Αλληλεγγυοι πολίτες θα πραγματοποιήσουν έξω από τα δικαστήρια συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Συνελήφθη άνεργος πατέρας τριών παιδιών για "ρευματοκλοπή" - Οδηγείται στο Αυτόφωρο

Στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης, οδηγείται με τη διαδικασία του αυτοφώρου, ένας άνεργος πατέρας τριών παιδιών κατηγορούμενος για ρευματοκλοπή. Σύμφωνα με το altethess.gr ο μακροχρόνια άνεργος συνελήφθη χθες μετά από επώνυμη καταγγελία της ιδιοκτήτριας του σπιτιού για ρευματοκλοπή, καθώς η ίδια είχε διακόψει τη σύνδεση του ρεύματος. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, πρόκειται για έναν μακροχρόνιο άνεργο από τους Νέους Επιβάτες, ο οποίος έχει τρια παιδιά και προσπαθούσε να τα ζήσει κάνοντας αποσπασματικές εργασίες. Υπηρεσίες του Δήμου, που γνωρίζουν την κατάσταση, ενισχύουν εδώ και καιρό με τρόφιμα την οικογένεια ενώ πολίτες της περιοχής πήραν την πρωτοβουλία και φρόντισαν για την επανασύνδεση του ρεύματος μόλις πριν λίγες ημέρες καθώς με τις χαμηλές θερμοκρασίες τα μικρής ηλικίας παιδιά κινδύνευαν να αρρωστήσουν.

Με αφορμή το συμβάν την έντονη αντίδραση του εκφράζει το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Θέρμης, διερωτώμενο "ποιο είναι το αδίκημα" αλλά και "ποιος έχει αδικήσει ποιον" σε αυτήν την περίπτωση.

"Τι σημαίνει όταν λέμε ότι "ένας πολύτεκνος άνεργος του οποίου η οικογένεια σιτίζεται από τρίτους ΣΥΝΕΛΗΦΘΗγια την παράνομη σύνδεση ηλεκτρικού ρεύματος"; Τι νόημα έχει η λέξη ΣΥΛΛΗΨΗ σε αυτήν την περίπτωση;" διερωτάται.

Το κοινωνικό Ιατρείο Θέρμης καλεί τους πολίτες και κυρίως τους δημοσιογράφους να ρίξουν το βάρος στην υπόθεση αυτή, που, όπως σημειώνει, δεν έχει βγει μέσα από έργα του Β. Ουγκό, που δεν μιλάει για ένα Γιάννη - Αγγιάνη του περασμένου αιώνα, αλλά για έναν συνάνθρωπο από τους Νέους Επιβάτες που δικάζεται στο Αυτόφωρο.

Πηγή: alterthess.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 15/03/2014 - 11:09