Εβδομάδα δυναμικών κινητοποιήσεων εκπαιδευτικών ενάντια στις απολύσεις

Κινητοποιήσεις όλη τη βδομάδα αποφάσισαν οι εκπαιδευτικοί αντιδρώντας στις απολύσεις των συναδέλφων τους. Σημειώνεται ότι στις 22 Μαρτίου, λήγει η οκτάμηνη περίοδος διαθεσιμότητας και οι εκπαιδευτικοί που δεν έχουν τοποθετηθεί σε άλλες θέσεις του δημοσίου, θα απολυθούν. Οι κινητοποιήσεις ξεκινούν τη Δευτέρα 17/3 από την πλατεία Κλαυθμώνος όπου στις 2 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Σε αυτήν θα πάρουν μέρος και εκπαιδευτικοί από άλλες περιοχές της χώρας με αποφάσεις των ΕΛΜΕ. Για τη διευκόλυνση της συμμετοχής εκπαιδευτικών από την περιφέρεια που θα συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο , κηρύσσονται στάσεις εργασίας 11 π.μ. -2 μ.μ. και 2 μ.μ. -5 μ.μ.Το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Παιδείας, την ώρα συνάντησης με τον Υπουργό.

Δευτέρα και Τρίτη θα πραγματοποιηθούν περιοδείες στα σχολεία, των ΔΣ των ΕΛΜΕ μαζί με τις επιτροπές αγώνα και τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα, για την ενημέρωση των εκπαιδευτικών και την αναγκαιότητα της μαζικής συμμετοχής τους.  Καλούνται επίσης οι ΕΛΜΕ να οργανώσουν αποκλεισμούς σχολείων και Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Οι εκπαιδευτικοί αποφάσισαν επίσης να συμμετέχουν στην 48ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ 19 και 20 Μαρτίου.

Στο πλαίσιο αυτό, την Τετάρτη 19/3, πρώτη ημέρα της πανδημοσιοϋπαλληλικής Απεργίας, θα συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις της ΑΔΕΔΥ σε όλες τις πόλεις και στην Αθήνα στις 11 το πρωί στην Πλατεία Κλαυθμώνος (όπως επίσης και την Πέμπτη και την Παρασκευή)

Την Παρασκευή, οι εκπαιδευτικοί, θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Παιδείας  στις 3 μ.μ.

Καλούνται επίσης οι εκπαιδευτικοί, να αναλάβουν κινηματικές δράσεις στις 25 Μαρτίου αναδεικνύοντας τα προβλήματα της εκπαίδευσης.

Επίσης, οι  ΕΛΜΕ δημιουργούν κέντρα αγώνα σε κάθε περιοχή. Στην Αθήνα το κέντρο αγώνα έχει δημιουργηθεί στην Πλ. Κλαυθμώνος.

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 16/03/2014 - 16:25