Κεδίκογλου: Δεν πρέπει οι τρομοκράτες να αντιμετωπίζονται σαν απλοί κρατούμενοι

«Το πώς διέφυγε της προσοχής, του ελέγχου και της εποπτείας των Αρχών θα διερευνηθεί και είμαι βέβαιος ότι θα φέρουν αποτέλεσμα οι έρευνες», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αναφερόμενος στην παραβίαση από πλευράς Ξηρού του όρου της καθημερινής παρουσίας σε αστυνομικό τμήμα στη διάρκεια της άδειας του.

Ο κ. Κεδίκογλου, μιλώντας στον Σκάι, χαρακτήρισε ανατριχιαστική τη δήλωση που έκανε ο δικηγόρος του Χριστόδουλου Ξηρού, Φραγκίσκος Ραγκούσης ότι είναι «πολιτική η απόφαση».

Ο συνήγορος του Χριστόδουλου Ξηρού έκανε λόγο για «πολιτική απόδραση» που είναι «συνεπής με την πολιτική του δράση και τις απόψεις του για την ελευθερία», αναφερόμενος στη μη εμφάνισή του στο αστυνομικό τμήμα, ενώ βρίσκεται σε άδεια. «Ήταν συνεπής με τα πιστεύω του» συμπλήρωσε ο κ. Ραγκούσης μιλώντας στον ΣΚΑΪ και πρόσθεσε: «σήμερα ζούμε, σήμερα μαχόμεθα».

«Ένας καταδικασμένος τρομοκράτης έχει επαναστατικό καθήκον; Τότε το λιγότερο που μπορώ να πω είναι ότι δεν πρέπει οι καταδικασμένοι τρομοκράτες να αντιμετωπίζονται σαν απλοί κρατούμενοι», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και πρόσθεσε: «Όταν κάποιοι θεωρούν καθήκον τους να αποδράσουν και να αντεπιτεθούν στην κοινωνία -έτσι αντιλαμβάνομαι εγώ το καθήκον ενός τρομοκράτη- τότε δεν πρέπει η κοινωνία να τους αντιμετωπίσει διαφορετικά; Ναι, η Δημοκρατία δίνει δικαιώματα σε όλους. Από εκεί και πέρα πρέπει να προστατεύεται».

 

Την ίδια ώρα, χωρίς αποτέλεσμα, διεξάγονται οι έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό του 56χρονου καταδικασθέντα για την υπόθεση «Επαναστατική Οργάνωση 17 Νοέμβρη». Σύμφωνα με πληροφορίες, συγγενείς του είπαν στους αστυνομικούς ότι δεν επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί τους και δεν γνωρίζουν που βρίσκεται ο 56χρονος, ο οποίος τους επισκέφθηκε με την ευκαιρία των εορτών.

 

Σχετική Είδηση: Αναζητείται από την ΕΛΑΣ ο Χριστόδουλος Ξηρός

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54