Στον τελικό ο ΠΑΟ που έσπασε το αήττητο του Ολυμπιακού

Μετά από έναν συγκλονιστικό σε εξέλιξη αγώνα ο Παναθηναϊκός νίκησε με 67-59 στο ΟΑΚΑ τον «αιώνιο» αντίπαλό του Ολυμπιακό στον νοκ άουτ ημιτελικό αγώνα για το Κύπελλο Ελλάδας και πήρε την πρόκριση για τον τελικό της δεύτερης της τάξει εγχώριας διοργάνωσης με αντίπαλο τον Άρη στις 9 Φεβρουαρίου στο Ηράκλειο.

Τα δεκάλεπτα: 20-16, 35-34, 45-44, 67-59

Ήταν η πρώτη φετινή ήττα σε Ελλάδα και Ευρώπη για το Ολυμπιακό, και μάλιστα οδυνηρή γιατί σήμαινε και την απώλεια του πρώτου φετινού τίτλου. Το παιχνίδι ήταν αμφίρροπο σε όλη την διάρκεια του αγώνα με τους «πράσινους» να εγκλωβίζουν στην άμυνα τους παίκτες του Μπαρτζώκα.  Κορυφαίος από τους νικητές ήταν ο Λάσμε που βοήθησε τα μέγιστα ώστε να επικρατήσει κάτω από τα καλάθια η ομάδα του Πεδουλάκη, ενώ πολύ καλοί ήταν και οι Ματσιούλις και Μπράμος, απέναντι στον νωθρό Ολυμπιακό από τον οποίο υστέρησαν τα βασικά του ατού.

Το παιχνίδι άρχισε με 20λεπτη καθυστέρηση, καθώς οι οπαδοί των γηπεδούχων πέταξαν αντικείμενα στον αγωνιστικό χώρο προς την πλευρά του πάγκου του Ολυμπιακού, με αποτέλεσμα να φύγουν για τα αποδυτήρια οι παίκτες των φιλοξενούμενων. Τελικά και μετά την παρέμβαση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου από το μικρόφωνο, τα πνεύματα ηρέμησαν και διεξήχθη κανονικά ο αγώνας.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Πεδουλάκης): Γιάνκοβιτς, Ματσιούλις 11, Μπράμος 12 (1τρ.), Κάρι 9 (1), Μπατίστ 5, Φώτσης 2, Αποστολίδης, Λάσμε 9, Μαυροκεφαλίδης, Διαμαντίδης 10 (2), Γκιστ 3, Παππάς 6.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ 3 (1), Λο 5 (1), Ντάνστον 8, Σπανούλης 8 (1), Περπέρογλου 8 (2), Μάντζαρης 6 (2), Σλούκας 13 (3), Κατσίβελης, Σίμονς 3, Λοτζέσκι, Μπέγκιτς, Πρίντεζης 5.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54