Ειδήσεις απο ΕΡΑ Σερρών

Ειδήσεις απο ΕΡΑ Σερρών

Εκλογές στο Σωματείο Μεταλλικών Κατασκευών «Ο Ήφαιστος»

 

Tην Τετάρτη 12 Μαρτίου θα διεξαχθούν οι εκλογές στο  Σωματείο Μεταλλικών Κατασκευών  «Ο Ήφαιστος». Θα προηγηθεί γενική συνέλευση στις 6 το απόγευμα στο Ξενοδοχείο ΓΑΛΑΞΙΑΣ, στον 2ο όροφο.

 

Έψαχναν για θησαυρο στο Ν. Πετρίτσι

Συνελήφθησαν  από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σερρών, δύο άντρες ηλικίας 42 και 47 ετών, για διενέργεια παράνομων ανασκαφών.Οι αστυνομικοί εντόπισαν τους προαναφερόμενους στο Νέο Πετρίτσι να προβαίνουν σε παράνομη ανασκαφή προς ανεύρεση θησαυρού. Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας ανιχνευτής μετάλλων, ένα φτυάρι και έξι κουβάδες. Προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Σερρών. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών.

 

Προβολή της εκπομπής  της ΕΡΤ «Παρασκήνιο» στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών

H Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών συνεχίζει την προβολή των εκπομπών της ΕΡΤ «Παρασκήνιο» με το επεισόδιο με τίτλο «Αλέξανδρος Ίσαρης».

Ο Αλέξανδρος Ίσαρης, γνωστός ζωγράφος και γραφίστας, συγγραφέας και ποιητής, γεννήθηκε στις Σέρρες, σπούδασε αρχιτεκτονική στο Γκρατς της Αυστρίας και στη Θεσσαλονίκη και τα τελευταία χρόνια ζει και δημιουργεί στην Αθήνα.

Το Παρασκήνιο φωτίζει την πορεία αυτής της πολύπλευρης, μοναχικής προσωπικότητας μέσα από τις ποικίλες μορφές της καλλιτεχνικής δημιουργίας του.

Η σκηνοθεσία είναι του Γιώργου Σκευά.

Συνδιοργανωτές ο Σύλλογος Φίλων της Βιβλιοθήκης

Η προβολή θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 13 Μαρτίου στις 7.00 μ.μ στο αμφιθέατρο «Γεώργιος Καφταντζής» της  Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σερρών.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

 

Έκθεση  φωτογραφίας «φως και σκιά»

 

 Η δύναμη της φωτογραφίας είναι πως επιτρέπει την λεπτομερή μελέτη των στιγμών που καταγράφονται και αντικαθιστούνται αμέσως από την ροή του χρόνου.

 Το φως εναλλάσσετε με το σκοτάδι δημιουργεί ή καλύπτει μυστικά, εξουδετερώνει τις εξηγήσεις και αφήνει την ψευδαίσθηση της κατανόησης. Η ακινητοποίηση αυτού του παιχνιδιού εναλλαγής, αλλά και η ερμηνεία της πραγματικότητας που συγκρούεται με τη δυσπιστία του προφανούς ,καταγράφεται στα έργα των 25 φωτογράφων.

Η έκθεση πραγματοποιείται  στο φουαγιέ του δημοτικού θεάτρου «Αστέρια» ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών και θα διαρκέσει έως 21 Μαρτίου.

Υπεύθυνος της έκθεσης ο επιμορφωτής και βραβευμένος φωτογράφος σε Ελλάδα και εξωτερικό  Κωνσταντινίδης Μιχάλης.

 

Θα παρουσιαστεί το βιβλίο " Γαλάζια Αγελάδα"

Ο Σύλλογος Φίλων Δημόσιας Βιβλιοθήκης Σερρών, ο Σύλλογος Πρωταίων Σερρών και οι εκδόσεις " Μεταίχμιο" διοργανώνουν εκδήλωση - παρουσίαση του βιβλίου του Βασίλη Τσιαμπούση " Γαλάζια Αγελάδα" . Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 12 Μαρτίου στο cafe Sofa στις 7 το βράδυ. Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι : Ολυμπία Παχαδίρογλου - Φιλόλογος , Βασίλης Βαφειάδης - Εικαστικός  και ο συγγραφέας του βιβλίου Βασίλης Τσιαμπούσης. Την εκδήλωση υποστηρίζουν το βιβλιοπωλείο " Σχολαρχείο" και το cafe Sofa.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54