"Γροθιά" στην ανεργία: Zητείται Δήμαρχος και διοικητής νοσοκομείου

Καμία σχέση δηλώνει ο υπουργός Υγείας Α. Γεωργιάδης, τόσο ο ίδιος, όσο και η κυβέρνηση με το διορισμό του συλλφθέντος για μίζα Χ. Τομπούλογλου στη θέση του διοικητή του νοσοκομείου, ζητώντας μάλιστα και την παραδειγματική του τιμωρία. Υπενθυμίζεται ότι τόσο ο κ. Γεωργιάδης, όσο και ο κ. Τομπούλογλου, στο παρελθόν βρίσκονταν μαζί σε καφετέρια της Ν. Φιλαδέλφειας, όταν δέχτηκαν επίθεση νεαρών με γιαούρτια.

Προσερχόμενος στον εισαγγελέα ο κ. Τομπούλογλου δήλωσε: «Πιστεύω στο Θεό και τη Δικαιοσύνη. Η αλήθεια θα φανεί. Είναι μια στημένη υπόθεση. Πρόκειται περί σκευωρίας. Τα χρήματα που πήρα προορίζονταν για δωρεά στο νοσοκομείο. Οι υποχρεώσεις της εταιρείας ήταν πλημμελείς και φοβόταν  μήπως κηρυχτεί έκπτωτη».

Tελικά ο κ. Τομπούλογλου, ζήτησε και πήρε από τον 27ο ανακριτή, προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή. Νωρίτερα, του ασκήθηκε από τον εισαγγελέα ποινική δίωξη για απόπειρα εκβιασμού κατ΄ επάγγελμα και συνήθεια και παθητική δωροδοκία. Ποινική δίωξη με τις ίδιες κατηγορίες ασκήθηκε και στον 40χρονο συγκατηγορούμενό του, που οδηγήθηκε και εκείνος στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων.

Στις αρχές Σεπτεμβρίου, ο κ. Τομπούλογλου είχε ανακοινώσει και το μεγαλύτερο μέρος του ψηφοδελτίου της δημοτικής παράταξης που ήταν επικεφαλής ("ανεξάρτητος", όπως και οι περισσότεροι μνημονιακοί που θα κατέβουν το 2014), για να διεκδικήσει το Δήμο Ν. Φιλαδέλφειας - Ν. Χαλκηδόνας.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 25/12/2013 - 14:25