Νέο σοκ με θάνατο κωπηλάτη από λευχαιμία

Λίγες μέρες μετά τον θάνατο του κωπηλάτη Ανδρέα Κιλιγκαρίδη από οξεία λευχαιμία, ο ελληνικός αθλητισμός θρηνεί την απώλεια του 26χρονου κωπηλάτη Στρατή Αλεξίδη από επίσης οξεία λευχαιμία. Ο Στρατής Αλεξίδης είχε σταματήσει την ενεργό δράση από το 2009, όμως με σημαντική συμμετοχή στις εγχώριες και διεθνείς διοργανώσεις με το εθνόσημο στον χώρο της ελληνικής κωπηλασίας. Ο Στρατής Αλεξίδης απεβίωσε στην Νορβηγία στη γενέτειτα της μητέρας του.

 

Η ανακοίνωση που εξέδωσε η Ομοσπονδία Κωπηλασίας (ΕΚΟΦΝΣ) έχει ως εξής «Η Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία εκφράζει την βαθιά της θλίψη για τον ξαφνικό και τόσο άδικο χαμό του αθλητή της κωπηλασίας Στρατή Αλεξίδη σε ηλικία μόλις 26 ετών.

Ο Στρατής Αλεξίδης, αθλητής του ΝΑΣ Αίολου Παμφίλων Μυτιλήνης απ΄όπου και η καταγωγή του καθώς και του Ομίλου Ερετών, είχε αγωνιστεί με τα χρώματα της Εθνικής ομάδας και είχε διακριθεί στους διεθνείς στίβους την περίοδο 2003-2006. Στο ενεργητικό του είχε πολλές πανελλήνιες νίκες με τους συλλόγους που αγωνίστηκε.

Σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΟΦΝΣ και όλη η κωπηλατική οικογένεια απευθύνουν τα θερμά συλλυπητήρια τους προς την οικογένεια του άτυχου αθλητή και τους οικείους του. Καλό ταξίδι Στρατή!».

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 08/07/2013 - 19:08