Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ρόδου

Ακούστε ζωντανά το πρόγραμμα της Ε.ΡΑ Ρόδου 08:00-13:00 καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή και περισσότερες ειδήσεις με συνεχή ενημέρωση, στις σελίδες της ΕΡΑ Ρόδου erarodos.blogspot.gr και erarodou.blogspot.gr

 

ΜΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ  ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ  ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ  ΑΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ.

Σε αγωνιστική ετοιμότητα βρίσκονται οι Φαρμακοποιοί της Δωδεκανήσου και μόλις η κυβέρνηση ανακοινώσει επίσημα τα μέτρα, θα προσδιοριστεί η μορφή και το χρονοδιάγραμμα των κινητοποιήσεων, τους, σύμφωνα με χθεσινή απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Φαρμακευτικού Συλλόγου. Παράλληλα θα μοιραστούν ενημερωτικά φυλλάδια ενώ μέχρι τέλος Γενάρη θα πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις σε Ρόδο και Κω για τη πληρέστερη ενημέρωση των πολιτών.

«Δε θα γίνει συνεργός της Κυβέρνησης ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Δωδεκανήσου ».τονίζει η διοίκηση του συλλόγου  με αφορμή τη χθεσινή Γ. Συνέλευση.

Για πολιτικές άκρατης νεοφιλελευθεροποίησης κάνουν λόγο οι Φαρμακοποιοί, για, πολιτική απαξίωσης βασικών δημόσιων αγαθών, όπως το φάρμακο.και υποταγή στα συμφέροντα του μεγάλου φαρμακευτικού και πολυεθνικού κεφαλαίου με μέτρα όπως:

Η αύξηση της τιμής των Μ.Υ.ΣΥ.ΦΑ (Μη Υποχρεωτικώς Συνταγογραφούμενα Φάρμακα)

Η μεσοσταθμική αύξηση της συμμετοχής των ασφαλισμένων μέσω της ασφαλιστικής τιμής

Το 1€ ανά συνταγή που επιβαρύνονται οι ασφαλισμένοι

Η επαπειλούμενη απελευθέρωση πώλησης των ΜΗ.ΣΥ.ΦΑ ακόμα και σε μαγαζιά που πωλούν νωπά προϊόντα, όπως ακριβώς έγινε με τα βιταμινούχα σκευάσματα

Η δυσκολία των ασφαλισμένων να προμηθευτούν Φάρμακα Υψηλού Κόστους (Φ.Υ.Κ) για σοβαρές ασθένειες. Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Δωδεκανήσου εκτιμά πως πρέπει να υπάρξει άμεση, ισχυρή και με σχέδιο αντίδραση απέναντι στην ολομέτωπη επίθεση που δέχεται η Δημόσια Υγεία, οι Ασφαλισμένοι και ο κλάδος των φαρμακοποιών από την Κυβέρνηση της Υποταγής.

 

Α. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ  ‘’ΕΙΔΙΚΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ  ΣΤΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑΤΡΟΥ ΣΤΟ ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟ’’

Τη δυσαρέσκεια τους στον συνεχιζόμενο εμπαιγμό όσον αφορά στη τοποθέτηση γιατρών (που έχει ως αποτέλεσμα να χάνονται ανθρώπινες ζωές), εξέφρασαν οι κάτοικοι του Καστελλορίζου επιλέγοντας να μην υποδεχθούν χθες  τον Υπουργό Υγείας που μαζί με το κλιμάκιο γιατρών και κινητές μονάδες υγείας από το ίδρυμα Νιάρχου επισκέφθηκαν το νησί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το δημ. συμβούλιο Μεγίστης μόνο ο δήμαρχος Γιώργος Αχλαδιώτης ήταν στην υποδοχή. Ο κ. Γεωργιάδης υποσχέθηκε στο δήμαρχο ότι με τροπολογία θα "αποδεσμεύσει  τη θέση του γιατρού γενικής ιατρικής προκειμένου να μπορεί να προκηρυχθεί η θέση για κάλυψη από άλλη ειδικότητα’’.

 

ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΡΕΜΑΣΤΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ.

Ο Πρόεδρος  και το Κοινοτικό Συμβούλιο της Κρεμαστής, συζήτησαν τα προβλήματα που χρειάζονται προώθηση και λύση με το Δήμαρχο κύριο Στάθη Κουσουρνά. Στη σύσκεψη που έγινε στο Δημαρχείο συμμετείχαν ο Πρόεδρος κ. Νίκος Κεφαλάκης, ο Αντιπρόεδρος κ, Γιάννης Κλαδάκης οι Σύμβουλοι κ. Νίκος Παυλίδης και ο κ. Άγγελος Ανανίας. Επίσης ο Χωρικός Αντιδήμαρχος κ. Παναγιώτης Κυριακούλης και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Μιχάλης Χριστοδούλου.

Ο Δήμαρχος έδειξε ενδιαφέρον να προωθήσει την επίλυση όσων δίκαιων αιτημάτων συζητήθηκαν και ορισμένα πήραν το δρόμο της υλοποίησης.

Κύριε Δήμαρχε, παρακαλούμε να ενεργήσετε, ώστε έργα που εξελίσσονται να αποπερατωθούν και μελέτες που άρχισαν να ολοκληρωθούν. Η Βιβλιοθήκη Κρεμαστής που τρία χρόνια εργαστήκαμε, ίσως δεν προλάβουμε να ολοκληρώσουμε την αναστήλωσή της. Ο εργολάβος Καμπαστάνας Θεόδωρος δε συνεχίζει τις εργασίες λόγω μη τοποθέτησης των κουφωμάτων των οποίων ο διαγωνισμός ήταν άγονος.

Ο Κρεμαστενός ποταμός δημιούργησε καταστροφές στη θεομηνία της 22-11-2013 και 2-01 - 2014 και δε συμπεριελήφθη η Κρεμαστή στα αντιπλημμυρικά έργα του προγράμματος της Περιφέρειας. Ακόμη τα κατεστραμμένα τμήματα των παραποτάμιων δρόμων δεν αποκαταστάθηκαν και η εκβάθυνση του τμήματος γεφύρι - ακτή επιβάλλεται να γίνει άμεσα καθώς και η αποκατάσταση της ακτής.

Το νηπιαγωγείο δεν καταφέραμε να το εντάξουμε σε πρόγραμμα γιατί οι διαδικασίες που απαιτούνται δεν είναι σε προτεραιότητα των δημοτικών υπηρεσιών. Το Λύκειο διαθέτει τρεις αίθουσες προκατασκευασμένες και χρειάζεται άλλες δύο. Ζητήσαμε προσθήκη αίθουσας πολλαπλών χρήσεων και τέσσερις διδασκαλίας. Οι διαδικασίες υλοποίησης τρέχουν με αργούς ρυθμούς. Το 2ο Δημοτικό Σχολείο, ιδρυμένο από το 2005, κινδυνεύει να καταργηθεί. Το 1ο Δημοτικό Σχολείο ασφυκτιεί από υπερπληθυσμό. Είναι η τελευταία μας ευκαιρία να ενοικιάσουμε κτίσμα κατάλληλο για διδακτήριο.

Κάστρο: η στατική μελέτη δεν ολοκληρώθηκε. Η ένταξή του σε πρόγραμμα χρειάζεται τη δική σας μεσολάβηση. Το δημοτικό στάδιο έχει πολλά προβλήματα. Τουαλέτες άθλιες, οι εξέδρες έχουν πολλά στατικά προβλήματα και ο αγωνιστικός χώρος χρειάζεται βελτίωση. Ο ΔΟΠΑΡ και οι Τεχνικές Υπηρεσίες πρέπει να αναλάβουν τις υποχρεώσεις τους. Για την προστασία των ακτών από τη διάβρωση, οι όροι για την ανάθεση μελέτης είναι έτοιμοι από το Λιμενικό Ταμείο αλλά χρειάζεται πολιτική βούληση για την ένταξη σε Πρόγραμμα.

 

ΑΠΑΤΕΣ ΜΕ ΠΛΑΣΤΑ ΛΑΧΕΙΑ ΑΠΟ ΣΠΕΙΡΑ ΗΜΕΔΑΠΩΝ.

Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρόδου τριμελής σπείρα ημεδαπών που διέπραττε απάτες με πλαστά λαχεία σε βάρος πρακτορείων του Ο.Π.Α.Π. στη Ρόδο.

Συνελήφθη επ’ αυτοφώρω ένας 30χρονος και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος των δυο συνεργών του, ηλικίας 30 και 32 ετών, για τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης (συμμορίας), της πλαστογραφίας και της απάτης. Ο 30χρονος επιχείρησε να εξαργυρώσει ένα πλαστό (πρωτοχρονιάτικο) κρατικό λαχείο σε πρακτορείο του Ο.Π.Α.Π., αλλά έγινε αντιληπτός από τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης, ο οποίος τον καθυστέρησε και ενημέρωσε τις αστυνομικές αρχές.
Άμεσα επιλήφθηκαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου και συνέλαβαν τον 30χρονο δράστη.

Διαπιστώθηκε  παράλληλα ότι οι κατηγορούμενοι από τις αρχές του  2014 από κοινού κατασκεύαζαν και αναπαρήγαγαν πλαστά δελτία λαχείων χρησιμοποιώντας ειδικό λογισμικό πρόγραμμα ηλεκτρονικού υπολογιστή και χαρτί συγκεκριμένων προδιαγραφών. Στα εν λόγω πλαστά δελτία είχαν εντυπώσει αριθμούς σειράς που κέρδιζαν το χρηματικό ποσό των 100€ και στη συνέχεια τα εξαργύρωναν ένα-ένα σε διαφορετικά κάθε φορά πρακτορεία του Ο.Π.Α.Π. στο νησί της Ρόδου.
Συνολικά  έχουν εξιχνιαστεί 16 περιπτώσεις όπου οι δράστες εξαργύρωσαν τα πλαστά λαχεία αποκομίζοντας συνολικό όφελος 1.600 ευρώ.

 

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ Ο ΤΣΑΝΤΑΚΙΑΣ.

Συνελήφθη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου  28χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για 6 περιπτώσεις αρπαγής τσαντών από γυναίκες και μια κλοπή δίκυκλου
Όπως εξακριβώθηκε ο 28χρονος χρησιμοποιώντας κλεμμένη δίκυκλη μοτοσυκλέτα διέπραξε στην πόλη της Ρόδου αρπαγές τσαντών από πεζές γυναίκες, δυο από τις οποίες έριξε στο οδόστρωμα και τις τραυμάτισε ελαφρά. Επίσης  σε μια περίπτωση, μετά τη διάπραξη αρπαγής τσάντας οδηγώντας το κλεμμένο δίκυκλο προκάλεσε τροχαίο ατύχημα υλικών ζημιών και τράπηκε σε φυγή πεζός.

 

ΦΑΡΜΑΚΟΝΗΣΙ:  ΈΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ.

Σε εξέλιξη βρίσκονται εκτεταμένες έρευνες στη θαλάσσια περιοχή του Φαρμακονησίου για τον εντοπισμό αγνοούμενων παράνομων μεταναστών. Σκάφος του λιμενικού εντόπισε 1,5 ναυτικό μίλι από το Φαρμοκονήσι ακινητοποιημένο -πιθανόν από μηχανική βλάβη- αλιευτικό, με παράνομους μετανάστες.

Το πλωτό του λιμενικού άρχισε να ρυμουλκεί το αλιευτικό, αλλά από αδιευκρίνιστη αιτία δύο από τους μετανάστες έπεσαν στη θάλασσα. Στην προσπάθειά τους να δουν τι συμβαίνει οι υπόλοιποι μετανάστες μετακινήθηκαν πάνω στο σκάφος με αποτέλεσμα αυτό να αναποδογυρίσει.

Μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί 16 άτομα, ενώ σύμφωνα με τους μετανάστες, 12 ακόμη εξακολουθούν να αγνοούνται. Στις έρευνες συμμετέχουν ένα ναυαγοσωστικό σκάφος του λιμενικού, ένα πλωτό, ένα σκάφος του πολεμικού ναυτικού και ένα ελικόπτερο super puma.

 

ΝΙΚΗ ΣΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ, ΤΟΥ ΚΟΛΟΣΣΟΥ ΡΟΔΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΠΑΟΚ ΜΕ 62-49.

Ο ΒΑΠ Κολοσσός Ρόδου ήταν εντυπωσιακός και απέναντι στον ΠΑΟΚ τον οποίο νίκησε 62-49 και έφτασε τις έξι νίκες στο φετινό πρωτάθλημα. Αυτή ήταν η τρίτη συνεχόμενη νίκη για την ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη. Με «όπλο» για άλλη μια φορά την σπουδαία τους άμυνα οι «θαλασσί» νίκησαν τον ΠΑΟΚ και έφτασαν έτσι τις έξι νίκες μετά από 14 αγωνιστικές στο φετινό πρωτάθλημα.

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΩ

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΔΥΟ ΔΙΑΚΙΝΗΤΕΣ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΙΑ

Στον ανακριτή απολογούνται σήμερα οι δυο Τούρκοι διακινητές που συνελήφθησαν χθες στις 3.10 το πρωί όταν το πλωτό περιπολικό του Λιμενικού εντόπισε ένα πολυεστερικό σκάφος μεταξύ Ψερίμου και Αμμόγλωσσας. Στο πολυεστερικό επέβαιναν 14 μετανάστες εννέα  άνδρες Συριακής καταγωγής και πέντε άτομα από Σομαλία τέσσερις γυναίκες ένας άνδρας και ένα παιδί.

Όλοι οι μετανάστες μεταφέρθηκαν στο χώρο του Λιμεναρχείου και μόλις ολοκληρωθεί η διοικητική διαδικασία θα αφεθούν ελεύθεροι.

 

ΜΕΙΩΜΕΝΗ Η ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ - ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΟΙ  ‘’ΟΧΙ ΣΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ’’.

Μειωμένη έως αδιάφορη  μπορεί να χαρακτηριστεί  η  κίνηση στα εμπορικά καταστήματα της Κω  χθες πρώτη Κυριακή όπου λειτούργησε το μέτρο του ανοίγματος των επτά Κυριακών του  χρόνου. ’’Δεν ήταν ενημερωμένοι  οι καταναλωτές  είπαν στην ΕΡΑ  ορισμένοι ιδιοκτήτες  δηλώνοντας ταυτόχρονα πως κάποιοι  επιλέγουν να ψωνίζουν τις Κυριακές  γιατί εξυπηρετούνται ενώ άλλοι ιδιοκτήτες  ανέφεραν πως οι καταναλωτές μέρες βρίσκουν, χρήματα δεν έχουν.

Από τη πλευρά τους οι εμποροϋπάλληλοι αντιδρούν  υποστηρίζοντας μέσα από το σωματείο τους ότι  ‘’Το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές επέκτεινε το χρόνο της απλήρωτης δουλειάς και καθιέρωσε τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας, αφού ο εργαζόμενος ¨ανταλλάσει¨ την εργασία της Κυριακής με ένα ρεπό ενδεχόμενα μέσα στην εβδομάδα. Παράλληλα εργοδότες και κυβέρνηση προχωρούν σε νέες μειώσεις στους μισθούς, περίπτωση «Καρφούρ-Μαρινόπουλος» όπου αποφάσισαν κόψιμο των επιδομάτων που για τους εργαζομένους σημαίνει μείωση από 50 έως 200€.

 

ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΝΤΙΟ, ΣΤΟΝ 42ΧΡΟΝΟ ΑΥΤΟΧΕΙΡΑ.

Σε κλίμα οδύνης, έγινε στις μία και μισή χθες το μεσημέρι στον ΙΝ του Οσίου Χριστοδούλου στο Ζηπάρι  της Κω η νεκρώσιμος τελετή του 42χρονου   αυτόχειρα. Ο  42χρονος  Κώος  βρέθηκε νεκρός στο ξυλουργείο του  από το βοηθό του, λίγο μετά τις πέντε  το απόγευμα, της Παρασκευής  φέρνοντας βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση ,που σύμφωνα με την Β! Αστυνομική Δ/νση προκλήθηκε από αυτοπυροβολισμό με καραμπίνα.

Ως πιθανότερη αιτία της αυτοκτονίας του άτυχου συμπατριώτη μας, πατέρα δυο ανήλικων κοριτσιών θεωρούνται τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε χωρίς ωστόσο να  έχει αφήσει κάποιο σημείωμα.

 

ΕΦΥΓΕ Ο ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΓΙΑΝΝΙΟΣ.

Σε ηλικία 87 ετών, πέθανε το μεσημέρι του Σαββάτου, στο Νοσοκομείο της Κω, όπου νοσηλευόταν τον τελευταίο μήνα σε κωματώδη κατάσταση, ο διακεκριμένος από τη συμμετοχή του στην Αντίσταση  στη Μέση Ανατολή  και Ιερολοχίτης, μέλος του Συνδέσμου εθελοντών παλαιών πολεμιστών Κω, Αδαμάντιος Γιαννιός.

«Ο θάνατος του μεγάλου Κώου πατριώτη και αγωνιστή Αδαμάντιου Γιαννιού συνιστά ιδιαίτερη απώλεια για τον τόπο μας...» τονίζει σε ψήφισμα της  η Εκτελεστική Επιτροπή του δήμου συμπληρώνοντας ότι « Η Κως είναι από σήμερα φτωχότερη καθώς ένα σύμβολο του αγώνα για την ελευθερία της Ελλάδας και των λαών της Ευρώπης δεν θα είναι μαζί μας για να μας φωτίζει με την σοφία του. Στις δύσκολες εποχές που διανύουμε οι συμπατριώτες μας Παλαιοί Πολεμιστές και ο αγώνας τους δείχνουν το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουν οι νεότερες γενιές προασπίζοντας την πατρίδα μας από κάθε είδους επιβουλή.»

 

ΔΥΟ ΕΡΓΑ ΔΗΜΟΠΡΑΤΟΥΝΤΑΙ ΑΥΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΚΕΦΑΛΟ.

Αύριο Τρίτη δημοπρατούνται δύο έργα προϋπολογισμού 900 χιλιάδων ευρώ που αφορούν στη Δημοτική Κοινότητα Κεφάλου. Πρόκειται για το έργο  αναδιαρρύθμισης  των χώρων του πολιτιστικού και πνευματικού κέντρου της Δημοτικής Κοινότητας Κεφάλου προϋπολογισμού εκατόν ενενήντα εννιά χιλιάδων ευρώ (199.000) και την ανάπλαση της πλατείας Τσιγκούρας της Δημοτικής Κοινότητας Κεφάλου προϋπολογισμού επτακοσίων εβδομήντα χιλιάδων ευρώ (770.000). Και τα δύο αυτά έργα εντάχθηκαν στο επιδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση πρόγραμμα αστικών αναπλάσεων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

 

ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΥΡΙΖΑ ΜΕ ΑΓΡΟΤΕΣ.

Συνάντηση  με τους αγρότες διοργανώνει  η ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ σήμερα στις  5 μμ στο Οινοποιείο Χατζηεμμανουήλ (για τους αγρότες των χωριών) και στις 6.30  στο Κ.Ε.Κ ΕΝΑ ( για τη δημοτική κοινότητα Κω)  με θέμα την Αγροτική Ανάπτυξη.

Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλης Αποστόλου, ενώ θα παρευρεθεί και θα χαιρετίσει ο Βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Γάκης.

 

ΞΕΚΙΝΑ Η ΔΩΡΕΑΝ ΕΝΙΣΧΥΤΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΟΚΡΙΤΕΙΟ ΔΙΔΑΣΚΑΛΕΙΟ.

Υπογράφηκε το πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου της Κω και της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης «Θεοκρίτειο Διδασκαλείο» με στόχο την παροχή δωρεάν ενισχυτικής διδασκαλίας σε παιδιά που ανήκουν σε οικονομικά αδύναμες οικογένειες του νησιού.

Η συγκεκριμένη δράση εδράζεται στις βασικές αρχές και αξίες της προσφοράς και της αλληλεγγύης που πρεσβεύουν σε όλο τον κόσμο οι Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις και εντάσσεται στο ολοκληρωμένο πρόγραμμα του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου της Κω και της Κοινωφελούς Επιχείρησης Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης, Πρόνοιας Υγείας & Αστικής Συγκοινωνίας (Κ.Ε.Κ.Π.Α.Π.Υ.Α.Σ.) Το κοινό πλαίσιο δράσης περιλαμβάνει από την πλευρά της Κοιν.Σ.Επ. «Θεοκρίτειο Διδασκαλείο» την παροχή στους μαθητές δωρεάν υπηρεσιών ενισχυτικής διδασκαλίας, μαθησιακής υποστήριξης, προετοιμασίας για τη συμμετοχή τους στις πανελλήνιες εξετάσεις καθώς και τη διδασκαλία και την προετοιμασία συμμετοχής μαθητών σε εξετάσεις ξένων γλωσσών. Ο Δήμος της Κω από την πλευρά του αναλαμβάνει την υποχρέωση να υποδεικνύει, μέσα από τις διαδικασίες που προβλέπονται για την χορήγηση πιστοποιητικού οικονομικής αδυναμίας, τους μαθητές που δικαιούνται τη δωρεάν αυτή παροχή.

 

ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΤΟΥ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ ΝΙΚΗΣΑΝ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ.

Ο Ιπποκράτης Κω κυριάρχησε χθες έναντι του Πρωταθλητή Ελλάδας Παναθηναϊκού με 60- 55,  στο κατάμεστο κλειστό γυμναστήριο του νησιού …, βάζοντας «φωτιά» στο πρωτάθλημα της Α1 Γυναικών.

Οι Κώες έκαναν υπερήφανη όλη τη Δωδεκάνησο, πετυχαίνοντας την πιο σημαντική νίκη της ιστορίας του Ιπποκράτη, απέναντι στον Παναθηναϊκό, ο οποίος μετά την ήττα βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο όσον αφορά στην κατάκτηση του τίτλου. μία θέση στην πρώτη τετράδα, προκαλώντας πανελλήνιο ενδιαφέρον. Τα σπουδαία κορίτσια του Μιχάλη Καπλανίδη προκάλεσαν…ρίγη συγκίνησης με την εκπληκτική εμφάνιση τους, κερδίζοντας με το σπαθί τους το χειροκρότημα του κόσμου, που τις αποθέωσε.

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΣΥΜΗ

58 ΧΡΟΝΟΣ ΠΑΡΑΒΑΤΗΣ  ΚΟΚ  ΑΠΕΙΛΕΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ.

Συνελήφθη στη Σύμη από αστυνομικούς του Τμήματος ένας 58χρονος ημεδαπός, γιατί στο πλαίσιο τροχονομικού  ελέγχου ( κατά τον οποίο διαπιστώθηκε ότι οδηγούσε Ι.Χ. χωρίς άδεια ικανότητας οδήγησης και ασφαλιστήριο συμβόλαιο), κινήθηκε με το όχημα του εναντίον των αστυνομικών, τους απείλησε, τους εξύβρισε και επιχείρησε να διαφύγει.

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54