Προειδοποιήσεις ΕΦΕΤ για τυχόν επιμολυσμένα με υδροχλωρικό οξύ αναψυκτικά

Έκκληση προς τους καταναλωτές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη να αποφύγουν την προμήθεια και κατανάλωση συγκεκριμένων αναψυκτικών απευθύνει ο ΕΦΕΤ, μετά την υπόθεση της απειλής για ενδεχόμενη επιμόλυνσής τους με υδροχλωρικό οξύ από το FAI/IRF Διεθνές Επαναστατικό Μέτωπο / Πυρήνας Nicola και Alfredo.

Συγκεκριμένα, ο ΕΦΕΤ καλεί τους καταναλωτές να αποφύγουν:

την Coca Cola Light σε πλαστική συσκευασία PET των 500ml ανεξαρτήτως παρτίδας και τα προϊόντα Nestea όλων των γεύσεων σε πλαστικές συσκευασίες PET των 500ml και ανεξαρτήτως παρτίδας

Επίσης, καλεί τις επιχειρήσεις οι οποίες διαθέτουν στον τελικό καταναλωτή τα ανωτέρω προϊόντα να τα απομακρύνουν άμεσα από τους χώρους πώλησης. Όπως επισημαίνεται, η εταιρεία η οποία τα διακινεί στην ελληνική αγορά έχει αρχίσει την προληπτική απομάκρυνσή τους, συνεργαζόμενη με την αστυνομία και τον ΕΦΕΤ.

Σε εξέλιξη βρίσκονται έλεγχοι στις αγορές τις Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Υπενθυμίζεται ότι τη διερεύνηση της υπόθεσης έχει αναλάβει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες είχαν αποσταλεί στο zougla.gr και στην espresso αναψυκτικά με υδροχλωρικό οξύ μαζί με μία προκήρυξη στην οποία υπήρχε η προειδοποίηση για την τοποθέτηση 63 επιμολυσμένων αναψυκτικών στα ράφια των καταστημάτων. Στόχος τους, όπως δηλώνουν, το οικονομικό σαμποτάζ των εν λόγω πολυεθνικών και όχι η δηλητηρίαση ανυποψίαστων πολιτών.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 27/12/2013 - 20:13