E.M.Ε.Ι.Σ.: Εδώ και τώρα ανατροπή!!

Με ανακοίνωσή της η γραμματεία της συνδικαλιστικής παράταξης της ΓΣΕΕ, "ΕΜΕΙΣ", αναφέρει τα ακόλουθα:



"Η έλευση της Τρόικας και οι σχεδιαζόμενες νέες δραματικές ανατροπές των οικονομικών, ασφαλιστικών και εργατικών μας δικαιωμάτων (όσων έχουν απομείνει) θα επιφέρουν το τελειωτικό χτύπημα σε μια κοινωνία που πληρώνει αγόγγυστα τα Νεοφιλελεύθερα, αναποτελεσματικά και καταστροφικά Μνημόνια, χωρίς ουσιαστική αντίσταση και αντίδραση απ’ την Τριτοβάθμια Συνδικαλιστική Οργάνωση της χώρας μας (ΓΣΕΕ).


Οι επιχειρήσεις κλείνουν, η ανεργία καλπάζει ανεξέλεγκτη, το ξεπούλημα δημόσιων επιχειρήσεων και οργανισμών συνεχίζεται, η Υγεία και η Κοινωνική Ασφάλιση διαλύεται, οι άνεργοι και οι φτωχοί εξαθλιώνονται και τρέχουν στα συσσίτια, αλλά η ηγεσία της ΓΣΕΕ περί άλλα τυρβάζει!!! Συγνώμη μην τους αδικούμε τελείως, γιατί κάνουν και έργο!! Εμπορεύονται την απελπισία των Νέων, μοιράζοντας VOUCHERS και εκσυγχρονιστική σκλαβιά προς τους Μεγαλοξενοδόχους και άλλους εργοδότες!!


Μετά από 4 μήνες συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΓΣΕΕ με κύρια θέματα την ανακατανομή των καρεκλών της ηγετικής ομάδας. Για όλα τα άλλα σοβαρά προβλήματα της εργατικής τάξης και της κοινωνίας, η μπάλα «πετάχτηκε» για μια ακόμα φορά στην εξέδρα! Εξουσιοδότηση της Ε. Επιτροπής για 24ωρη Απεργία στο ΑΟΡΙΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ και με αιτήματα ανάλογα με τον καιρό (αν βρέχει ή όχι) και την ΕΠΟΧΗ!!


Με την ΕΓΣΣΕ στον αέρα, με μαζικές απολύσεις, διαθεσιμότητες με απλήρωτους και ανασφάλιστους εργαζόμενους, με λουκέτα στην ΕΡΤ, στη Βαριά βιομηχανία, στις βιοτεχνίες και στην ΕΚΡΗΞΗ της ΑΝΕΡΓΙΑΣ, η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ, απαντάει με αόριστες, εκτονωτικές, προσχηματικές απειλές! Με πιθανές κινητοποιήσεις εναρμονισμένες με τη δράση των Ευρωπαϊκών συνδικάτων γύρω στις 19/4 (Μεγάλο Σάββατο).


Δε συζητήθηκαν ουσιαστικά προβλήματα, όπως:
Νέα μείωση κατά 3,9% των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών, που αφαιρεί 850.000.000 € απ’ την Κοινωνική Ασφάλιση, και τα χαρίζει στους εργοδότες (ενώ σωρευτικά μαζί με την εισφοροδιαφυγή, την εισφοροκλοπή, τη μαύρη και ανασφάλιστη εργασία το συνολικό έλλειμμα – απώλεια του ΙΚΑ φθάνει τα 12 ΔΙΣ €).


Ταυτόχρονα καταργούνται τα οικογενειακά επιδόματα και τα επιδόματα μητρότητας και επιβάλλεται 5 € εισιτήριο για τα πολυϊατρεία του νέου κατασκευάσματος, που αντικατέστησε τον ΕΟΠΥΥ.
ΑΙΣΧΟΣ & ΝΤΡΟΠΗ σ’ αυτούς που το ανέχονται και το αποδέχονται ΑΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΤΑ!


Οι διαθεσιμότητες – Απολύσεις, με τον νέο μανδύα των «αξιολογήσεων» στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, συνεχίζονται ώστε να συμπληρωθεί το νούμερο απολύσεων που επ’ ακριβώς προβλέπεται. Οι Ι.Δ.Α.Χ. προηγούνται και όλοι οι υπόλοιποι έπονται, ενώ στο τριτοβάθμιο όργανο ακούγονται δια στόματος Προέδρου, επιχειρήματα που ακούμε και από τους μέντορες των ΜΜΕ στην αδιάλειπτη προσπάθειά τους να καλλιεργήσουν και να ενισχύσουν τον κοινωνικό αυτοματισμό.


Το λαθρεμπόριο και η νόθευση καυσίμων οργιάζει, αλλά οι πολίτες παγώνουν γιατί πρέπει να πληρώνουν πανάκριβα το πετρέλαιο θέρμανσης, ενώ η ηγεσία της ΓΣΕΕ δεν παίρνει θέση (έστω για τα μάτια του κόσμου!), αντίθετα ειρωνεύεται και πετάει στο καλάθι των αχρήστων την πρόταση της Ομοσπονδίας πετρελαιοειδών και του συν. Ορφανού Νίκου, συνδικαλιστή του ΕΜΕΙΣ, για τον ουσιαστικό έλεγχο απ’ το διυλιστήριο έως το πρατήριο όλης της αλυσίδας καυσίμων, που θα επέφερε έσοδα τουλάχιστον 1 ΔΙΣ €, που τώρα τα τσεπώνουν οι αετονύχηδες.


ΕΜΕΙΣ για μια ακόμα φορά προτείναμε και προτείνουμε και δημόσια την ΑΜΕΣΗ δραστηριοποίηση, ενεργοποίηση, σύγκρουση και ρήξη με τις νέες μνημονιακές Νεοφιλελεύθερες Κυβερνητικές πολιτικές των Βενιζελο – Σαμαράδων και των εκφραστών τους. Συγκεντρώσεις – συνελεύσεις, μαζικοποίηση, ΔΡΑΣΗ & ΑΓΩΝΑ με κάθε τρόπο και κάθε μέσο, σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε περιοχή της χώρας. Πρέπει να τους σταματήσουμε, πρέπει να ανατρέψουμε αυτές τις πολιτικές, αυτές τις ΔΕΞΙΕΣ πρακτικές της Κυβέρνησης πριν είναι δραματικά αργά για ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ.
ΕΜΕΙΣ, η παράταξή μας, οι απλοί συνάδελφοι αγωνιστές, αταλάντευτα, αυτόνομα, ταξικά και αγωνιστικά θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να ξανακερδίσουμε αυτά που, δυστυχώς, και με τις ευλογίες του Προέδρου της ΓΣΕΕ παραχωρήθηκαν, αυτά που εκποίησε ο θαυματοποιός των «ΖΑΠΠΕΙΩΝ» με τη στήριξη του Βενιζέλου.


Καλούμε όλους τους συναδέλφους, τους καθημερινούς αγωνιστές της ζωής και της βιοπάλης, να ενώσουμε τις δυνάμεις και τις αγωνίες μας για την ΑΛΛΑΓΗ των συσχετισμών, των συμπεριφορών και των ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ, και για να πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας.


ΟΛΟΙ μαζί ΕΜΕΙΣ θέλουμε και μπορούμε! Έξω από μηχανισμούς και εργοδοτικούς - κυβερνητικούς υποτακτικούς! Όλοι στον αγώνα και στη μάχη με αξιοπρέπεια, εντιμότητα και συνέπεια στο Ταξικό μας χρέος, απομονώνοντας τους υβριστές, τους συκοφάντες, τους υπονομευτές!!
Όλοι μαζί, με αλληλεγγύη, χωρίς τεχνητούς διαχωρισμούς, χωρίς απομονωτισμό, με όπλο το δίκιο μας.

Πρέπει & Μπορούμε να Νικήσουμε & ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ".

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54