Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ρόδου

Ακούστε ζωντανά το πρόγραμμα της Ε.ΡΑ Ρόδου 08:00-13:00 καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή. Περισσότερες ειδήσεις, με συνεχή ενημέρωση, στις σελίδες της ΕΡΑ Ρόδου erarodos.blogspot.gr    erarodou.blogspot.gr και facebook.com/erarodos

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΟΔΟ.

‘’ΚΛΕΙΝΕΙ ΜΟΝΑΔΕΣ ΑΠΟΛΥΕΙ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ’’

Εν μέσω συγκεντρώσεων διαμαρτυριών γιατρών και εργαζομένων  και στη περιοχή μας ψηφίστηκε επί της αρχής (151 υπέρ και 119 κατά) στην Βουλή το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας για την κατάργηση του ΕΟΠΥΥ και τον σχηματισμό του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (ΠΕΔΥ).

Το νομοσχέδιο έχει στόχο «να κλείσει μονάδες» και «να απολύσει γιατρούς», την ώρα που «ανοίγει διάπλατα τον χώρο για τα ιδιωτικά συμφέροντα», δηλώνουν στην ΕΡΑ Ρόδου γιατροί του ΕΟΠΥΥ από  Ρόδο και Κω.

‘’Το νέο νομοσχέδιο κλείνει μονάδες. Προσωρινά, για ένα μήνα, τις κλείνει όλες., μετά θα κρατήσει κλειστές περισσότερες από τις μισές. Επίσης απολύει γιατρούς εκβιαστικά, για να συρρικνωθεί το δημόσιο σύστημα υγείας, μέσω ελαττωμένης κρατικής επιχορήγησης .Την ίδια στιγμή, το νομοσχέδιο ανοίγει διάπλατα τον χώρο για κάποια ιδιωτικά συμφέροντα, που θα αγοράσουν τα κέντρα από τον ΕΟΠΥΥ σε φτηνή τιμή και ο ασφαλισμένος θα πληρώνει από την τσέπη του για την περίθαλψη.’’

 

Δ. ΓΑΚΗΣ ..’’ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΝΗΣΙΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ  ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΓΙΑΤΡΟ’’.

Για τα μεγάλα προβλήματα στο σύστημα της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στη νησιωτική χώρα, αλλά και τις ελπιδοφόρες προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την ανασυγκρότηση και τη μεταρρύθμιση ενός ενιαίου συστήματος δημόσιας πρωτοβάθμιας υγείας εν λειτουργία, μίλησε ο Δημήτρης Γάκης στην τοποθέτηση του στο νομοσχέδιο για το Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας και την αλλαγή σκοπού του ΕΟΠΥΥ, στην ολομέλεια της Βουλής.

Στην ομιλία του ο βουλευτής Δωδεκανήσου, έθεσε το πολιτικό πλαίσιο μέσα στο οποίο συζητείται το νομοσχέδιο και κατέρριψε με επιχειρήματα τον αντικοινωνικό σχεδιασμό της κυβέρνησης στον τομέα της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας – ειδικά για τη νησιωτική χώρα.

 «Πώς αντιμετωπίζει η μνημονιακή κυβέρνηση τα θέματα της υγείας;», το κρίσιμο ερώτημα που έθεσε στην τοποθέτησή του, συνεχίζοντας με τα βασικά – αρνητικά για τους πολίτες- χαρακτηριστικά του νομοσχεδίου:

 «Αλλάζει δραματικά τα χαρακτηριστικά του ΕΟΠΥΥ. Μετατρέπει τον Οργανισμό σε αποκλειστικό αγοραστή υπηρεσιών από το ΕΣΥ και από τον ιδιωτικό τομέα. Οδηγεί τους πολίτες αποκλειστικά στους μεγαλοπάροχους υγείας, αφού μεθοδευμένα έχει προκαλέσει τη λειτουργική κατάρρευση του δημόσιου συστήματος υγείας, των δημόσιων νοσοκομείων. Κλείνει τις μονάδες του ΙΚΑ, του ΕΟΠΥΥ για απροσδιόριστο διάστημα –γιατί έτσι θα γίνει στην πράξη- με ανυπολόγιστες συνέπειες για την υγεία των πολιτών, ειδικά στη νησιωτική χώρα. Ολόκληρα νησιά κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς γιατρό.

 

ΚΑΘΕΤΗ ΠΤΩΣΗ ΣΤΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΡΟΔΟ.

Κάθετη πτώση σημειώθηκε ,τη χρονιά που πέρασε, στην κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος στη Ρόδο. σύμφωνα με τα ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΡΟΔΙΑΚΑ.

 Φέτος –επισημαίνει το πρωτοποριακό περιοδικό, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία είναι η μοναδική χρονιά από το 1996 που η ζήτηση ρεύματος μειώθηκε, οπισθοχωρώντας στα επίπεδα του 2008. Βέβαια αυτό που την προκάλεσε δεν ήταν άλλο από την οικονομική κρίση, όπως ακριβώς συνέβη και με τα απορρίμματα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το 2013 , παρόλο που η ΔΕΗ όπως κάθε χρόνο είχε νοικιάσει είκοσι (20) ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη για τους υποσταθμούς Ιαλυσού και Αφάντου, εκτός των άλλων είκοσι που έχει εντός του ΑΗΣ Σορωνής, αυτά δε χρειάστηκε να λειτουργήσουν παρά μόνο για δύο μέρες.’’ Πληρώσαμε λοιπόν ένα πολύ μεγάλο ποσό για την ενοικίασή τους για να αποδειχθεί ότι εάν είχαμε την πρόνοια να κάνουμε μια σχετικά μικρή εξοικονόμηση ίσως και να μην τα χρειαζόμασταν ποτέ.’’

 

ΣΤΙΣ 15 ΦΛΕΒΑΡΗ  ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΡΓΑΝΟΥ ΓΙΑ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΣΥΡΙΖΑ.

Η κεντρική πολιτική επικαιρότητα, αλλά και η στρατηγική που πρέπει να ακολουθήσει το κόμμα τοπικά ενόψει των εκλογών της τοπικής Αυτοδιοίκησης και των Ευρωεκλογών, απασχόλησαν τη Γενική Συνέλευση των μελών του ΣΥΡΙΖΑ Οργάνωσης Ρόδου  με παρόντα το Κώστα Ζαχαριάδη μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ.

Η γραμματεία έκανε απολογισμό της δράσης της για το έτος 2013 και πρότεινε τη διεξαγωγή εκλογών στις 15 -16  Φλεβάρη ,για την εκλογή νέας γραμματείας και αντιπροσώπων για τη Νομαρχιακή Συνδιάσκεψη Νότιας Δωδεκανήσου.

Τον απολογισμό της απερχόμενης γραμματείας παρουσίασε ο Γραμματέας της Οργάνωσης .Μ. Νεκτάριος Σαντορινιός, ο οποίος και ανακοίνωσε στο σώμα ότι δεν θα είναι ξανά υποψήφιος για τη γραμματεία της οργάνωσης μελών της πόλεως Ρόδου, αλλά θα δώσει το παρών στη διαδικασία ανάδειξης της νέας Νομαρχιακής Επιτροπής.

Κατά τη συζήτηση  και από τις τοποθετήσεις των μελών αναδείχθηκε η αναγκαιότητα της συστράτευσης όλων στον αγώνα για την ανατροπή της κυβέρνησης των μνημονίων και της καταστροφής, η οποία διαλύει καθημερινά τον κοινωνικό ιστό της χώρας και εξαθλιώνει τους πολίτες.

 

Η ΝΟΔΕ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΡΟΔΙΑΚΗΣ  ΕΠΑΥΛΗΣ.

Η ΝΟΔΕ Δωδεκανήσου παρακολουθώντας τις σοβαρές εξελίξεις αναφορικά με το 'θρίλερ' της παραχώρησης της Ροδιακής Έπαυλης από την ΕΤΑΔ προς τον Δήμο Ρόδου και τον κίνδυνο απένταξής της από το ΕΣΠΑ, αποφάσισε να στηρίξει κάθε προσπάθεια διεκδίκησης του ιστορικού αυτού μνημείου, το οποίο αποτελεί ένα από τα σημεία αναφοράς της ιστορίας της πόλης της Ρόδου και όχι μόνον.

‘’Η περιουσία του Ροδιακού λαού ‘’ επισημαίνει σε σχετικό δελτίο .’’ανήκει στους Ροδίτες και έτσι πρέπει να συνεχίσουμε την διεκδίκηση σε όλα τα επίπεδα -πολιτικής, πολιτισμού, χρηματοδότησης, αξιοποίησης και ανάδειξης του κτιριακού συγκροτήματος.’’

Παράλληλα η οργάνωση δηλώνει πως θα  στηρίξει κάθε προσπάθεια για να αναδειχθεί η Ρόδος ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021 αφού οι διαδικασίες πρέπει να ολοκληρωθούν άμεσα μέχρι τον προσεχή Ιούνιο του τρέχοντος έτους.

 

ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΤΗΣ ΠΕΝΤΑΟΡΟΦΗΣ ΠΤΕΡΥΓΑΣ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΡΟΔΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Υπογράφθηκε προχθές, ημέρα Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014, μεταξύ του Δήμου Ρόδου εκπροσωπούμενου από τον Αντ/ρχο Τεχνικών Έργων & Πολεοδομικού Σχεδιασμού κ. Μιχάλη Χριστοδούλου και της  αναδόχου εταιρείας «ΤΣΑΤΤΑΛΙΟΣ ΜΙΧΑΗΛ-ΚΟΣΜΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ Ο.Ε.», η σύμβαση κατασκευής του έργου «ΕΠΙΣΚΕΥΗ – ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΠΑΛΑΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΑΝΑΓΚΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ – ΜΕΤΑΣΤΕΓΑΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ», συνολικού ποσού 871.881,54 € (με αναθεώρηση και ΦΠΑ).

Αντικείμενο της σύμβασης είναι η αποκατάσταση της πενταόροφης πτέρυγας του παλαιού

Νοσοκομείου Ρόδου, συνολικής επιφανείας 4.175τ.μ. και η μετατροπή της σε γραφεία για τη στέγαση των Διευθύνσεων της Πολεοδομίας, των Οικονομικών και Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου.  Για τη χρηματοδότηση του έργου έχει συναφθεί Προγραμματική Σύμβαση ποσού 500.000,00 € μεταξύ του Δήμου Ρόδου και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Ο ΑντιδήμαρχοςΤεχνικών Έργων &Πολεοδομικού Σχεδιασμού

Μιχάλης Χριστοδούλου

 

ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΑΝΤΑΛΛΑΓΕΣ ΕΝΩΣΑΝ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ.

Η περιφερειακή σύμβουλος και πρόεδρος στην ΦΥΤΩΡΙΟ ΑΕ Τζένη Φάκκα-Βασιλαράκη ήταν προχθές η καλεσμένη της ΕΡΑ Ρόδου και των δημοσιογράφων Ρένας Βενιανάκη και Διαμαντή Διαμαντή. Η κ. Φάκκα μίλησε για τον τομέα του πολιτισμού, για την "Φυτώριο ΑΕ" στην οποία προεδρεύει σήμερα αλλά και για την απόφαση της να απέχει από τις προσεχείς περιφερειακές εκλογές.

Αναφερόμενη στον πολιτισμό και τις δράσεις που αναπτύχθηκαν στους δύο νομούς τα πρώτα δύο χρόνια είπε ότι "οι πολιτιστικές ανταλλαγές ένωσαν σε ένα μεγάλο βαθμό τους κατοίκους της περιφέρειας". Χαρακτήρισε το Φυτώριο παραγωγικό  αφού η παραγωγή του σε δενδρύλλια και καλλωπιστικά φυτά ξεπερνά τις 300.000. Αναφέρθηκε στα ιταλικά θερμοκήπια που ανακαλύφτηκαν μέσα σε θάμνους, τα οποία και θα αξιοποιηθούν μέσα από πρόγραμμα της ΑΝΔΩ. Για τον Βοτανικό κήπο, μεγαλεπήβολο σχέδιο της περιφερειακής αρχής η κ. Φάκκα σημείωσε ότι σύντομα θα ξεκινήσει το έργο αφού υπάρχει και το ανάλογο κονδύλι ύψους 900.000€.  Η "Φυτώριο ΑΕ" εκτός των άλλων συμβάλει με το μικρό συνεργείο που διαθέτει στις πλημμύρες, στις φωτιές και αντιμετωπίζει όλα τα προβλήματα που παρουσιάζουν οι εθνικές οδοί της Ρόδου.

‘’Το προσωπικό είναι ελάχιστο και προσπαθούμε με το υπάρχον να αντιμετωπίσουμε πολλά προβλήματα’’ ανέφερε  χαρακτηριστικά  η κ. Φάκκα.

 

ΤΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΑΝΑΣΚΑΦΩΝ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ ΣΕ ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΟ ΛΟΥΒΡΟ!

Η σημαντική περιοδική έκθεση με τίτλο «Ρόδος: ένα ελληνικό νησί πύλη από και προς την Ανατολή. Από την Ύστερη Εποχή του Χαλκού έως τους αρχαϊκούς χρόνους» θα περιλαμβάνει ευρήματα ροδιακών ανασκαφών του 19ου αιώνα που μεταφέρθηκαν, μέσα από νόμιμους ή παράνομους οδούς, στο Βρετανικό Μουσείο, στο Μουσείο του Λούβρου, στο Εθνικό Μουσείο Δανίας και στα Κρατικά Μουσεία Βερολίνου.

Επίσης, θα παρουσιαστούν εκθέματα από το Μουσείο Τέχνης της Βέρνης και το Cabinet des Médailles της Εθνικής Πινακοθήκης του Παρισιού, καθώς και 108 έργα από το Αρχαιολογικό Μουσείο της Ρόδου και την ΚΒ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων.
Τα τελευταία θα «ταξιδέψουν» στο Παρίσι και με την έγκριση του ΚΑΣ, όπου παρουσιάστηκαν προχτές Τρίτη 4/2/2014 οι ενότητες και το σκεπτικό της έκθεσης.

Σκοπός της λοιπόν είναι να παρουσιαστεί η Ρόδος ως «πύλη» από και προς την Ανατολή και ο ρόλος της στη διαμόρφωση της ελληνικής τέχνης και του πολιτισμού, από το τέλος των προϊστορικών έως τις αρχές των ιστορικών χρόνων, καθώς και η σημασία του νησιού στην ανασκαφική έρευνα. Το κεντρικό της νόημα, ωστόσο, βρίσκεται αλλού: Στην έμμεση αναφορά στις πρώτες αρχαιολογικές έρευνες στο νησί, νόμιμες (με έγκριση των τούρκικων αρχών) αλλά και παράνομες, που εμπλούτισαν με εκθέματα μεγάλα μουσεία του εξωτερικού.

Η έκθεση που διεξάγεται με έξοδα του Μουσείου του Λούβρου, θα έχει διάρκεια από τις 15 Οκτωβρίου 2014 ως τις 10 Μαρτίου 2015. Είναι, δε, πολύ πιθανόν, με έξοδα των διοργανωτών, να μεταφερθεί και στην Ελλάδα.

 

ΕΦΥΓΕ ΜΕ ΤΟ ΣΟΥΡΟΥΠΟ Η ΜΙΚΡΗ ΦΩΚΙΑ.

Η μικρή φώκια που βρίσκονταν στην παραλία της Ιξιάς, εγκατέλειψε τη περιοχή  κατά το σούρουπο προς άγνωστη -κατεύθυνση...Αξίζει να σημειωθεί πως παρά την  απαγόρευση από το Ενυδρείο της πρόσβασης στο σημείο,  εκατοντάδες ήταν οι πολίτες μικροί και μεγάλοι που κατευθύνθηκαν στην εν λόγω παραλία για να δουν  την όμορφη επισκέπτρια..Οι άνθρωποι του Ενυδρείου χαρακτήρισαν την συμπεριφορά της ως ιδιαίτερη και την αποδίδουν είτε στην αλλαγή τριχώματος είτε σε κάποιο παθολογικό πρόβλημα.

 

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΡΟΔΙΑΚΟ ΔΑΣΟΣ.

Το Ροδιακό Δάσος σε συνεργασία με τον Μορφωτικό  Σύλλογο Ασκληπιείου Ρόδου διοργανώνουν την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου στις 11.00π.μ. ενημερωτική ημερίδα για το Δασικό Περιβάλλον που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου στο Ασκληπιείο της Ρόδου.
Η ημερίδα έχει ως στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για την προστασία του δασικού περιβάλλοντος και τη προώθηση συγκεκριμένων δράσεων προστασίας και ανάπτυξης των δασών της νήσου Ρόδου.

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΩ

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ‘’ΓΚΡΕΜΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΗΔΗ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ‘’

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στο Νομοσχέδιο για τη κατάργηση του ΕΟΠΥΥ και το σχηματισμό του Πρωτοβάθμιου  Εθνικού Δικτύου Υγείας (ΠΕΔΥ) πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα ,με πρωτοβουλία του Εργατικού κέντρου και την συμμετοχή των νοσοκομειακών γιατρών, του σωματείου εργαζομένων αλλά και άλλων Πρωτοβάθμιων σωματείων, έξω από το νοσοκομείο Κω‘’.

Ο μειωμένος προϋπολογισμός των Δημόσιων Φορέων Υγείας καθώς και οι μηδενικές προσλήψεις του προσωπικού, οδήγησαν στο γκρέμισμα των ήδη υποβαθμισμένων δημόσιων υπηρεσιών που μέχρι τώρα παρέχονταν δωρεάν. Τώρα αποφασίστηκε και η μετατροπή του ΕΟΠΥΥ αποκλειστικά σε αγοραστή υπηρεσιών Υγείας, με την ταυτόχρονη εφαρμογή της διαθεσιμότητας και της κινητικότητας για τη μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων και γιατρών’’, ανέφεραν οι εργαζόμενοι  μιλώντας όχι για ένα  ενιαίο σύστημα ΠΦΥ, αλλά  για  ένα συνονθύλευμα δομών που θα παρέχουν αποσπασματικές υπηρεσίες.

 

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ‘’ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ  Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ’’

‘’Η κυβέρνηση συνεχίζει την δραστική υποχρηματοδότηση των Κρατικών Νοσοκομείων, των Κέντρων Υγείας, του ΕΟΠΥΥ και των ασφαλιστικών ταμείων. ΜΑΣ ΛΗΣΤΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΘΗΣΑΥΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΛΙΓΟΙ’’ υποστήριξε στην ομιλία της η πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κική Μακρή χαρακτηρίζοντας εγκληματική τη κατάσταση στα Νοσοκομεία και  επικίνδυνες τις μεθοδεύσεις για το άνοιγμα του Κέντρου Υγείας στην Αντιμάχεια, χωρίς οργανόγραμμα, χωρίς προσλήψεις προσωπικού, με εθελοντική εργασία. Επικίνδυνες τόσο για τους υγειονομικούς όσο και για τους ασφαλισμένους.’’

 

ΣΤΟΥΣ ΙΣΧΥΡΟΥΣ ΤΗΣ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑΣ Η ΚΩΣ.

Στην ενδέκατη θέση σε αφίξεις προορισμού κρουαζιέρας στην χώρα ανάμεσα σε 42 προορισμούς. Κατατάσσεται η Κως σύμφωνα με τα στοιχεία της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος.

Η Κως με ποσοστά αύξησης, συγκριτικά με το 2012, της επιβατικής κίνησης άνω του 57% και των προσεγγίσεων άνω του 34% συγκαταλέγεται πλέον ανάμεσα στα μεγάλα λιμάνια φιλοξενίας επισκεπτών κρουαζιέρας με 65.000 αφίξεις το 2013 ανταγωνιζόμενη  παραδοσιακούς προορισμούς.

‘’Οι θεαματικές επιδόσεις της Κω στην ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού που αγγίζουν ποσοστά αύξησης που ξεπερνούν το 96% στις προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων σε σύγκριση με το 2010 οφείλονται‘’, όπως σημειώνει η δημοτική αρχή’’ στον ολοκληρωμένο σχεδιασμό και τη μεθοδικότητα της Διοίκησης και των στελεχών του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κω που επενδύουν συστηματικά στην ανάδειξη της Κω ως προορισμού κρουαζιέρας.

Καθοριστικό ρόλο στην εντυπωσιακή πορεία των αφίξεων πλοίων και επιβατών κρουαζιέρας στο νησί, έπαιξε η πρόσδεση, παρά τις σημαντικές τεχνικές δυσκολίες, για πρώτη φορά στο νησί το 2012 πλοίων μήκους μεγαλύτερων των 300 μέτρων όπως το πλοίο Costa Atlantica που μετέφερε κάθε φορά στο λιμάνι της Κω, 2500 περίπου επιβάτες.

 

ΑΥΡΙΟ Η 1η  ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΒΟΡΕΙΑΣ ΔΩΔ/ΣΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ.

Η 1η Νομαρχιακή Συνδιάσκεψη Βόρειας Δωδ/σου του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποιείται αύριο Σάββατο στο ΜΑΡΙΤΙΝΑ. Θα συζητηθούν οι πολιτικές εξελίξεις, το πρόγραμμα δράσης και θα εκλεγεί νέα Νομαρχιακή Επιτροπή. Την Συνδιάσκεψη θα παρακολουθήσουν τα μέλη της Κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Σκούτας και Κώστας Μπούκας.

 

Η ΓΕΩΡΓΟΕΝΩΣΗ ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΙ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΗΣ ΕΡΓΟ  ΚΑΙ ΣΤΗ ΚΩ.

Λόγω της οικονομικής κρίσης, η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Δωδεκανήσου έχει ξεκινήσει τον τελευταίο χρόνο μια σημαντική προσπάθεια στήριξης των οικονομικά ασθενέστερων συμπολιτών μας έχει ξεκινήσει η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών το τελευταίο χρόνο, μέσω των κοινωνικών παντοπωλείων της Ρόδου.

Μια παρόμοια προσπάθεια οικονομικής υποστήριξης δρομολογεί και στην Κω.

Έως σήμερα έχουν διατεθεί περίπου 250 κιλά τροφίμων στην Ιερά Μητρόπολη Κω μέσω των εμπορικών καταστημάτων που διατηρεί εκεί η Ένωση. Τον τελευταίο χρόνο έχουν συνολικά διατεθεί τρόφιμα άνω των 2 τόνων για το κοινωφελές έργο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Δωδεκανήσου.

 

Η ΑΝΝΑ ΣΑΡΡΗ  ΚΑΡΑΜΠΕΣΙΝΗ ΣΤΗ ΧΟΡΟΕΣΠΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ  ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ.

Στη Κοπή Πίτας  και Χοροεσπερίδα της Ομοσπονδίας Δωδεκανησιακών Σωματείων, που πραγματοποιείται αύριο Σάββατο  στο Π. Φάληρο, θα παραβρεθεί και η Άννα Σαρρή Καραμπεσίνη.

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΠΑΘΟ.

ΛΥΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΑ ΔΥΟ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΑ.

‘’Λύθηκε οριστικά το πρόβλημα των δύο ασθενοφόρων , που αποτελούσαν δωρεά προς την Κάρπαθο αλλά δεν μπορούσαν να εκτελωνιστούν για να διατεθούν για τις ανάγκες του νησιού, με  τροπολογία που απαλλάσσει τα ασθενοφόρα από το τέλος ταξινόμησης και κάθε είδους φόρους..’’ υποστηρίζει ο βουλευτής Μάνος Κόνσολας, σε σχετικό δελτίο.

Με τη δημοσίευση του σχετικού νόμου στο ΦΕΚ , τα δύο ασθενοφόρα θα μπορούν να διατεθούν για την κάλυψη των αναγκών του νησιού, όπως ήδη έχει αποφασιστεί.

 

Β. ΥΨΗΛΑΝΤΗΣ . ’’ΔΕ ΔΙΝΕΤΑΙ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΩΝ’’

Την πρόβλεψη για την δυνατότητα προμήθειας κινητών μονάδων υγείας εξήρε ο βουλευτής Β. Υψηλάντης στη Βουλή κατά την ομιλία του με αφορμή το σχέδιο νόμου για τη Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας ενώ ανέφερε πως στο νομοσχέδιο πρέπει να συμπεριληφθούν και πλωτές μονάδες υγείας. Όπως δηλώνει ο βουλευτής Δωδεκανήσου  η τροπολογία σε σχέση με την απαλλαγή από τον φόρο ταξινόμησης και τελών δωρεών ασθενοφόρων κτλ. δεν δίνει οριστική λύση στο πρόβλημα των ασθενοφόρων της Καρπάθου και για τον λόγο αυτό πρέπει το Υπουργείο Υγείας να εξετάσει κάθε δυνατή μέθοδο, προκειμένου να μην απαξιωθούν τα ασθενοφόρα, που προ  ετών δωρίθηκαν στην Κάρπαθο.

 

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ, ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΡΠΑΘΟΥ-ΚΑΣΟΥ.

‘’ Παρά τους  σαφώς μειωμένους οικονομικούς πόρους σε σχέση με το παρελθόν και τη συρρίκνωση λόγω συνταξιοδότησης και απαγόρευσης προσλήψεων η Περιφερειακή Ενότητα  Καρπάθου-Κάσου ανέπτυξε μια δραστηριότητα δυσανάλογη σε σχέση με τα μέσα που διαθέτει..’’ αναφέρεται στον απολογισμό των Περιφερειακών συμβούλων, για το 2013.

Να σημειωθεί   ότι στο πλαίσιο της Περιφερειακής Ενότητας Καρπάθου-Κάσου λειτουργούν 6 τμήματα: Εσωτερικής Λειτουργίας ,Μεταφορών και Επικοινωνιών, Τεχνικών Υπηρεσιών, Αγροτικής Οικονομίας, Κτηνιατρικής και Γραφείο Δημόσιας υγιεινής. Τα τμήματα αυτά στελεχώνουν 15 υπάλληλοι διαφόρων ειδικοτήτων. (Μόνιμοι, ορισμένου χρόνου και κοινωφελούς εργασίας).

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54