"Γιατί ακόμα δεν έχει αντιδράσει ο ΟΑΕΔ για τους πληγέντες των εργατικών κατοικιών στην Κεφαλλονιά;"

Δημόσιο ερώτημα διατυπώνει ο Σύλλογος Υπαλλήλων τ.ΟΕΚ, με αφορμή τους σεισμούς στο Ιόνιο και συγκεκριμένα διερωτάται: "Γιατί ακόμα δεν έχει αντιδράσει ο ΟΑΕΔ για τους πληγέντες των εργατικών κατοικιών στην Κεφαλλονιά;".

Στο ερώτημα αναφέρει: "Κίτρινα χαρακτηρίστηκαν τα σπίτια στις Εργατικές Κατοικίες στο Ληξούρι  τα οποία είχαν χτιστεί με τον παλαιό αντισεισμικό κανονισμό(πριν το 1981),μετά το χτεσινό σεισμό.

Απαιτείται άμεσα η αυτοψία μηχανικών του τ.ΟΕΚ  με καταγραφή όλων των ζημιών και άμεση συμπαράσταση στους πληγέντες.

- Άμεση αποκατάσταση των κατοίκων με διασφάλιση της στέγασης τους.

- Ακύρωση των δόσεων για τις εργατικες κατοικίες

- Απαλλαγή από τα χαράτσια και από τον ενιαίο φόρο ακινήτων.

- Άμεση κατασκευή νέου οικισμού με διάθεση των νέων σπιτιών χωρίς κλήρωση σε όσους έχουν πληγεί.

- Ενίσχυση των ανέργων με ειδικές διατάξεις για τον Ν.Κεφαλλονιάς και Ιθάκης (παρόμοιες διατάξεις με εκείνες του Ν.Καλαμάτας)".




Eπίσης ο περιφερειακός συνδυασμός "Αντικαπιταλιστική Αριστερά στα Ιόνια", με περιφερειακή σύμβουλο την Τόνια Λαχανιώτη, σε ανακοίνωσή του επισημαίνει:


"Τα σοβαρά προβλήματα που προκάλεσε η ισχυρή σεισμική δόνηση στην Κεφαλονιά  χρειάζεται να αντιμετωπιστούν άμεσα , όχι με κινήσεις εντυπωσιασμού αλλά στην πράξη. Συγκεκριμένα ζητάμε τον άμεσο έλεγχο και αποκατάσταση του οδικού δικτύου, όπου είναι απαραίτητο, κυρίως εξαιτίας των κατολισθήσεων που έχουν σημειωθεί στο ορεινό δίκτυο καθώς και αποκατάσταση  του υδραυλικού δικτύου.


Εξαιρετική σημασία έχει το να αποκατασταθούν οικονομικά όλοι οι κάτοικοι της Κεφαλονιάς που υπέστησαν ζημιές είτε σε σπίτια , είτε σε καταστήματα.


 Η καταγραφή των ζημιών από μόνη της δεν είναι αρκετή. Ζητάμε να διατεθούν άμεσα από την Περιφέρεια Ιονίων και τον κρατικό μηχανισμό τα ποσά που είναι απαραίτητα ώστε να αποκατασταθούν όλοι οικονομικά όχι στο μακρινό μέλλον αλλά ΤΩΡΑ.

Για όλα τα παραπάνω ζητάμε άμεση σύγκλιση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων ώστε να υπάρξει ενημέρωση για το τι έχει γίνει μέχρι τώρα και να αποφασίσει τη διάθεση όλων των κονδυλίων που θα χρειαστούν".    
 
 
 
 
 
 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54