Οι εξελίξεις στη ΛΑΡΚΟ - κοινή ανακοίνωση σωματείων

"Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν επίδοξο αγοραστή – επενδυτή να ασελγήσει σε βάρος των εργαζομένων και της εταιρίας που ανήκει στους εργαζόμενους και είναι περιουσία του ελληνικού λαού", αναφέρουν τα σωματεία εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ.

Η κοινή τους ανακοίνωση αναφέρει τα ακόλουθα:

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΛΑΡΚΟ
• Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ (ΛΑΡΥΜΝΑ)
• Ένωση Εργαζομένων Εταιρίας «ΛΑΡΚΟ» Α.Ε. Μεταλλεία Εύβοιας
• Σωματείο Εργαζομένων Μεταλλωρύχων ΛΑΡΚΟ ο «ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ»
• Σωματείο Εργαζομένων στα Λιγνιτωρυχεία Σερβίων της Εταιρίας «ΛΑΡΚΟ» Α.Ε.

 


 Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,
 Την ΤΡΙΤΗ 04/03/2014 και ώρα 17:00 ,  πραγματοποιήθηκε συνάντηση με το ΥΠΕΚΑ (με τον Υφυπουργό κ. Παπαγεωργίου) , για το πλάνο αποκρατικοποίησης της εταιρίας:


1) Καλή – κακή ΛΑΡΚΟ δεν υπάρχει.


2) Διασφαλίζονται όλες οι θέσεις εργασίας.


3) Η αποκρατικοποίηση της εταιρίας θα γίνει με προγραμματισμό δύο διαγωνισμών και την ευθύνη θα την έχει για το ιδιοκτησιακό καθεστώς η Διοίκηση της εταιρίας, πάντα με την επίβλεψη του ΥΠΕΚΑ και όχι του ΤΑΙΠΕΔ.
 Ο χρόνος ολοκλήρωσης θα είναι ένα έτος και το βλέπει το Υπουργείο μέχρι τον Ιούνιο του έτους 2015.


4) Θα γίνει αρχική προετοιμασία για το πώς θα βγει το πρώτο πλάνο, τι νομικά κολλήματα υπάρχουν και πώς θα λειτουργήσουμε με τα λεγόμενα βαρίδια , που κυρίως είναι η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ με τους παλιούς μετόχους. Μετοχή το Ελληνικό Δημόσιο δεν θα έχει με το νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς.

Θα είναι ένας δύσκολος διαγωνισμός λόγω νομικών κολλημάτων με τα λεγόμενα βαρίδια και ειδικότερα αν θα συμφωνήσει η Εθνική Τράπεζα θα είναι πολύ πιο εύκολη η πώληση της εταιρίας. Δεν θα υπάρχει κανένας αιφνιδιασμός ως προς την πώληση γιατί θα είναι παρόντες και οι εργαζόμενοι στις εξελίξεις.
Τα παραπάνω ειπώθηκαν από πλευράς Υπουργείου (ΥΠΕΚΑ).


Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,
Οι αποφάσεις όλων των Σωματείων είναι ΚΑΤΑ της αποκρατικοποίησης της εταιρίας.


Τα φρου φρου κι αρώματα της πολιτικής ηγεσίας σε συνάρτηση με τη Διοίκηση της εταιρίας δεν πείθουν κανέναν από τους εργαζόμενους και ειδικότερα τα Σωματεία που με τη δράση τους  έχουν αποδείξει ότι αυτή η εταιρία μπορεί να ζήσει από μόνη της.


Είμαστε ΚΑΤΑ του οποιουδήποτε σχεδίου ή απόφασης που μιλάει για αποκρατικοποίηση της εταιρίας.


Σαν εργαζόμενοι μπορούμε σύμφωνα με τη βιομηχανική αναδιάρθρωση που έχουμε καταθέσει και στην πολιτική ηγεσία και στη Διοίκηση, να βγούμε από το τέλμα και να δείξουμε ότι αυτή η εταιρία μπορεί και ζει μόνη της.


Αν κάποιοι θέλουν να μας χρυσώσουν το χάπι με δυο διαγωνισμούς λέγοντας ότι κατοχυρώνουν τις θέσεις εργασίας, ας κατοχυρώσουν πρώτα οι ίδιοι τις θέσεις τους  και να αφήσουν τις θέσεις των εργαζομένων , που θα κατοχυρωθούν μέσα από αγώνες.
Δεν διευκρινίζεται αν ο αγοραστής θα είναι ένας ή τέσσερεις, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται κενά πριν την έναρξη του σχεδίου που ετοιμάζουν.


Αφού την Κυβέρνηση , την πολιτική ηγεσία  και τη Διοίκηση της εταιρίας την έπιασε η πρεμούρα να διασφαλίσει τις θέσεις εργασίας των εργαζομένων, γιατί δεν το κάνει μέσα από μια νομοθετική ρύθμιση που θα καλύπτει εργαζόμενους και κεκτημένα;
Μέχρι τώρα η Διοίκηση της εταιρίας ποτέ δεν φώναξε τους εκπροσώπους των εργαζομένων να συζητήσει το κυριότερο θέμα που λέγεται αποκρατικοποίηση.
Τι σκοπιμότητα κρύβεται πίσω από αυτό;


Δεν μπορεί να μας καλεί η πολιτική ηγεσία να μας μιλάει για σχέδιο αποκρατικοποίησης και η Διοίκηση της εταιρίας να το κρύβει, αφού την προηγούμενη εβδομάδα και η Διοίκηση είχε κάνει συνάντηση με το ΥΠΕΚΑ.
Οι εργαζόμενοι δεν κάνουν συνεννοήσεις κωφών.


Όποιος δεν μπορεί να συμμετέχει στο διάλογο , είναι ρηχός και κενός.
Όποιος φοβάται τους εργαζόμενους , η μόνη διαφυγή του είναι η φυγή και η έξοδος.
Σαν συνδικάτα , μετά τις αποφάσεις της πολιτικής ηγεσίας, θα είμαστε συνέχεια σε επαγρύπνηση και θα είμαστε έτοιμοι την ώρα που πρέπει να πραγματοποιηθεί ο αγώνας.
Τα λάθη της πολιτικής ηγεσίας σε συνάρτηση με τη Διοίκηση της εταιρίας, εν όψει αποκρατικοποίησης, θα είναι μεγάλα.


Θα επαληθευτούμε όπως και στο παρελθόν, γιατί αυτή η εταιρία με τους εργαζόμενους και την παραγωγή της , στηρίζεται μόνη της.
Φαίνεται όμως ότι κάποιοι τη σκοτώνουν και δεν θα μάθουμε ποτέ ποια είναι τα τιμήματα.


Ας μη χρυσώνουν το χάπι στους εργαζόμενους ότι θα είναι παρόντες στις διαδικασίες πώλησης της εταιρίας και ότι δεν θα υπάρχει πισώπλατο χτύπημα.
Οι εργαζόμενοι δεν θα συμμετέχουν σε καμία διαδικασία που βάζει ταφόπλακα στην εταιρία με την ιδιωτικοποίηση.


Θα τους αντικρούσουμε με τη γνωστή τακτική μας, συνδικαλιστική ή τακτική αγώνα, για να αποτρέψουμε αυτά τα επίδοξα σχέδια που βάζουν ταφόπλακα στην εταιρία.
Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν επίδοξο αγοραστή – επενδυτή να ασελγήσει σε βάρος των εργαζομένων και της εταιρίας που ανήκει στους εργαζόμενους και είναι περιουσία του ελληνικού λαού.


Οι εργαζόμενοι έχουν αποδείξει ότι στα δύσκολα είναι μια γροθιά για να αντιμετωπίζουν τέτοιες λογικές που έχουν στόχο την εξόντωσή τους.


ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ.
Η ΛΑΡΚΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ .
ΕΙΝΑΙ Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.
ΑΦΗΝΕΙ ΟΦΕΛΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ.
ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΞΑΓΩΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΦΗΝΕΙ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΔΟΛΑΡΙΑ.


Ο κύκλος εργασιών της ΛΑΡΚΟ είναι 12.500 ΑΦΜ.
Αντέχει η ελληνική οικονομία και μπορεί η ελληνική κυβέρνηση να τα πετάξει στα σκουπίδια ;


Η ΛΑΡΚΟ είναι το μεγαλύτερο φιλέτο του δημοσίου.
Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να την κάνει από μια εταιρία Κολοσσό , μία εταιρία που δεν θα έχει καμία σημασία για το ελληνικό δημόσιο και για τους έξι νομούς που καλύπτει γεωγραφικά.
Κάποιοι να μην τρίβουν τα χέρια τους εν όψει αποκρατικοποίησης.
Θα μας βρουν απέναντί τους.


Υ.Γ.: Οι εργαζόμενοι είμαστε ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ΜΑΣ
(ΕΥΒΟΙΑΣ – ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΚΑΙ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ) και ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ σε σκέψεις στελεχών της εταιρίας που θέλουν να αγοράσουν μετάλλευμα από την Τουρκία. Αυτά τα στελέχη τα καταδικάζουμε μαζί με τη Διοίκηση της εταιρίας  , ή είναι άσχετοι με την παραγωγική διαδικασία των μεταλλείων και του εργοστασίου ή αποσκοπούν κάπου.  
Η γνωστή τακτική τους να αφανίσουν τα Μεταλλεία που είναι δικά μας , είναι καταδικαστέα .
Ποιο θα είναι το όφελος της αγοράς Τουρκικού μεταλλεύματος;
Γιατί κάποιοι επιδιώκουν την αγορά αυτή;
Αν δεν μπορούν να κρίνουν ποιο είναι το συμφέρον της εταιρίας , δύο λύσεις υπάρχουν: ΕΞΟΔΟΣ ή ΦΥΓΗ !!!


ΜΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ


ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΛΑΡΚΟ:
ΚΟΡΕΤΖΕΛΟΣ Α.
 ΘΩΜΑΣ Τ.
ΦΟΥΡΤΑΚΑΣ ΙΩ.
ΚΟΥΦΟΥΔΑΚΗΣ Κ.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54