Καταγγελίες για βίαιη καταστολή στη διαμαρτυρία φοιτητών έξω από το γραφείο Βαρβιτσιώτη

Σε 45 προσαγωγές έχει προχωρήσει η Αστυνομία κατά την ειρηνική διαμαρτυρία των στελεχών της φοιτητικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ, ΑΡΕΝ για την τραγωδία στο Φαρμακονήσι, έξω από το πολιτικό γραφείο του υπουργού Ναυτιλίας, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη. Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, στελέχη της νεολαίας του και δημοσιογράφοι καταγγέλουν ότι υπήρξε απίστευτη αστυνομική βία από δυνάμεις της ομάδας ΔΕΛΤΑ.

Σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών, όλα συνέβησαν κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας των στελεχών της φοιτητικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ, ΑΡΕΝ για τα γεγονότα που συνέβησαν στο Φαρμακονήσι, στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Ναυτιλίας, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Οι φοιτητές, σύμφωνα με μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων, κόλλησαν τρία αυτοκόλλητα και μια ανακοίνωση και στη συνέχεια δέχθηκαν αναίτια επίθεση από τους αστυνομικούς της ομάδας ΔΕΛΤΑ.

Οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν μάλιστα κάνει προσαγωγές αρκετών ατόμων, χωρίς ωστόσο να απαντήσουν στις ερωτήσεις βουλευτών για το σκοπό των προσαγωγών.

Οι φοιτητές προσάγονται στη ΓΑΔΑ και υπάρχει κάλεσμα για συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από το κτήριο της αστυνομικής διεύθυνσης.
 

Πηγή: Ναυτεμπορική - Εφημερίδα των Συντακτών

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 30/01/2014 - 12:46