Ε.Μ.Ε.Ι.Σ: Οι "Yποκριτές" οι "Φαρισαίοι" και ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ


Συνεχίζεται η αντιπαράθεση μεταξύ της ΠΑΣΚΕ και του ΕΜΕΙΣ(ενωτικό μέτωπο εργατικών ισχυρών συνδικάτων - προέρχεται από πρώην μέλη της ΠΑΣΚΕ) με αφορμή το ΙΝΕ/ΓΣΕΕ.

Απαντώνας σε ανακοίνωση της ΠΑΣΚΕ, το ΕΜΕΙΣ αναφέρει:

"Προς υποκριτές - Φαρισαίους:

Στην ανακοίνωση της ΠΑΣΚΕ, είδαμε για μία ακόμα φορά, ο κος Παναγόπουλος να προσπαθεί να κάνει το άσπρο μαύρο και να χρησιμοποιεί ως ασπίδα προστασίας το σύνολο των στελεχών της ΠΑΣΚΕ, που λόγω εμπειρίας μας, είμαστε σίγουροι ότι ούτε γνωρίζουν, ούτε ουδέποτε ερωτήθηκαν για την συνενοχή τους στο δουλεμπόριο!

Σε ότι αφορά την μη συμμετοχή του εκπροσώπου μας στην συνεδρίαση του Προεδρείου του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ μόνο γελοία μπορούν να χαρακτηριστούν τα επιχειρήματα του κου Παναγόπουλου και αυτό διότι δεν έχουμε ξαναδεί ποτέ να συγκαλείται Προεδρείο οργάνου χωρίς ποτέ να έχει προηγουμένως συγκληθεί το Διοικητικό του Συμβούλιο. Τέτοιου είδους λειτουργία μόνο σε όργανα που προεδρεύει ο κος Παναγόπουλος μπορεί να υπάρξει.

Σε σχέση με τις διαδικασίες που εφάρμοζαν και εφαρμόζουν τα στελέχη μας, όπου είχαν και έχουν την πολιτική ευθύνη, τον ενημερώνουμε ότι για εμάς είναι αυτονόητο ότι τα συνδικαλιστικά όργανα συνεδριάζουν με ανοιχτές πόρτες!!!

Όσο δε για το ερώτημα σας πότε η συναδέλφισσα Σ. Σαλουφάκου και ο συνάδελφος Ν. Φωτόπουλος, επέτρεψαν σε απλά μέλη των Διοικήσεων τους να συμμετάσχουν σε συνεδριάσεις των Προεδρείων τους, η απάντηση είναι ΠΑΝΤΑ κάτι που γνωρίζεται πολύ καλά αλλά στην προσπάθειά σας να τους μειώσετε το μόνο εργαλείο που έχετε είναι τα ασύστολα ψεύδη.

Ως προς τον χαρακτηρισμό «διασπαστές», τον επιστρέφουμε στο ακέραιο!!! Εμείς, με σταθερή θέση, άποψη και ιδεολογία έχουμε επιλέξει να συνεχίσουμε τους ταξικούς αγώνες.  Εμείς δεν έχουμε κατεβάσει πουθενά ψηφοδέλτιο με μόνο σκοπό την διατήρηση μας σε καρέκλες, όπως ο κος Παναγόπουλος, στις εκλογές του Πρωτοβάθμιου Σωματείου του, 1 ½ χρόνο πριν, μόνο και μόνο για να παραμείνει εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Δ.Σ. της Εθνικής Τράπεζας!!!

Επειδή ερωτηθήκαμε αν ζητάμε από την ΓΣΕΕ και το ΙΝΕ/ΓΣΕΕ να κλείσουν τα τμήματα κατάρτισης, επαναλαμβάνουμε, μονότονα, αυτό που και δημόσια έχουμε εκφράσει: Οι μελέτες – έρευνες του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ αποτελούν ένα ισχυρό εργαλείο για τα συνδικάτα, που ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ αρνείται να αξιοποιήσει!!!  Αντίθετα, έχουμε την βεβαιότητα ότι πολλάκις δεν θα ήθελε να «υπάρχουν».  Αν σας ενδιαφέρουν πραγματικά οι δομές και το προσωπικό του ΙΝΕ, δεν θα το φορτώνατε με πλειάδα «επιστημονικών συνεργατών» με διπλοαμειβόμενους και ημέτερους.  Θα αξιοποιούσατε τις επιστημονικές τεκμηριωμένες επεξεργασίες του επιστημονικού προσωπικού, και δεν θα τις θάβατε!  Αφήστε λοιπόν τα κροκοδείλια δάκρυα για το προσωπικό του ΙΝΕ και επαναπροσδιορίστε το ρόλο και τις διαδικασίες του ΙΝΕ ως πραγματικού επιστημονικού φορέα τεκμηρίωσης και ανάλυσης, και όχι ως ένα κυβερνητικό και αντεργατικό παράρτημα, παραγωγής και αναπαραγωγής ρουσφετιών και βολεμένων!

Τέλος για τα προγράμματα, που με απόφαση κατά πλειοψηφία (διαφωνία ΔΑΣ) συμμετείχε το ΕΚΑ, γνωρίζεται και ηθελημένα διαστρεβλώνεται την πραγματικότητα, ότι συσχετίζονται αμιγώς με εκπαίδευση και έρευνα και ποτέ με δουλεμπόριο!

Σας υπενθυμίζουμε, ότι ακόμα και για τα stage, που ο κος Παναγόπουλος, δείχνοντας με το δάχτυλο τους εργαζόμενους, με stage προσπάθησε να καταδείξει τα θύματα ως θύτες, ενώ στην ΓΣΕΕ τους είχε χρησιμοποιήσει,  το ΕΚΑ με ομόφωνη απόφαση διακήρυττε ότι το πρόγραμμα STAGE υπέκρυπτε   σταθερή, μισθωτή εργασία και σε αυτή την κατεύθυνση διαμόρφωσε την δράση του.  Φυσικά στο ΕΚΑ ουδέποτε υπήρξε εργαζόμενος με stage.  Γιατί αν πραγματικά  διαφωνείς και καταγγέλλεις, δεν αξιοποιείς, αντίθετα το ΠΟΛΕΜΑΣ.

Στην ίδια, γνωστή λογική του, αφού ο κος Παναγόπουλος, κατήγγειλε για τα μάτια του κόσμου τα προγράμματα voucher, έτρεξε να εντάξει το ΙΝΕ/ΓΣΕΕ σε αυτά τα προγράμματα, για να νομιμοποιήσει το «δουλεμπόριο»!!

Αυτή η απόφαση ούτε των εργαζομένων ούτε των επιστημόνων του ΙΝΕ είναι, είναι δική του ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ!!!

Όσο δε για την απειλή σας ότι θα αντιδράσετε με «κάθε νόμιμο μέσο» την αναμένουμε, μαζί με το Διοικητικό, Λειτουργικό και κυρίως Οικονομικό Απολογισμό του ΙΝΕ / ΓΣΕΕ


ΚΑΘΑΡΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ ΑΣΤΡΑΠΕΣ ΔΕΝ ΦΟΒΑΤΑΙ!!!".

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 30/01/2014 - 08:37