Ερώτηση για μείωση του ειδικού φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης από 41 βουλευτές της ΝΔ

Ποσό ύψους 37,5 εκατ. ευρώ χορηγήθηκε σήμερα ως προκαταβολή στους δικαιούχους του επιδόματος θέρμανσης από το υπουργείο Οικονομικών. Στο μεταξύ, ερώτηση για το ενδεχόμενο μείωσης του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης κατέθεσαν προς τον υπουργό Οικονομικών 41 βουλευτές της ΝΔ.

Μεταξύ άλλων, αναφέρονται στα περιστατικά πυρκαγιών και θανάτων από αυτοσχέδιες σόμπες και θερμαντικά σώματα, που χρησιμοποιούνται από πολίτες, λόγω της αδυναμίας προμήθειας πετρελαίου θέρμανσης, ενώ επισημαίνουν πως παρά τη σημαντική αύξηση του ΕΦΚ από το 2009, τα έσοδα δεν παρουσιάζουν αξιόλογη μεταβολή. Οι βουλευτές αναφέρονται επίσης και στο πρόβλημα της αιθαλομίχλης, ενώ σημειώνουν πως η μείωση στον ΕΦΚ θα επέτρεπε σε πολλά νοικοκυριά την προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης, επιτρέποντάς-τους συνθήκες αξιοπρεπούς διαβίωσης.

Ακόμη, υπογράφτηκε και θα ισχύσει αμέσως η υπουργική απόφαση για παροχή δωρεάν ρεύματος τις ημέρες με αιθαλομίχλη, όταν οι συνθήκες ευνοούν τη συγκέντρωση αιωρούμενων σωματιδίων. Η απόφαση αφορά στους δικαιούχους κοινωνικού τιμολογίου της ΔΕΗ.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54