Πέθανε ο πρώην πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Στέλιος Σταυρίδης

Απεβίωσε σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες ο τέως πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Στέλιος Σταυρίδης κτυπημένος από καρκίνο. O Στέλιος Σταυρίδης είχε γεννηθεί στην Αθήνα με καταγωγή από την Σμύρνη. Ήταν διπλωματούχος Μηχανολόγος του Πολυτεχνείου Ζυρίχης, με μεταπτυχιακές σπουδές σε Business Administration και Οικονομικά. Είχε καταλάβει κορυφαίες διοικητικές θέσεις σε μεγάλες εταιρείες, όπως ο Όμιλος Lavipharm (Εντεταλμένος Σύμβουλος 1984-1987), η Κλωστοϋφαντουργία Αιγαίον με 3.500 εργαζόμενους (Διευθύνων Σύμβουλος 1988), τα Τσιμέντα Ηρακλής-Lafarge με 3.200 εργαζόμενους (Πρόεδρος Δ.Σ. & Διευθύνων Σύμβουλος 1991-1992), τα Ελληνικά Πετρέλαια (Διευθύνων Σύμβουλος 1992), τα ΕΛΔΑ (Ελληνικά Διυλιστήρια Ασπροπύργου, Πρόεδρος Δ.Σ. 1992-1993), η ΕΥΔΑΠ, όπου ήταν πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος και το ΤΑΙΠΕΔ (Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου) του οποίου διετέλεσε πρόεδρος από τον Απρίλιο έως και τον Αύγουστο του 2013 - επί των ημερών του δρομολογήθηκε και η πώληση του ΟΠΑΠ σε εταιρείες συμφερόντων Μελισσανίδη. Παραιτήθηκε μετά τις έντονες αντιδράσεις επειδή χρησιμοποίησε το ιδωιτικό αεροσκάφος του επιχειρηματία.

Τη βαθύτατη θλίψη του για την απώλεια του Στέλιου Σταυρίδη εξέφρασε ο πρωθυπουργός 

«Άνθρωπος εμπνευσμένος και δημιουργικός διακρίθηκε για την προσφορά του στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και της εθνικής μας οικονομίας. Ανέλαβε με επιτυχία την Διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ, ολοκληρώνοντας αποτελεσματικά σημαντικές αποκρατικοποιήσεις. Ο Στέλιος Σταυρίδης τίμησε την παράταξή μας ως υποψήφιος βουλευτής και με τίμησε προσωπικά με την φιλία του», δήλωσε ο κ. Σαμαράς εκφράζοντας τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.

«Ένας καλός φίλος, εξαιρετικός οικογενειάρχης και παρά τα γεγονότα πολύ καλός πρόεδρος στο ΤΑΙΠΕΔ, ο Στέλιος Σταυρίδης έφυγε. Καλό ταξίδι», έγραψε στο twitter, o υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

 
Με πληροφορίες από Ναυτεμπορική
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 19/02/2014 - 15:14