ΚΚΕ: Ανακοίνωση για την αυταρχική και προκλητική στάση της κυβέρνησης εναντίον της κινητοποίησης ανέργων

Την καταδίκη του στην αυταρχική στάση της κυβέρνησης εναντίον της κινητοποίησης των συνδικάτων για την ανεργία, εκφράζει το ΚΚΕ.

Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ επισημαίνει:

«Το ΚΚΕ καταδικάζει την αυταρχική και προκλητική στάση της κυβέρνησης εναντίον της κινητοποίησης που πραγματοποίησαν συνδικάτα, διεκδικώντας μέτρα προστασίας των ανέργων. Αφού αρχικά η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας έγραψε στα "παλιά της τα παπούτσια" την προγραμματισμένη συνάντηση με αντιπροσωπεία των σωματείων στο υπουργείο Εργασίας, στη συνέχεια η Αστυνομία, υλοποιώντας την αυταρχική απόφαση για απαγόρευση των διαδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας, επιτέθηκε στους ανέργους που επιχείρησαν να φτάσουν στο υπουργείο Οικονομικών για να συναντηθούν με κάποιον από την κυβέρνηση. Αποτέλεσμα αυτής της επίθεσης είναι δεκάδες χτυπημένοι διαδηλωτές, μεταξύ των οποίων και ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Μπάμπης Αγγουράκης. Ο αγώνας θα συνεχιστεί για την προστασία των ανέργων και όλων των εργαζομένων, που πλήττονται από την αντιλαϊκή πολιτική, ενάντια στον κυβερνητικό αυταρχισμό και την κοροϊδία».

Ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής, στη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή του σχεδίου νόμου για την αναδιοργάνωση της ΕΛ.ΑΣ., του Πυροσβεστικού Σώματος και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, τόνισε ότι «Πολύς λόγος έγινε για την ασφάλεια των πολιτών. Ποιος παρέχει ασφάλεια στον άνεργο που πεινά, που δεν έχει να πάρει τα φάρμακά του, να πάει στο γιατρό, να πληρώσει ρεύμα; Με ποια ασφάλεια διαδήλωναν σήμερα διεκδικώντας την επιβίωσή τους;»

«Η ανασφάλεια για το λαό εκπορεύεται από τη φιλομονοπωλιακή σας πολιτική. Παρέχετε ολόπλευρη ασφάλεια στους επιχειρηματίες απέναντι στον εχθρό αγωνιζόμενο εργαζόμενο. Τι θεωρείται νόμιμο και τι παράνομο; Είναι ένα από τα ελάχιστα δικαιώματα η απεργία; Η διαμαρτυρία, η διαδήλωση; Πως μπορεί να χαρακτηριστεί η παρέμβαση της αστυνομίας;», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο Χρ. Κατσώτης υπογράμμισε ότι οι αστικές κυβερνήσεις θεωρούν ανωμαλία την κινητοποίηση, τη διεκδίκηση, τα αιτήματα που δεν είναι αποδεκτά από τους επιχειρηματικούς ομίλους. «Μιλάτε για αποκατάσταση της τάξης δηλαδή την πειθαρχία, υπακοή στην καπιταλιστική ανάπτυξη, τη βαθιά εκμετάλλευση του λαού. Από ποιον κινδυνεύει η δημοκρατία; Από τους αγώνες του λαού;».

Σημείωσε ότι η ομαλότητα, η διασφάλιση της δημοκρατίας, η πειθαρχία και ό,τι άλλο επικαλείται η αστική τάξη, έχουν ταξικό πρόσημο. «Πάντα θα υπηρετούν την τάξη που είναι στην εξουσία. Πάντα η εργατική τάξη, ο λαός θα αντιπαρατίθεται στο πλαίσιο που έρχεται να επιβάλει η αστική τάξη. Πλαίσιο συμβιβασμού και υποταγής στη βαρβαρότητα του καπιταλιστικού συστήματος. Τα σώματα ασφαλείας με βάση το πλαίσιό σας έρχονται να υπηρετήσουν αυτή την τάξη κόντρα και στην ίδια τη ζωής τους. Τους θέλετε πειθήνια όργανα που θα υλοποιούν τους σχεδιασμούς του κεφαλαίου. Το νομοσχέδιο έχει στρατηγική. Υπηρετεί την καπιταλιστική ανάπτυξη και προσαρμόζεται στα πρότυπα της ΕΕ», σημείωσε χαρακτηριστικά.

 

Σχετικές Ειδήσεις:

Σπάσιμο του αστυνομικού κλοιού από τα συνδικάτα

Ξύλο και χημικά στην πορεία για την ανεργία

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 07/03/2014 - 14:39