Με το δεξί στο 2014 ο Απόλλων, 2-0 στο «Βικελίδης»

Την πρώτη του εκτός έδρας νίκη πανηγυρίζει ο Απόλλων Σμύρνης στο φετινό πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκα, επικρατώντας με 2-0 μέσα στο «Βικελίδης» του ουραγού Άρη παίρνοντας συγχρόνως βαθιά βαθμολογική ανάσα στον αγώνα με τον οποίο έπεσε η αυλαία της 18ης αγωνιστικής που ήταν και η πρεμιέρα του δεύτερου γύρου. Κορυφαίος των νικητών ο Τζόρβας που κράτησε ανέπαφη την εστία του απέναντι στον Άρη που είχε χαμένο πέναλτι, δοκάρι και πολλές ευκαιρίες.

Ο Απόλλων ευτύχησε από πολύ νωρίς να πάρει το προβάδισμα: Μόλις στο 2΄ από γυριστή κεφαλιά-πάσα του Πετρόπουλου, ο Μίνγκας έγινε αποδέκτης της μπάλας και με εξαιρετικό σουτ νίκησε τον Διούδη, «παγώνοντας» το «Βικελίδης» (0-1). Ο δημιουργός του πρώτου γκολ, ο Πετρόπουλος, λίγο έλειψε στο 7΄ να κάνει το 0-2, όμως δεν μπόρεσε να πιάσει καλά την κεφαλιά από πολύ κοντά.

Η πρώτη καλή στιγμή για τους γηπεδούχους ήρθε στο 21΄, από κεφαλιά του Ηρακλή που υποχρέωσε σε εντυπωσιακή επέμβαση τον Τζόρβα. Στο 45+1΄ από βαθιά μπαλιά προς την περιοχή του Απόλλωνα η μπάλα έφτασε στον Μανιά που μόνος απέναντι από τον Τζόρβα, τον πλάσαρε, όμως ο Δεληζήσης είχε καλύψει την εστία και απομάκρυνε τον κίνδυνο. Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Σουνάς ελίχθηκε ωραία έξω από την περιοχή και την κατάλληλη στιγμή σούταρε όμως η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Τζόρβα.

Στο 52΄ ο Αρης έφτασε μια ανάσα από το γκολ, όμως και πάλι ο Τζόρβας ήταν «παρών» για την ομάδα του και απέκρουσε ενστικτωδώς το κοντινό σουτ του Αγγελούδη.

Ο Απόλλων στο 59΄ διπλασίασε τα τέρματά του: Από σέντρα του Μίνγκα, ο Πετρόπουλος νίκησε στον αέρα όλη την άμυνα του Άρη και τον Διούδη που έκανε άστοχη έξοδο (0-2).

Στο 61΄ ο Αλβάρες έριξε κάτω μέσα στην περιοχή του Απόλλωνα τον Αγκάνθο και ο διαιτητής υπέδειξε την εσχάτη των ποινών. Το πέναλτυ ανέλαβε να εκτελέσει ο Παπαδόπουλος στο 62΄, στέλνοντας όμως την μπάλα πολύ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Τζόρβα. Ο Άρης που είχε και στο δεύτερο ημίχρονο ισοπεδωτική υπεροχή, έχασε και στο 69΄ άλλη μια μεγάλη ευκαιρία, αυτή τη φορά με τον Πουλίδο που εξ΄ επαφής σχεδόν δεν μπόρεσε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα από στημένη φάση. Στο 88΄ ο Άρης είχε διπλή ευκαιρία, όμως ο Τζόρβας και πάλι έσωσε την εστία του Απόλλωνα από σχεδόν βέβαιη παραβίαση.

Διαιτητής: Αρετόπουλος (Τρικάλων)

Άρης (Παπαδόπουλος): Διούδης, Καραγκούνης, Ηρακλής, Πουλίδο, Τσουμάνης (78' Καραγιάννης), Οικονομόπουλος, Παπαδόπουλος (74' Τσουκάνης), Αγγελούδης (55' Ρενια), Σουνάς, Μανιάς, Αγκάνθο.

Απόλλων Σμύρνης (Σάντσες): Τζόρβας, Αργυρόπουλος, Άλβαρες, Δεληζήσης, Χατζηζήσης (68' Σόουζα), Μίνγκας, Τσοκάνης, Κόρμπος, Παντελιάδης, Φαρινόλα (46' Ντάλμπεργκ), Πετρόπουλος (91' Πετρόπουλος).

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54