Αποφασίζουν οι αγρότες - Τι λένε για τις διορθωτικές κινήσεις της κυβέρνησης φοροτεχνικοί

Στο μπλόκο της Νίκαιας, θα βρεθούν σήμερα εκπρόσωποι των αγροτών από όλη τη περιφέρεια μετά από κάλεσμα των συναδέλφων τους από τη Θεσσαλία  προκειμένου να καθορίσουν την πορεία των κινητοποιήσεων τους στο πλαίσιο σύσκεψης στο Πνευματικό Κέντρο Νίκαιας. Στο ίδιο σημείο θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή μεγάλο πανελλαδικό συλλαλητήριο. Στον απόηχο των διορθωτικών κινήσεων στις οποίες προχώρησε η κυβέρνηση προκειμένου να τους κατευνάσει, έμπειροι φοροτεχνικοί σημειώνουν ότι ο πυρήνας της φορολογικής μεταρρύθμισης για τους αγρότες, παραμένει αναλλοίωτος καθώς η κατάργηση των βιβλίων που εξαγγέλθηκε υπό την πίεση των µπλόκων και η αντικατάστασή τους από τα στοιχεία εσόδων-εξόδων δεν αφορά στην υποχρέωση τήρησης των παραστατικών αλλά στον τρόπο καταχώρησής τους.

 

 

 

Όπως αναφέρουν στην Agrenda ειδικοί επί των φορολογικών θεμάτων, αυτό που στασιαστικά παρέχεται στους αγρότες είναι ένα πιο ευέλικτο πλαίσιο καταγραφής των λογιστικών δεδοµένων.

Παράλληλα διευρύνεται το εισοδηµατικό όριο για την υπαγωγή στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ στα 15.000 ευρώ (από 10.000 ευρώ) ενώ απαλείφεται το κριτήριο των ενισχύσεων (πριν στα βιβλία έµπαιναν και αγρότες µε επιδοτήσεις άνω των 5.000 ευρώ). 

Με πληροφορίες από το Agronews.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 08/02/2014 - 15:43