Ελεύθερος ο εκπαιδευτικός Π. Αντωνόπουλος - Xτυπήθηκε στα δικαστήρια από την αστυνομία ο Π. Κωνσταντίνου

Αναβλήθηκε για αύριο Παρασκευή 10 Ιανουαρίου η δίκη του καθηγητή Παύλου Αντωνόπουλου, μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ και στελέχους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που συνελήφθη χθες 8/1/2014 κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στα Προπύλαια για «συμμετοχή σε απαγορευμένη συγκέντρωση».

Με ανακοίνωσή του το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα (συνιστώσα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ) καταγγέλλει τον τραυματισμό στα δικαστήρια του Π. Κωνσταντίνου από αστυνομικές δυνάμεις. Η ανακοίνωση αναφέρει:
"Καταγγέλλουμε τον τραυματισμό του σ. Πέτρου Κωνσταντίνου, μέλους της ΚΕ του ΣΕΚ, από αστυνομικούς στο χώρο των Δικαστηρίων της Ευελπίδων.


Ο Πέτρος Κωνσταντίνου είναι εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος με την «Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας» και βρισκόταν στα δικαστήρια για να συμπαρασταθεί στο μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ Παύλο Αντωνόπουλο που είχε συλληφθεί στα Προπύλαια καταγγέλλοντας την αστυνομική απαγόρευση των διαδηλώσεων κατά της Προεδρίας της ΕΕ.

Πρόκειται για κλιμάκωση της καταστολής ενάντια στο εργατικό κίνημα που αντιστέκεται στις μνημονιακές επιθέσεις της κυβέρνησης και της ΕΕ και ενάντια στην Αριστερά που το στηρίζει.

Σημειώνουμε ότι ο Πέτρος Κωνσταντίνου είναι και συντονιστής της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) και γιʼ αυτό στοχοποιήθηκε από τους φίλους της Χρυσής Αυγής που δρουν στις γραμμές της Αστυνομίας.

Οι επιθέσεις της συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου που πνέει τα λοίσθια δεν θα περάσουν. Κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές!".

Η ΑΔΕΔΥ έκανε λόγο για πολιτική δίωξη κατηγορώντας την κυβέρνηση πως «καταφεύγει σε κατασταλτική βία, για να φιμώσει κάθε φωνή αντίστασης και για να συνεχίσει την πολιτική εξαθλίωσης του λαού που απαιτεί η ΕΕ και το ΔΝΤ». «Η απόφαση απαγόρευσης των συγκεντρώσεων, λόγω των εκδηλώσεων για την ελληνική προεδρία, παραβαίνει στοιχειώδη συνταγματικά δικαιώματα», επισημαίνει.
 
Από την πλευρά της η ΟΛΜΕ, που επίσης συμμετείχε στη συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια, καταγγέλλει την αναίτια σύλληψη από την αστυνομία του Παύλου Αντωνόπουλου. «Καταγγέλλουμε για ακόμη φορά κυβέρνηση και ΕΕ, που φτάνουν στο σημείο να καταργούν δημοκρατικές ελευθερίες και δικαιώματα που ο λαός μας κατέκτησε με αγώνες και αίμα και να συλλαμβάνουν αγωνιστές προσπαθώντας να λυγίσουν το λαό στον αγώνα του ενάντια στην βάρβαρη αυτή η πολιτική», αναφέρει.

 

Πηγές: Βαθύ Κόκκινο, Tvxs

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 09/01/2014 - 16:30