Συνελήφθη για χρηματισμό ο πρόεδρος του Παίδων Αγλαΐα Κυριακού Χ. Τομπούλογλου - Τον διέγραψε η Ν.Δ

Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών οδηγείται σήμερα ο πρόεδρος του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» και πολιτευτής της ΝΔ Χάρης Τομπούλογλου ο οποίος χθες συνελήφθη για χρηματισμό από το τμήμα Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο πρόεδρος του νοσοκομείου Χ. Τομπούλογλου φέρεται να απαιτούσε εκβιαστικά το χρηματικό ποσό των 25.000 ευρώ για να μην κηρύξει έκπτωτη διαφημιστική εταιρεία η οποία είχε αναλάβει πρόγραμμα του «Αγλαΐα Κυριακού», μετά από διαγωνισμό. Για συναυτουργία στην εκβίαση συνελήφθη επίσης και ένας 40χρονος. Την άμεση παύση του ζήτησε χθες ο υπουργός Υγείας ενώ τη διαγραφή του από τα μητρώα μελών του κόμματος ανακοίνωσε η ΝΔ «για αντιδεοντολογική συμπεριφορά».

 


 

Προηγήθηκε καταγγελία επιχειρηματία, προέδρου διαφημιστικής εταιρείας σύμφωνα με την οποία ο πρόεδρος του νοσοκομείου απαιτούσε εκβιαστικά χρήματα, για να μην κηρύξει έκπτωτη τη συγκεκριμένη εταιρεία από το πρόγραμμα «Αποτύπωση, πρόληψη και αντιμετώπιση της παιδικής παχυσαρκίας, δράσεις για την άσκηση και την υγιεινή διατροφή», συνολικού ύψους 190.000 ευρώ.

Από την αστυνομική έρευνα, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ προέκυψε ότι την τελευταία εβδομάδα πραγματοποιήθηκαν αλλεπάλληλες συναντήσεις και επικοινωνίες μεταξύ των εμπλεκόμενων.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, σε αυτές τις προπαρασκευαστικές  συναντήσεις και διαπραγματεύσεις, συμμετείχε ένα τρίτο άτομο που λειτουργούσε ως εκπρόσωπος του προέδρου της διαφημιστικής και ο πρόεδρος του νοσοκομείου και τελικά συμφωνήθηκε να καταβληθεί το χρηματικό πόσο των 25.000 ευρώ.

Και χθες το μεσημέρι,  σε προκαθορισμένη συνάντηση στην Αθήνα, παραδόθηκε στον πρόεδρο του Νοσοκομείου, από το άτομο που λειτουργούσε ως ενδιάμεσος, το χρηματικό ποσό των 25.000 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα. Ο πρόεδρος του νοσοκομείου παρέδωσε τα χρήματα στον 40χρονο  συνεργό του και στη συνέχεια συνελήφθησαν και οι δυο.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα - κατά περίπτωση - αδικήματα της εκβίασης κατά συναυτουργία και της παθητικής δωροδοκίας.

Αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ

Αναφορικά με το θέμα και μέσω του προσωπικού λογαριασμού του στο twitter o κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης διερωτήθηκε:

«Αυτοί που διόρισαν τον Τομπούλογλου, αναξιοκρατικά και με κομματικά κριτήρια, Πρόεδρο σε ΔΣ μεγάλου Νοσοκομείου, θα αναλάβουν τις ευθύνες τους;» 

Υπενθυμίζεται ότι ο  Χάρης Τομπούλογλου υπήρξε στέλεχος της ΝΔ και πολιτευτής του κόμματος για χρόνια. Πρώτος δημοτικός σύμβουλος Νέας Χαλκηδόνας με τη ΝΔ στις δημοτικές εκλογές του 1986, του 1990 και του 1998, ενώ στις εκλογές του 1994 ήταν υποψήφιος για Δήμαρχος του ίδιου Δήμου, συγκεντρώνοντας ποσοστό 45% την πρώτη και 48,5% τη δεύτερη Κυριακή. Ο Χάρης Τομπούλογλου είναι σήμερα δημοτικός σύμβουλος ως επικεφαλής της παράταξης «Καλημέρα Όμορφη Πόλη».

Πηγή: Ναυτεμπορική - tvxs

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 25/12/2013 - 08:19