"Mαϊμουδιά" στη Χίο με ανύπαρκτο σωματείο για ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ

Είναι γνωστό ότι μέσω των ΚΟΙΝΣΕΠ γίνεται διαχείριση κονδυλίων, οπότε η καταγγελία του σωματείου εργαζομένων Ο.Τ.Α. νομού Χίου, αποκτάει ιδιαίτερη σημασία:

Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ ν. Χίου κάνει λόγο για ανύπαρκτο σωματείο σε ΔΗΚΕΧ

Πε 30/1/2014
 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ο.Τ.Α   ΝΟΜΟΥ ΧΙΟΥ



ΑΠΟΘΕΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ - ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΣ «ΣΥΛΛΟΓΟΣ» ΣΥΝΗΓΟΡΕΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΚΕΧ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ


Διευκρινιστική ανακοίνωση- απάντηση σε «διάφορα δημοσιεύματα» φέρεται να εξέδωσε ο πρωτοεμφανιζόμενος « Σύλλογος» Εργαζομένων στη ΔΗΚΕΧ.

 Εκτελώντας χρέη συνηγόρου του Πρόεδρου της ΔΗΚΕΧ Μιχάλη Κοντούδη,  ο «Σύλλογος» εμμέσως επικρίνει το Σύλλογο Εργαζομένων στους Ο.Τ.Α Ν.Χίου, θεωρώντας   “επωφελή για τα συμφέροντα των εργαζομένων και των ευπαθών κοινωνικών ομάδων την απόφαση της ΔΗΚΕΧ για σύναψη προγραμματικής σύμβασης με ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ”.

Προφανώς έτσι αντιλαμβάνονται όσοι βρίσκονται πίσω από αυτή την ανακοίνωση,  τις έννοιες του δημόσιου συμφέροντος, της διαφάνειας στις αναθέσεις έργων και εργασιών, της αξιοκρατίας στις προσλήψεις προσωπικού και έτσι επιχειρηματολoγούν στην ανακοίνωση που εξέδωσαν.

 Με δεδομένο ότι η μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων στη ΔΗΚΕΧ είναι μέλη του Συλλόγου Εργαζομένων στους Ο.Τ.Α Ν. Χίου, είναι απορίας άξιον ποιοι-ες σε μία νύκτα συνέστησαν τον προαναφερόμενο «Σύλλογο», όταν μάλιστα ουδείς εργαζόμενος φαίνεται να υπογράφει τη φερόμενη ως ανακοίνωση  που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Εκ των πραγμάτων τίθενται λοιπόν ερωτήματα για το τι συνιστά η φερόμενη ως ανακοίνωση του «Συλλόγου» και ποιούς σκοπούς εξυπηρετεί στη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία . Συνιστά αποθέωση του εργοδοτικού-κυβερνητικού συνδικαλισμού ή μήπως αποτελεί συγκαλυμμένη προσπάθεια χειραγώγησης και διάσπασης του μετώπου των εργαζομένων από πλευράς εργοδοσίας;

 Ο Σύλλογος Εργαζομένων στους Ο.Τ.Α Ν. Χίου με γνώμονα τα δικαιώματα των Εργαζομένων και την προάσπιση του δημόσιου συμφέροντος, αταλάντευτα θα συνεχίσει τον αγώνα για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, με αξιοπρέπεια, ενάντια στην εξαθλίωση, τη σύγχρονη δουλεία και  τον εργασιακό μεσαίωνα.


Για το Δ.Σ

Ο Πρόεδρος  Ο Γραμματέας

Αλέκος Γαϊτάνος    Παναγιώτης Πεντάκη

 

Πηγή: www.chiosnews.com

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54