«Όχι» εργαζομένων στην ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου Χανίων

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της ιδιωτικοποίησης του αεροδρομίου Χανίων πραγματοποίησαν σήμερα εργαζόμενοι του αεροδρομίου, εκπρόσωποι φορέων και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Εργαζόμενοι και συνδικαλιστές της Ομοσπονδίας Συλλόγων Πολιτικής Αεροπορίας είχαν υψώσει πανό έξω από την αίθουσα των αφίξεων στο οποίο ανέφεραν ότι το αεροδρόμιο δεν πωλείται.

Εκεί απευθυνόμενοι σε εκπροσώπους μιας από τις ενδιαφερόμενες κοινοπραξίες, για το συγκεκριμένο αεροδρόμιο, τους κάλεσαν να επιβιβαστούν στο ίδιο αεροπλάνο και να επιστρέψουν στην Αθήνα δηλώνοντας: «δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να δει τους χώρους του αεροδρομίου».

Οι εκπρόσωποι των επενδυτών κατευθύνθηκαν στο γραφείο του αερολιμενάρχη, το οποίο είχαν καταλάβει συμβολικά συνδικαλιστές της ΟΣΥΠΑ, με επικεφαλής τον πρόεδρο της ομοσπονδίας Βασίλη Αλεβιζόπουλο.

Στον χώρο συγκεντρώθηκαν και δεκάδες εκπρόσωποι φορέων και κομμάτων στα Χανιά, οι οποίοι και εξέφρασαν την αντίθεσή τους σε κάθε προσπάθεια ιδιωτικοποίησης του αεροδρομίου.

Σύμφωνα με τον κ. Αλεβιζόπουλο, η ομοσπονδία είναι αντίθετη σε κάθε προσπάθεια πώλησης ελληνικών αεροδρομίων που αποτελούν μοχλό της τουριστικής και εθνικής οικονομίας. Ο ίδιος δήλωσε ότι στο πλαίσιο των δράσεων για να μην ιδιωτικοποιηθούν ελληνικά αεροδρόμια "η ΟΣΥΠΑ θα προσφύγει με όλα τα νόμιμα μέσα στα ελληνικά και ευρωπαϊκά δικαστήρια".

Πηγή ΑΜΠΕ

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54