Κίνημα Δεν Πληρώνω: Απάντηση στην αναφορά του χρυσαυγίτη βουλευτή Γιώργου Γερμενή στο Κίνημα Δεν Πληρώνω στην απολογία του

ΑΝΑΚΡΙΤΡΙΑ: Το να κλείνει ένα κόμμα τα σύνορα ενός κράτους ως διαμαρτυρία, το θεωρείται απλά διαδήλωση;
ΓΕΡΜΕΝΗΣ: Το βλέπω όπως όταν ανοίγει τις μπάρες στα διόδια το Κίνημα «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ», σαν μια πράξη διαμαρτυρίας.


Η απάντηση:


"Με αφορμή την ανωτέρω απάντηση του χρυσαυγίτη βουλευτή Γιώργου Γερμενή (Καιάδα), στην ανακρίτρια, στα πλαίσια της σημερινής απολογίας του, θεωρούμε επιβεβλημένο να αναφέρουμε τα ακόλουθα.

Εισαγωγικά, να αναφέρουμε ότι το Κίνημα Δεν Πληρώνω, αποτελεί το μόνο πολιτικό κόμμα το οποίο είναι γέννημα θρέμμα του λαϊκού κινήματος και βρίσκεται με τόση συνέπεια και δυναμισμό στην πρώτη γραμμή των αγώνων του λαού μας μέσα στα χρόνια της κρίσης.

Εν προκειμένω, από το φθινόπωρο του 2009, το Κίνημα Δεν Πληρώνω πρωτοστατεί σε έναν μαραθώνιο αγώνα ενάντια στα διόδια. Η δράση του αυτή, αποσκοπεί πρώτα και κύρια στην υπεράσπιση του συνταγματικά κατοχυρωμένου και απόλυτα δημοκρατικού δικαιώματος του λαού μας στην ελεύθερη μετακίνηση (άρθρο 5, παρ. 4 του Συντάγματος).

Ως εκ τούτου, το Κίνημα Δεν Πληρώνω αμφισβητεί ευθέως το σκανδαλώδες ξεπούλημα των εθνικών μας δρόμων στους κρατικοδίαιτους μεγαλοεργολάβους, που πραγματοποιήθηκε το 2007 με την υπογραφή των διαβόητων συμβάσεων παραχώρησης από την κυβέρνηση της ΝΔ, επί υπουργίας Σουφλιά, με τη σύμφωνη γνώμη του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑΟΣ.

Η δράση του Κινήματος Δεν Πληρώνω, βρίσκεται σε ευθεία σύγκρουση με τη φασιστική δράση της Χ.Α.. Το Κίνημα Δεν Πληρώνω αποτελεί ένα κόμμα που με τους αγώνες του και την πολιτική του, προσπαθεί να ενώσει και όχι να κατακερματίσει τη χειμαζόμενη πλειοψηφία, απέναντι στο 1% των δυναστών της. Με τη κοινωνική και πολιτική του δράση επιχειρεί να διαλύσει τις αυταπάτες που καλλιεργούνται από οργανώσεις τύπου Χ.Α. και οι οποίες τροφοδοτούν φαινόμενα κοινωνικού αυτοματισμού και κανιβαλισμού.

Η δράση και η πολιτική της Χ.Α. βέβαια, είναι απόλυτα συνειδητή και εκπορεύεται από τον ιστορικό ρόλο τον οποίο έχει κληθεί από το σύστημα να επιτελέσει. Καλλιεργώντας με συστηματικό τρόπο μίσος και διχόνοια μεταξύ των κατατρεγμένων, αποσκοπεί ξεκάθαρα στην υποταγή της εργατικής τάξης στους δυνάστες της, σε μία εποχή που το καταρρέον πολιτικό σύστημα αδυνατεί να αντεπεξέλθει με τις παραδοσιακές μεθόδους καταστολής.

Άλλωστε, αυτός ήταν και ο ιστορικός ρόλος όλων των ναζιστικών-φασιστικών οργανώσεων σε παγκόσμιο επίπεδο. Αποτελούσαν το τελευταίο οχυρό του συστήματος απέναντι στον αφυπνιζόμενο λαό. Διαχρονικά, όταν η αστική τάξη δεν μπορούσε να κυβερνήσει με τον παραδοσιακό αστικοδημοκρατικό τρόπο, επιστράτευε τα φασιστικά τάγματα εφόδου και ενεργοποιούσε τους παρακρατικούς θύλακες που είχε σε εφεδρεία.

Η δράση του Κινήματος Δεν Πληρώνω από την άλλη είναι σύμφυτη με την προσφορά αλληλεγγύης προς ΟΛΟΥΣ τους συνανθρώπους μας. Είτε κάποιος είναι ξένος, είτε δεν κατέχει νομιμοποιητικά έγγραφα, είτε είναι άτομο με αναπηρία, είτε είναι διαφορετικής από εμάς φυλής, χρώματος, θρησκείας και ιδεολογίας, πάνω από όλα είναι άνθρωπος και αξίζει την αλληλεγγύη μας.

Στον αντίποδα, σύμφωνα με τη Χ.Α., αυτοί οι συνάνθρωποί μας όχι μόνο είναι ανάξιοι βοήθειας, αλλά κατατάσσονται στους υπανθρώπους και στα ανθρώπινα σκουπίδια, όντας ασύμβατοι με τη ναζιστική θεωρία περί ευγονικής και την επικράτηση της «Αρίας» φυλής.

Εκτός αυτού όμως, πως μπορούμε να ξεχάσουμε το ρόλο της Χ.Α όλα αυτά τα χρόνια που δραστηριοποιείται είτε στο προσκήνιο είτε στο παρασκήνιο. Δυστυχώς για αυτήν, εκτός από το φασιστικό βαρύγδουπο παρόν της, έχει και ένα πιο σιωπηρό, αλλά εξίσου πλούσιο φασιστικό παρελθόν. Πως να ξεχάσουμε τη διαρκή συνεργασία της με την Ελληνική Αστυνομία, σε μία συντονισμένη προσπάθεια κράτους και παρακράτους να καταστείλουν το λαϊκό κίνημα όταν αυτό αναζωπυρωνόταν τα προηγούμενα χρόνια; Πως να ξεχάσουμε τις δολοφονίες, τους ξυλοδαρμούς και τα βασανιστήρια φτωχών μεταναστών, την ίδια ώρα που υποκλινόταν στην ντόπια και ξένη οικονομική ολιγαρχία, βαφτίζοντάς την ως «επενδυτές».

Πιο πρόσφατα, θυμόμαστε καλά τη στάση της Χ.Α. υπέρ του Μάνεση απέναντι στους απεργούς χαλυβουργούς, υπέρ των χρυσοθήρων της Ελληνικός Χρυσός, απέναντι στο λαό της Χαλκιδικής, υπέρ των εφοπλιστών της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης στο Πέραμα και τα πογκρόμ ενάντια στους απεργούς ναυτεργάτες, υπέρ της φοροαπαλλαγής των εφοπλιστών (πάλι), υπέρ του ξεπουλήματος των νησιών μας κ.ο.κ.

Και φυσικά πως να ξεχάσουμε την εν ψυχρώ δολοφονία του Παύλου Φύσσα, που ανέδειξε στην πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας την πραγματική διάσταση της νεοναζιστικής υπόστασης της Χ.Α.;

Γίνεται πλέον αντιληπτό, πως η οποιαδήποτε προσπάθεια των χρυσαυγιτών να εξασφαλίσουν την κοινωνική εύνοια επικαλούμενοι το Κίνημα Δεν Πληρώνω πέφτει στο κενό. Όλος ο λαός αργά η γρήγορα θα τους πάρει χαμπάρι και θα καταλάβει ότι τον χωρίζει από την Χ.Α. ιδεολογική άβυσσος μία θάλασσα αίματος.

Άλλωστε, η ώρα της «κρίσης» πλησιάζει, και όταν αυτή φτάσει τα στρατόπεδα θα ξεκαθαρίσουν και τα φτιασιδώματα θα ξεθωριάσουν. Την ώρα εκείνη, το Κίνημα Δεν Πληρώνω θα είναι με το λαό και η Χ.Α. με τους φίλους της τους εφοπλιστές, τους βιομηχάνους και τους τραπεζίτες".

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54