Με την ηγεσία του ΚΚΕ συναντήθηκε η ΠΟΕΣΥ για το θέμα της ΕΡΤ

Στα κεντρικά γραφεία του ΚΚΕ στον Περισσό πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι η συνάντηση της ηγεσίας του κόμματος με την ΠΟΕΣΥ, για το θέμα της ΕΡΤ.

Από το ΚΚΕ παρόντες ήταν ο ΓΓ του κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο κ. Νίκος Σοφιανός και το μέλος της ΚΕ κυρία Παναγιωτακοπούλου.

Από πλευράς δημοσιογράφων, ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ, Γιωργος Σαβίδης, ο γγ Δημ. Κουμπιάς, τα μέλη του  ΔΣ,  Γ. Ζαγκανάς και Κ. Ντελέζος, από πλευράς ΕΣΗΕΑ ο αντιπρόεδρος Γ. Γιουκάκης (εκπροσωπώντας άτυπα και τους δημοσιογράφους της ΕΡΤ) και το μέλος του ΔΣ Νανά Νταουντάκη, καθώς και ο νομικός σύμβουλος της ΠΟΕΣΥ, Τ. Πετρόπουλος.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ κάλεσε τον ΓΓτου ΚΚΕ να πράξει και εκείνος παν το δυνατόν προκειμένου έρθει επιτέλους το θέμα της ΕΡΤ και της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης στη Βουλή, για να λάβουν όλα τα κόμματα σαφή θέση, με δεδομένο ότι η ΝΕΡΙΤ σε καμία περίπτωση δεν καλύπτει την έννοια της Δημόσιας Ρ/Τ, αποκλείει οριστικά την Περιφέρεια, τη Θεσσαλονίκη, αφήνοντας ελεύθερο το πεδίο στους ιδιώτες.

Από την πλευρά του ο κ. Κουτσούμπας συμφώνησε απόλυτα ότι με το σχεδιασμό για τη ΝΕΡΙΤ απαξιώνεται ακόμη περισσότερο η δημόσια ραδιοτηλεόραση, απαξιώνεται και αποκλείεται η Περιφέρεια, τονίζοντας ότι το ΚΚΕ θα παλέψει όπου και όπως μπορεί για να ανατρέψει αυτή την κατάσταση. Ο ΓΓτου ΚΚΕ τόνισε στη συνάντηση ότι από την πρώτη στιγμή, δίχως ταλαντεύσεις, στέκονται δίπλα στον συνεχιζόμενο αγώνα των εργαζόμενων της ΕΡΤ, εξακολουθώντας να συμπαρίστανται σε αυτό τον αγώνα. Όλα τα παλιά αρνητικά στοιχεία της ΕΡΤ τώρα με τη ΝΕΡΙΤ θα διευρυνθούν ακόμη περισσότερο, τόνισε ο κ. Κουτσούμπας και επεσήμανε ότι επειδή δεν πρέπει να κοιτάμε μόνο πίσω, αλλά κυρίως μπροστά, πάγια θέση του ΚΚΕ είναι η δημόσια ραδιοτηλεόραση της χώρας να τελεί υπό κοινωνική ιδιοκτησία.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 27/01/2014 - 16:39