Εργατικό Κέντρο Χίου: έχουμε διατυπώσει τη θέση μας για ΚΟΙΝΣΕΠ

Το Εργατικό Κέντρο, όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του, "έχει διατυπώσει τις απόψεις του για τις ΚΟΙΝΣΕΠ και την αντίθεσή του στις σύγχρονες και συγκαλυμμένες γαλέρες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Το κάθε σωματείο λειτουργεί αυτόνομα και ανεξάρτητα προσπαθώντας να προάγει κατά την άποψη της Διοίκησής του το συμφέρον των μελών του.

     Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου έχει καθήκον να συντονίσει και να καθοδηγήσει τα σωματεία μέλη του χωρίς να επιβάλει την άποψή του, σεβόμενο την ανεξαρτησία τους. Καλούμε τον Δήμαρχο και τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να στηρίξουν το σωματείο και τους οικοδόμους με «δουλειές» και όχι με «ψηφοθηρικά τερτίπια».

     Η προσπάθεια διαφθοράς συνειδήσεων που εξελίσσεται αυτή την περίοδο είναι δείγμα του τι κόσμο μας ετοιμάζουν. Καλούμε τους εργαζόμενους να αντισταθούν και να διεκδικήσουν συλλογικά το δικαίωμα στη ζωή και την εργασία".


Από την πλευρά του το Σωματείο Οικοδόμων και συναφών επαγγελμάτων Χίου, «Ο Άγιος Ιωάννης»για το θέμα της ΚΟΙΝΣΕΠ, διευκρινίζει τα εξής:

"Σε απάντηση δημοσιευμάτων που φέρουν το σωματείο μας να συστήνει ΚΟΙΝΣΕΠ τους ενημερώνουμε ότι η διοίκηση του σωματείου εξετάζει όλες τις περιπτώσεις που θα μπορούσαν να βοηθήσουν τα μέλη μας, που στενάζουν από την ανεργία που φτάνει στην οικοδομή το 70%.

Στο Διοικητικό μας Συμβούλιο αποφασίστηκε η πρόθεσή μας να εξετάσουμε πως λειτουργούν οι ΚΟΙΝΣΕΠ και «αν» θα μπορούσαν να μας βοηθήσουν στην στήριξη των μελών μας και επ’ ουδενί  να συστήσουμε ΚΟΙΝΣΕΠ χωρίς να ακούσουμε την άποψη της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου και του Σωματείου Εργαζομένων ΟΤΑ".

 

Πηγή: www.chiosnews.com

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 05/02/2014 - 11:17