MAT στο Αττικό νοσοκομείο

EKA και ΑΔΕΔΥ καλούν στις κινητοποιήσεις ενάντια στον αυταρχισμό

Ενώνουν τις φωνές τους με το πλατύ κίνημα ενάντια στον αυξανόμενο αυταρχισμό, τόσο το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, όσο και η ΑΔΕΔΥ. Όπως σημειώνει το ΕΚΑ: "Ο αυταρχισμός της Κυβέρνησης έχει ενταθεί με στόχο να καθυποτάξει κάθε αντίδραση εργαζομένων, του λαού και της νεολαίας. Οι δυνάμεις των ΜΑΤ, κατ’ εντολή της κυβέρνησης, χτυπούν τις εργατικές κινητοποιήσεις, συνδικαλιστές σέρνονται στα δικαστήρια, ανοιχτές συγκεντρώσεις απαγορεύονται, ολόκληροι κλάδοι εργαζομένων όπως οι εργαζόμενοι της ΣΤΑΣΥ είναι επιστρατευμένοι εδώ και ένα χρόνο.

Το ΕΚΑ καλεί τα Σωματεία μέλη του και τους Εργαζομένους να συμμετέχουν στη συγκέντρωση Ομοσπονδιών και Συνδικάτων την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου, στα Προπύλαια στις 6 μ.μ. και δεσμεύεται να πάρει πρωτοβουλίες ενωτικής απάντησης στον αυταρχισμό της Κυβέρνησης.

Να σταματήσουν τώρα οι διώξεις συνδικαλιστών και πολιτών.

Να αρθεί τώρα η επιστράτευση των εργαζομένων στην ΣΤΑΣΥ.

Ο ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!".



Eπίσης με ανακοίνωσή της η εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ: "καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2014, στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών στις 6:00 μμ για να καταγγείλει την απαγόρευση της συγκέντρωσης που είχε προκηρυχθεί για τις 8/1/2014 στα πλαίσια της αντίθεσης για την ανάληψη της Προεδρίας της ΕΕ από τη χώρα μας, καθώς και την αναίτια σύλληψη και παραπομπή σε δίκη του συναδέλφου Παύλου Αντωνόπουλου, μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.,   γιατί συμμετείχε   στην  απαγορευμένη από την αστυνομία συγκέντρωση  και για αντίσταση κατά της αρχής(!) και να ζητήσουμε την αθώωση του συναδέλφου.

Ο αυταρχισμός της Κυβέρνησης συνεχίστηκε και στις 11 Ιανουαρίου με την απαγόρευση συγκέντρωσης των εκπαιδευτικών της ΟΛΜΕ και των υπό διαθεσιμότητα σχολικών φυλάκων και με αποκορύφωμα τον τραυματισμό του εκπαιδευτικού και μέλους της Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., Γρηγόρη Καλομοίρη.

Η Ε.Ε.  της  Α.Δ.Ε.Δ.Υ. μετά από την αναβολή της δίκης του συναδέλφου Παύλου Αντωνόπουλου για την Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2014, καλεί τους εργαζόμενους σε συγκέντρωση συμπαράστασης την Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2014 και ώρα 10:00πμ, στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων (κτήριο 7) για να απαιτήσουμε την αθώωση του.

Επίσης, καλούμε την ίδια μέρα τους συναδέλφους στη συγκέντρωση των εργαζομένων στον ΕΟΠΥΥ που πραγματοποιείται στις 11:00 πμ.

Ταυτόχρονα,  κηρύσσουμε και για τους δυο λόγους 4ωρη Παναττική Στάση Εργασίας από τις 10:00 πμ μέχρι τις 2:00 μμ προκειμένου να δοθεί δυνατότητα σε όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στις συγκεντρώσεις".

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54