Βόλος: 162 επιχειρήσεις έβαλαν λουκέτο τον πρώτο μήνα του 2014

Ίλιγγο προκαλεί ο αριθμός των λουκέτων σε επιχειρήσεις της Μαγνησίας, τον πρώτο μήνα του 2014. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Επιμελητήριο, τον Ιανουάριο εκατόν εξήντα δύο επιχειρήσεις κατέβασαν ρολά και διαγράφτηκαν από τα μητρώα του. Η πλειοψηφία των λουκέτων στη Μαγνησία, αφορά σε υπηρεσίες και εμπόριο.

 

Σχεδόν έξι λουκέτα την ημέρα!

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Επιμελητηρίου, για κάθε μία ημέρα αντιστοιχούν σχεδόν έξι λουκέτα.

Το ίδιο διάστημα, από 1η έως 29 Ιανουαρίου, την τύχη τους στο «επιχειρείν», αποφάσισαν να δοκιμάσουν μόλις 66 επιχειρηματίες που έκαναν έναρξη επαγγέλματος.

Τα περισσότερα λουκέτα αφορούν στους τομείς των υπηρεσιών και του εμπορίου. Η αυλαία του 2014 βρήκε 80 επιχειρήσεις του τομέα των υπηρεσιών να κλείνουν και 44 να ανοίγουν, ενώ στον κλάδο του εμπορίου κλείδωσαν 56 λουκέτα και αντίστοιχα μόλις 20 εμπορικά καταστήματα ανέβασαν ρολά. Στο μεταποιητικό τμήμα σημειώθηκαν 16 διαγραφές έναντι δύο εγγραφών ενώ στο τουριστικό καταγράφονται 10 διαγραφές.

Μάλιστα, όπως επεσήμανε ο κ. Μπασδάνης, πρόκειται κυρίως για ατομικές επιχειρήσεις. «Ο αριθμός των διαγραφών είναι ενδεικτικός του κλίματος που επικρατεί στην αγορά και με το νέο φορολογικό καθεστώς, τα πράγματα θα είναι ακόμη δυσκολότερα. Τα νέα μέτρα είναι δυσβάστακτα για τις επιχειρήσεις.

Διάβαστε περισσότερα στο taxydromos.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 01/02/2014 - 10:16