών αν και μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει καμία μετακίνηση.

347 από τους υπό διαθεσιμότητα υπαλλήλους του υπουργείου υποδομών, θα μπορέσουν να απορροφηθούν από τις περιφέρειες και τις αποκεντρωμένες διοικήσεις, πολλοί εξ αυτών μάλιστα θα υποχρεωθούν να μετοικίσουν.

Οι 2.200  πάντως σχολικοί φύλακες, δεν έλαβαν καμία απάντηση για το αν υπάρχει ενδεχόμενο να μετακινηθούν, αντίθετα είδαν ότι έχουν προκηρυχθεί οι θέσεις τους στα προγράμματα του ΟΑΕΔ για τους άνεργους με την ειδικότητα «επιστάτης» και μισθό 490 ευρώ

Το πρωί διαμαρτυρία πραγματοποίησαν οι πρώην καθαρίστριες του υπουργειου οικονομικών, στις οποίες ο Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσε ως ιδέα να γίνουν εργολάβοι.

Διαμαρτυρία για όλα τα ανοικτά μέτωπα του δημοσίου, πραγματοποιεί αυτή τη στιγμή έξω από το Υπουργείο Διοικητικής μεταρρύθμισης, η ΑΔΕΔΥ

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 19/12/2013 - 16:35