EKA: Στη ΜΟΔ Α.Ε καταστρατηγούν την εργατική νομοθεσία

Το Ε.Κ.Α. καταγγέλλει την απροκάλυπτη καταστρατήγηση της Εργατικής Νομοθεσίας που επιχειρείται στη ΜΟΔ Α.Ε. σε βάρος των εργαζόμενων.
Συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή του τονίζει ότι: "Η κατάργηση του αναφαίρετου και κατοχυρωμένου δικαιώματος των εργαζόμενων να αποζημιώνονται χρηματικά για τις μη ληφθείσες μέρες άδειας, καθώς και της ταυτόχρονης υποχρέωσης του εργοδότη να αποδίδει αυτή την αποζημίωση, είναι απόφαση ξεκάθαρα παράνομη και αντισυνταγματική. Η δε μεθόδευση υπό την οποία επιχειρείται είναι αστεία: Με απόφαση Υπουργού και όχημα την τροποποίηση του …Εσωτερικού Κανονισμού της ΜΟΔ Α.Ε!!


Την ίδια ώρα, είναι ολοφάνερο ότι, αυτή η απόφαση θα αποτελέσει μπούσουλα και για τους εργαζόμενους σε άλλες ΔΕΚΟ, οι οποίοι, για το λόγο αυτό καλούνται σε επαγρύπνηση και αγωνιστική ετοιμότητα.


Το ΕΚΑ δηλώνει ότι θα σταθεί στο πλευρό του Σωματείου Εργαζομένων στη ΜΟΔ και θα συνδράμει με κάθε πρόσφορο και δυνατό τρόπο όλες τις νομικές, συνδικαλιστικές και αγωνιστικές ενέργειες στις οποίες θα προχωρήσουν οι εργαζόμενοι εκεί, προκειμένου να αποσυρθεί ή να ακυρωθεί στο ΣτΕ αυτή η Απόφαση και να αποτραπεί ένα ακόμη πισωγύρισμα σε δικαιώματα και κατακτήσεις δεκαετιών των εργαζομένων".
 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54