Δικαίωση της ΟΙΕΛΕ στο ΠΥΣΔΕ

Για τα όσα παράνομα καταγγέλθηκαν από την ομοσπονδία ιδιωτικών εκπαιδευτικώ - λειτουργών Ελλάδας, το ΠΥΣΔΕ Αχαΐας, διέταξε ΕΔΕ εναντίον των εκπαιδευτηρίων Σωτηροπούλου, ενώ δε νομιμοποιεί τις αλλαγές εργασιακών σχέσεων. Αναλυτικά η ενημέρωση της ΟΙΕΛΕ:

 

"Ιδιαίτερα κρίσιμη ήταν η (ομόφωνη) απόφαση του ΠΥΣΔΕ Αχαΐας που ασχολήθηκε με τις περιπτώσεις των εκπαιδευτηρίων Σωτηρχόπουλου και Αναγέννηση, τα οποία έχουν προβεί στην περίφημη κομπίνα αδειοδότησης.
Σε ό, τι αφορά τα εκπαιδευτήρια Σωτηρχόπουλου, η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης  διέταξε τη διενέργεια ΕΔΕ για την πρωτοφανή απείθεια της ιδιοκτησίας σε αποφάσεις της δικαιοσύνης και των εποπτικών αρχών της πολιτείας που όριζαν σαφώς ότι οι εκπαιδευτικοί που παρανόμως απολύθηκαν πρέπει να επιστρέψουν στην εργασία τους.


Επίσης, στο ΠΥΣΔΕ συζητήθηκαν τα πορίσματα της προκαταρκτικής εξέτασης για το ζήτημα της αδειοδότησης του εκπαιδευτηρίου Αναγέννηση. Συγκεκριμένα, με βάση τα αποτελέσματα της προκαταρκτικής, στάλθηκε ερώτημα προς το Υπουργείο Παιδείας με σκοπό να υπάρξει άμεση παρέμβαση για την υπόθεση.


Τέλος, απορρίφθηκε η αίτηση 10 εκπαιδευτικών του εκπαιδευτηρίου Αναγέννηση που εργάζονταν και πριν την δήθεν νέα αδειοδότηση στο σχολείο για χορήγηση διοριστηρίων με βάση το «καινούριο» εργασιακό καθεστώς. Οι αιτήσεις θα επανεξεταστούν μετά την απάντηση των υπηρεσιών του Υ.ΠΑΙ.Θ. στο πόρισμα της προκαταρκτικής εξέτασης".

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54