Ειδήσεις από την ΕΡΑ Κέρκυρας

Δελτίο ειδήσεων Παρασκευής 24/1

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ ΤΟ Δ.Σ. ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

Υπέρ της παραμονής των 60 εργαζομένων, που απασχολούνται στο Δήμο και τη ΔΕΥΑΚ βάσει δικαστικών αποφάσεων, στις θέσεις εργασίας τους τάχθηκε χθες, Πέμπτη, ομόφωνα, το Δημοτικό Συμβούλιο σε κατεπείγουσα συνεδρίασή του για το θέμα. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του  Δ.Σ.Γιάννη Ρίγγα,   «για τους εργαζόμενους στο Δήμο εξακολουθεί να ισχύει η από 2007 απόφαση ασφαλιστικών μέτρων η οποία είχε δικαιώσει τους εργαζόμενους και τους είχε δώσει το δικαίωμα να συνεχίσουν να παρέχουν υπηρεσίες στο Δήμο. Αυτή η απόφαση δεν έχει ανακληθεί, σύμφωνα με τις απόψεις των νομικών εκπροσώπων του δήμου και του νομικού γραφείου στην Αθήνα με το οποίο συνεργάζεται ο δήμος».

Ως εκ, τούτου «οι εργαζόμενοι θα επανεγγραφούν  στα μητρώα μισθοδοσίας και θα συνεχίσουν να εργάζονται».Για τους εργαζόμενους της ΔΕΥΑΚ«παρίσταται κλασική περίπτωση ανάγκης δεδομένου ότι, αν σταματήσουν να παρέχουν υπηρεσίες τους, θα δημιουργηθεί σοβαρός κίνδυνος για την εξυπηρέτηση των δημοτών και τη λειτουργία Δήμου αλλά κυρίως για τη δημόσια υγεία».

Μετά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, οι «60» θα επιστρέψουν από τη Δευτέρα στη δουλειά τους, ενώ Δήμος, ΔΕΥΑΚ και εργαζόμενοι επιδιώκουν την οριστική λύση του προβλήματος δια της νομικής οδού

 

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ

Βροχές και καταιγίδες, ισχυρές κατά τόπους, εκδηλώνονται σήμερα στο Ιόνιο, ενώ αναμένονται και αύριο σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ.
Παρακαλούνται όλοι οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν μετακινούνται, ειδικά σε πλημμυρισμένους δρόμους και να αποφεύγουν τη διέλευση ρεμάτων και χειμάρρων.
Ειδικά στην πόλη της Κέρκυρας παρακαλούνται οι κάτοικοι και οι επιχειρηματίες να βεβαιωθούν ότι τα φρεάτια δεν είναι φραγμένα και οι υδρορροές είναι καθαρές.
Περισσότερες οδηγίες μπορούν να αναζητηθούν στις ιστοσελίδες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας καθώς και του Πυροσβεστικού Σώματος.

 

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΟΓΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα (Παρασκευή) το πρωί , στη ΔΟΥ οι επαγγελματίες λογιστές της Κέρκυρας.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν και οι αγρότες της Κέρκυρας διαμαρτυρόμενοι για το νέο φορολογικό σύστημα.

 

ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Στη Λευκάδα θα συνεδριάσει το σαββατοκύριακο το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων.

Στις ημερήσιες διατάξεις των δυο ημερών περιλαμβάνονται σειρά θεμάτων επτανησιακού ενδιαφέροντος (συνολικά 25), καθώς επίσης οι συζητήσεις 10 επερωτήσεων της μειοψηφίας και η έκδοση 9 ψηφισμάτων

 

ΖΗΤΟΥΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Την άμεση παρέμβαση του Υπουργού Παιδείας ζητούν με επιστολή τους οι γονείς του νηπιαγωγείου Αργυράδων . Ο σύλλογος γονέων καταγγέλλει ότι το ολοήμερο τμήμα του νηπιαγωγείου δεν έχει λειτουργήσει, καθώς δεν υπάρχει νηπιαγωγός.

ΟΡΚΙΣΤΗΚΕ Ο ΝΕΟΣ Γ.Γ. ΤΗΣ ΔΕΠΙΝ

Ορκίστηκαν, χθες στην Αθήνα, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, Λεωνίδα Γρηγοράκου και ανέλαβαν τα καθήκοντά τους οι νέοι Γενικοί Γραμματείς των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων Αττικής, Μανώλης Αγγελάκας και Πελοποννήσου, Δυτ. Ελλάδας & Ιονίου Γιώργος Διδασκάλου.

 

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ ΣΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟ

Σε περιήγηση γνωριμίας στο Καστέλο καλεί τους πολίτες η Επιτροπή Πρωτοβουλίας που έχει συσταθεί κατά της πώλησης του ιστορικού κτιρίου σε ιδιώτες.

Η περιήγηση θα πραγματοποιηθεί στις 11.00 το πρωί της Κυριακής (26.1), και στη διάρκεια της θα γίνει αναδρομή στην ιστορία και λειτουργία του Καστέλο από τον επίτιμο πρόεδρο της Εικαστικής Κερκυραϊκής Ένωσης Στέφανο Μιχαλόπουλο.

Η εκδήλωση εντάσσεται στις πρωτοβουλίες που αναπτύσσουν κινήσεις πολιτών κατά της ιδιωτικοποίησης δημόσιας περιουσίας του νησιού, οι οποίες θα κορυφωθούν στις 10 Φεβρουαρίου με την πραγματοποίηση μεγάλης συναυλίας διαμαρτυρίας.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

  • Ο πολιτιστικός περιβαλλοντικός σύλλογος Ανεμομύλου και η χορωδία «Θωμάς Φλαγγίνης» θα πραγματοποιήσουν εκδήλωση το Σάββατο 25 του μηνός, στις 5.00 το απόγευμα, για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας τους. Η εκδήλωση θα γίνει στο Φλαγγίνειο Πολιτιστικό κέντρο και πλαισιωθεί με εορταστικό χορωδιακό πρόγραμμα από την μικτή χορωδία του συλλόγου.

  • Μουσική εκδήλωση για την οικονομική ενίσχυση του Ιατρείου Κέρκυρας θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, στις 8.00, στο Δημοτικό Θέατρο. Συμμετέχουν η Φιλαρμονική Καποδίστριας, η Χορωδία Κέρκυρας και η Φιλαρμονική Σκριπερού.

  • Την Κυριακή 26 Ιανουαρίου στις 12.00 , θα  πραγματοποιηθεί μουσική εκδήλωση των Δημοτικών χορωδιών «SAN  GIACOMO» και «ΔΗΜΟΔΟΚΟΣ» στο Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας  επ΄ ευκαιρία της κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας τους.

  • Για τέταρτη συνεχή χρονιά η Φιλαρμονική Εταιρεία Κερκύρας διοργανώνει  κύκλο συναυλιών με το γενικό τίτλο «Κυριακάτικα Μουσικά Πρωινά».  Σε τέσσερις Κυριακές και ανά οικογένειες οργάνων, οι  συναυλίες αυτές φιλοδοξούν να φέρουν πιο κοντά στο ρεπερτόριο για μικρά μουσικά σύνολα μαθητές, γονείς και φιλόμουσους. Παράλληλα,  επιχειρούν να δείξουν το πολυδύναμο χαρακτήρα της Εταιρείας, να  ενισχύσουν την ενασχόληση με τη μουσική δωματίου, να υπογραμμίσουν τον  παιδαγωγικό της ρόλο στην πορεία ενός μουσικού και να δώσουν το  έναυσμα για περισσότερες παρόμοιες δραστηριότητες. Η πρώτη συναυλία του κύκλου θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 26  Ιανουαρίου.

  • Η Εθνική Πινακοθήκη - Παράρτημα Κέρκυρας, στο πλαίσιο του προγράμματος «Κυριακή... πάμε Πινακοθήκη», την Κυριακή 26 Ιανουαρίου στις 11.30 το πρωί, υποδέχεται τη νέα χρονιά με μία εκδήλωση για παιδιά αφιερωμένη στους 12 ΜΗΝΕΣ και τον κύκλο του χρόνου. Οι εικαστικοί Ps.Mavro/Stavriotis και George Micalef εμπνέονται από τους μήνες και τα σύμβολά τους και δημιουργούν μαζί με τα παιδιά ημερολόγια με ζωγραφιές, χρώματα και σχέδια, για μια χρονιά γεμάτη τέχνη

  • Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ προσκαλούν τους συμπολίτες μας, τα μέλη και τους φίλους της Χορωδίας, στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου, στις 11.30 το πρωί, στο περιστύλιο των Ανακτόρων. Θα προηγηθεί σύντομο καλλιτεχνικό πρόγραμμα από τα τμήματα της ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ,την ανδρική, παιδική, νεανική και τους μικρούς μαθητές.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54