Τα χρέη πνίγουν τους εμπόρους του Βόλου

«Ασφυκτιούν» από τα χρέη σε εφορίες, ΟΕΑΑ και τράπεζες περίπου οι μισοί έμποροι του Βόλου, με τα χρέη τους να ξεκινούν στην καλύτερη περίπτωση από τις 15.000 ευρώ και στη χειρότερη να ξεπερνούν τις 50.000 ευρώ. Το παραπάνω θέμα φαίνεται ότι απασχολεί έντονα τους καταστηματάρχες το τελευταίο διάστημα και γι’ αυτό θα τεθεί επί τάπητος στη Γενική Συνέλευση του Εμπορικού Συλλόγου την Τετάρτη στις 19 Μαρτίου στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Μαγνησίας. Μάλιστα η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου θα ζητήσει από τα μέλη της να προτείνουν λύσεις πάνω στο θέμα.

Μάλιστα όπως αναφέρουν επαγγελματίες του κλάδου βλέπουν τα χρέη τους να αυξάνονται ενώ αντίθετα τα κέρδη τους μειώνονται δραματικά. Χαρακτηριστικά επισημαίνουν ότι ο κλάδος του εμπορίου είναι από τους λίγους στην Ελλάδα που τα τελευταία έξι χρόνια παρατηρεί διαρκώς πτωτική τάση τους τζίρους.

Στόχος της Γενικής Συνέλευσης είναι να ακουστούν προτάσεις έτσι ώστε να βγουν από το αδιέξοδο,και θα γίνει καταγραφή των προβλημάτων της τοπικής αγοράς. Παράλληλα θα γίνει εκλογή επιτροπής προς διαβούλευση με τους υποψήφιους Δημάρχους.

Πηγή: ΕΡΑ Βόλου

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 08/03/2014 - 13:09