Συνεχείς επιθέσεις των ΜΑΤ κατά των εργαζομένων έξω από ΥΠΟΙΚ και Διοικητικής Μεταρρύθμισης

Αντιμέτωποι με τις αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται από το πρωί καθηγητές, σχολικοί φύλακες και καθαρίστριες, οι οποίοι διαδηλώνουν ενάντια στις απολύσεις και τη διαθεσιμότητα και με αφορμή τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης με την τρόικα, στο υπουργείο Οικονομικών.

Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι τα ΜΑΤ απώθησαν εκ νέου τους διαδηλωτές έξω από το υπουργείο Οικονομικών, με στόχο να ανοίξουν δίοδο για να αποχωρήσει η τρόικα από το υπουργείο.

Νωρίτερα, πριν τις 11 το πρωί, η αστυνομία απώθησε τους διαδηλωτές με χημικά ώστε να τους εμποδίσει να διαδηλώσουν έξω από το υπουργείο, όπου βρίσκονταν ήδη συγκεντρωμένες οι καθαρίστριες. Στην κινητοποίηση συμμετέχει και το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής.

Η επίθεση των ΜΑΤ είχε ξεκινήσει από νωρίς το πρωί, έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. 

Η αστυνομία έκανε χρήση χημικών για να απομακρύνει τους διαδηλωτές, την ώρα που επιχειρούσαν να μπουν στο χώρο του υπουργείου, ενώ προσήγαγε 17 διαδηλωτές στη ΓΑΔΑ στους οποίους και ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Κοτσυφάκης. Λίγο μετά τις 9 οι διαδηλωτές αφέθηκαν ελεύθεροι.

Το μεσημέρι η ΑΔΕΔΥ κάλεσε σε κινητοποίηση έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ενώ η ΟΛΜΕ κήρυξε στάση εργασίας.

Νέο επεισόδιο προκλήθηκε στο Σύνταγμα στη διάρκεια της συγκέντρωσης σχολικών φυλάκων και εκπαιδευτικών.

Διαδηλωτές και αστυνομικοί συγκρούστηκαν, όταν οι δεύτεροι επιχείρησαν να ανοίξουν τον δρόμο μπροστά από το υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να αποχωρήσει η τρόικα. 

Οι συγκεντρωμένοι απωθήθηκαν προς την οδό Ερμού, αφού πρώτα έγινε περιορισμένη χρήση χημικών, ενώ και αυτήν τη φορά τρία άτομα -μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος της ΠΟΕ - ΟΤΑ Θ. Μπαλασόπουλος- βρέθηκαν στο οδόστρωμα και τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Ένας εκ των τραυματιών μάλιστα χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Εν τω μεταξύ, οι αστυνομικοί προσήγαγαν στη ΓΑΔΑ τον αντιπρόεδρο της ΑΔΕΔΥ Γρ. Καλομοίρη. 

Πηγές: Ναυτεμπορική, 902.gr, @dromografos


 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 28/02/2014 - 15:01