Επέμβαση των ΜΑΤ στο υπ. Παιδείας για να απομακρυνθούν οι εκπαιδευτικοί (video)

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπ. Παιδείας καλεί η ΟΛΜΕ τους εκπαιδευτικούς στις 12 το μεσημέρι, την ώρα που θα πραγματοποιείται η νέα συνάντηση με τον Κ. Αρβανιτόπουλο. Τα ξημερώματα, μετά από  επέμβαση των  ΜΑΤ οι εκπαιδευτικοί αποχώρησαν από το υπουργείο Παιδείας όπου βρίσκονταν από το πρωί διαμαρτυρόμενοι για τις απολύσεις. Κατά την έξοδο τους από το υπουργείο Παιδείας, οι εκπαιδευτικοί κατήγγειλαν την αστυνομική καταστολή. "Η πολιτική των απολύσεων και του στραγγαλισμού του δημόσιου σχολείου και των μαθητών πάει χέρι με χέρι με την καταστολή. Και για μια ακόμη φορά, απόψε το Υπουργείο Παιδείας και οι αστυνομικές δυνάμεις έδειξαν πολύ καλά αυτή τους την πλευρά" ανέφεραν τα μέλη του ΔΣ  της ΟΛΜΕ.

 

" Οι εκπαιδευτικοί δεν είναι συντεχνία παλεύουν για δημόσια και δωρεάν Παιδεία"

ΤΑ ΜΑΤ, κυκλωσαν στη 1.15 τους καθηγητές μέσα στο αμφιθέατρο  και λίγα λεπτά αργότερα οι αστυνομικές δυνάμεις έδωσαν τελεσίγραφο στους καθηγητές:

«Εάν δεν βγείτε από το υπουργείο Παιδείας, επεμβαίνουμε και σας συλλαμβάνουμε».

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Θέμης Κοτσιφάκης, κατήγγειλε ότι ο υπουργός Παιδείας τους παρέπεμπε στον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης ενώ παραδεχόταν ότι  υπάρχουν 200 κενές οργανικές θέσεις εκπαιδευτικών σε ΙΕΚ και ΣΕΚ, παραπέμπει τους εκπαιδευτικούς στον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Επειδή η κυβέρνηση είναι μια και δεν δεχόμαστε κοροιδία, ζητάμε τώρα προκήρυξη θέσεων για όλους και καμιά απόλυση εκπαιδευτικο σημείωνε.

Η εκπαιδευτική κοινότητα, βρίσκεται σε αναβρασμό εν όψει της απόλυσης εκατοντάδων εκπαιδευτικών που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα αλλά και της έναρξης της διαδικασίας αξιολόγησης η οποία θα οδηγήσει επιπλέον καθηγητές της Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης εκτός δημοσίου.

 


 

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/03/2014 - 12:19

Πολυμέσα