Δικαστική ακύρωση απόλυσης εκπαιδευτικού σε ιδιωτικό σχολείο


Καλό ποδαρικό έκανε για το 2014 καθηγήτρια πληροφορικής του ιδιωτικού σχολείου της Λάρισας «Εκπαιδευτήρια Ν. Μπακογιάννη» που εργαζόταν στο σχολείο από το 1998. Δικαιώθηκε δικαστικά, ενώ είχε απολυθεί, παρά το γεγονός ότι η καταγγελία σύμβασής της είχε κριθεί αρχικά παράνομη ως καταχρηστική από το ΠΥΣΔΕ, απολύθηκε με αυθαίρετη απόφαση του Δ/ντη ΔΕ Λάρισας!

Σύμφωνα με την ΟΙΕΛΕ: "Η πρωτοφανής αυτή απόφαση κατά παραβίαση της εκπαιδευτικής νομοθεσίας και με καταπάτηση των συλλογικών εκπαιδευτικών θεσμών προσβλήθηκε στη δικαιοσύνη από την εκπαιδευτικό και σήμερα εξεδόθη η απόφαση-καταπέλτης.

Με την υπ. αριθμ. 596/31-12-13 απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Λάρισας ακυρώνεται η απόφαση του Δ/ντη ΔΕ Λάρισας, διότι αφενός μεν οι λόγοι «δημόσιου συμφέροντος» (!) που επικαλέστηκε δεν είναι αιτιολογημένοι, αφετέρου η ίδια η διοίκηση τόσα χρόνια εκδίδει στην εκπαιδευτικό διοριστήρια και παρακολουθεί την εργασιακή της κατάσταση, χωρίς να έχει σημειωθεί κάτι μεμπτό για την εργαζόμενη. Επομένως, δεν τίθεται λόγος απόλυσης.


Η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Λάρισας έχει ιδιαίτερη σημασία για τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς. Επιβεβαιώνει πως είναι σε ισχύ η συνταγματική επιταγή για έλεγχο της πολιτείας στα ιδιωτικά σχολεία. Προειδοποιεί, επίσης, δημόσιους «λειτουργούς» που εγκαταλείπουν το ρόλο τους και γίνονται προστάτες εργοδοτικών συμφερόντων πως οι αυθαιρεσίες τους δεν είναι, πλέον, ανεκτές. Ευτυχώς, η δικαιοσύνη ακόμη λειτουργεί!".


 

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 02/01/2014 - 08:44