Το αδιαχώρητο επικρατεί σήμερα στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου το οποίο είναι το μοναδικό εφημερεύον στη Θεσσαλονίκη, ενώ λόγω της μεγάλης προσέλευσης οι ασθενείς μπορεί να χρειαστεί να περιμένουν έως και οκτώ ώρες για να εξεταστούν

Νοσοκομείο Παπαγεωργίου: Οκτώ ώρες περιμένουν οι ασθενείς για να εξεταστούν

Έως και οκτώ ώρες χρειάζεται να περιμένουν για να εξεταστούν, οι ασθενείς που σήμερα έχουν την ατυχία να χρειαστούν νοσοκομειακή περίθαλψη στη Θεσσαλονίκη. Στις 14:30 στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, το οποίο είναι και το μοναδικό εφημερεύον σήμερα στην πόλη, ο αριθμός των ασθενών που περίμεναν να εξεταστούν ήταν 700 και μέχρι αύριο τις 8.00 το πρωί οπότε θα λήξει η εφημερία υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσουν τους 1.300.

Αυτό ανέφερε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής του νοσοκομείου, Γιώργος Χριστόπουλος υπογραμμίζοντας ότι το νοσοκομείο έχει μόνο του γενική εφημερία .

«Τα νοσοκομεία εφημερεύουν ανά δύο όμως το Παπαγεωργίου στις μισές εφημερίες είναι μόνο του. Θα έπρεπε να εφημερεύει και άλλο νοσοκομείο μαζί με το Παπαγεωργίου» σημείωνε με νόημα.

Αναφορικά με τα περιστατικά εξηγούσε ότι είναι είναι βαριά παθολογικά, καρδιολογικά, ενώ ο αριθμός των ασθενών με λοιμώξεις είναι αυξημένος και υπάρχουν ακόμα διακομιδές από την επαρχία.

Τα βαριά περιστατικά, σύμφωνα με τον κ. Χριστόπουλο, εξετάζονται αμέσως ενώ τα ελαφρά μπορεί να χρειαστεί να περιμένουν μέχρι και οκτώ ώρες, ενώ υπό κανονικές συνθήκες σε γενική εφημερία η αναμονή συνήθως είναι δύο ώρες.

Πηγή: thessotday.gr - ΑΜΠΕ

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 12/02/2014 - 16:42