Τι ψάχνει το ΣΔΟΕ στην εισπρακτική των υιών Σιούφα

Έφοδο με εντολή Εισαγγελέα στα γραφεία της εισπρακτικής εταιρείας των υιών του πρώην υπουργού κ. Σιούφα, έκαναν οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ. Πληροφορίες αναφέρουν ότι προηγήθηκε ανώνυμη καταγγελία που έφθασε στο ΣΔΟΕ, για τις πρακτικές της εν λόγω εταιρείας, ωστόσο, ο Εισαγγελέας, επέκτεινε την έρευνα τόσο για το πώς η «νομική βιομηχανία» των Γιώργου και Μάριου Σιούφα κατάφερε να μονοπωλήσει την «αγορά» των κόκκινων δανείων (διαχειρίζεται σημερα το 90% των ληξιπρόθεσμων δανείων), όσο και για τις σχέσεις της νομικής τους εταιρείας με μία από τις μεγαλύτερες εισπρακτικές εταιρείες στη χώρα, την PANO Finance A.E.

H PANO Finance, με έδρα χωριό της Ηλείας, ανήκει στον πρώην δικαστικό επιμελητή και συνεργάτη των υιών Σιούφα, Γιώργο Πανόπουλο, ο οποίος ωστόσο φέρεται να έχει δηλώσει υπεύθυνα στο ΣΔΟΕ ότι η επιχείρησή του δεν έχει πλέον καμία σχέση με τη νομική εταιρεία των υιών του πρώην προέδρου της Βουλής.

Πληροφορίες ωστόσο αναφέρουν ότι ήδη το ΣΔΟΕ έχει συλλέξει τιμολόγια και άλλα έγγραφα που συνδέουν την εταιρεία Σιούφα με την εισπρακτική του πρώην δικαστικού επιμελητή.

Η έρευνα ξεκίνησε από αναφορές πολιτών για τις πρακτικές που εφάρμοζε η εισπρακτική εταιρία, αλλά ο εισαγγελέας φαίνεται πως έκρινε σκόπιμο να διαπιστώσει και το πώς η συγκεκριμένη επιχείρηση κατάφερε να «μονοπωλήσει» σχεδόν το 90% της αγοράς των κόκκινων δανείων.

Πέρα από το πώς έπαιρνε τις δουλειές η εισπρακτιική, στο επίκεντρο των ερευνών θα βρεθεί και το αν δρούσαν στα νομικά πλαίσια οι εκπρόσωποί της ή σαν «μπράβοι» όπως ανέφεραν σχετικές καταγγελίες.

Πηγή: Capital - Ημερησία

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 04/01/2014 - 09:59