Μήνυση στον δημιουργό του «The Cleaners» από το χρυσαυγίτη Αλ. Πλωμαρίτη

Μήνυση κατά του δημιουργού του ντοκιμαντέρ «The Cleaners» («Οι εκκαθαριστές») Κωνσταντίνου Γεωργούση για «παραβίαση του απορρήτου της προφορικής συνομιλίας» κατέθεσε ο χρυσαυγίτης υποψήφιος βουλευτής Αλ. Πλωμαρίτης, σύμφωνα με το jailgoldendawn.wordpress.com.  

Ο ίδιος ο Αλ. Πλωμαρίτης διώκεται αυτεπαγγέλτως με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο 927/1979. Πρόκειται για έναν από τους«πρωταγωνιστές» του ντοκιμαντέρ που γύρισε ο Κωνσταντίνος Γεωργούσης στη γειτονιά του Αγίου Παντελεήμονα το διάστημα των διπλών εκλογών του Μαϊου-Ιουνίου 2012. Είναι ο υποψήφιος τη ΧΑ την μητέρα του οποίου «βοηθούσαν» χρυσαυγίτες να πάρει τη σύνταξή της από ΑΤΜ στη γνωστή φωτογραφία του «Πρώτου Θέματος». 
 

Στο επίμαχο βίντεο εμφανίζεται ο υποψήφιος βουλευτής στην Α’ Αθηνών Αλέξανδρος Πλωμαρίτης να καταφέρεται χυδαία κατά των αλλοδαπών υποστηρίζοντας ότι «για την οικονομική κρίση ευθύνονται οι λαθρομετανάστες». Μιλάει για «3 εκατομμύρια χαραμοφάηδες, που μας πίνουν το νερό, μας τρώνε το φαΐ και αναπνέουν τον αέρα τον δικό μας τον ελληνικό και μας σκοτώνουν». Μεταξύ, άλλων χρησιμοποιεί για τους μετανάστες χαρακτηρισμούς, όπως «πρωτόγονοι», «υπάνθρωποι» και «μιάσματα». 

Στον Αλ. Πλωμαρίτη ασκήθηκε δίωξη μετά τη δημοσιοποίηση βίντεο με τον ίδιο να εκθέτει τις «απόψεις» του το οποίο και στάλθηκε στον εισαγγελέα. Κατόπιν εκείνος υπέβαλε μήνυση για «παραβίαση των προσωπικών του δεδομένων» κατά του Κωνσταντίνου Γεωργούση και του βρετανικού καναλιού Channel 4. Τη μήνυση είχε προαναγγείλει ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης.
 
Ο Γεωργούσης Γεωργούσης, σύμφωνα με την ίδια πηγή, διώκεται σε βαθμό κακουργήματος, αφού οι μηνυτές του επικαλούνται την επιβαρυντική περίσταση της παραγράφου 4 του α.370Α, δηλαδή παραβίαση απορρήτου κατ’ επάγγελμα ή για ίδιο οικονομικό όφελος.

Δήλωση του συνηγόρου του Κωνσταντίνου Γεωργούση Θανάση Καμπαγιάννη στο jailgoldendawn.wordpress.com:

«Η μήνυση Πλωμαρίτη κατά του Κωνσταντίνου Γεωργούση είναι μια αναμενόμενη συνέχιση της βιομηχανίας φασιστικών διώξεων κατά των πάσης φύσεως «εχθρών» της ναζιστικής οργάνωσης. Το έργο του Γεωργούση πόνεσε την φασιστική συμμορία, γιατί αποκάλυψε στο ευρύ κοινό το ποιόν των απόψεων και των στελεχών της. Με αυτή την προσχηματική και πολιτικά υποκινούμενη μήνυση, ο Γεωργούσης διώκεται ως καλλιτέχνης, αλλά και ως αντιφασίστας. Είμαστε βέβαιοι ότι η Χρυσή Αυγή θα ήθελε να επιβάλλει στον Γεωργούση την ποινή που επέβαλε στον Παύλο Φύσσα. Αλλά, οι διώξεις αυτές θα γίνουν καταδίκες των νεοναζιστών. Ζητάμε από τη δικαιοσύνη να ερευνήσει τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της και να στείλει την μήνυση στο αρχείο. Αντίθετα, ζητάμε την παραδειγματική καταδίκη του Πλωμαρίτη στην εκκρεμή δίκη του με βάση τις διατάξεις του ν. 927/1979».

Πηγή: tvxs.gr 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 31/01/2014 - 01:20